Gradonačelnik primio dobrovoljne darivatelje krvi

Povodom 25.listopada – Dana  dobrovoljnih darivatelja krvi gradonačelnik Karlo Starčević i pročelnica Ivana Kaleb Asić primili su ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vladu Brkljačića i delegaciju dobrovoljnih darivatelja krvi sa područja grada Gospića .

Gradonačelnik Starčević pozdravio je nazočne i posebno se zahvalio darivateljima jer svojom nesebičnošću spašavaju ono najvrjednije, a to su ljudski životi. Zahvalio se također ravnatelju i kompletnom timu Crvenog križa Gospić na svim njihovim programima koje provode, a posebno na skrbi za starije i nemoćne sugrađane. Gradonačelnik je na kraju istaknuo da će Grad Gospić  prema svojim mogućnostima uvijek biti potpora Gradskom društvu Crvenog križa.

U  svom obraćanju ravnatelj Brkljačić zahvalio se gradonačelniku na prijemu, ali i na pomoći Grada Gospića,  Gradskom društvu Crvenog križa Gospić. Istaknuo je da je ovo posebna godina za Crveni križ jer ove godine slave 65. godina dobrovoljnih darivatelja krvi, 140. godina Hrvatskog Crvenog križa i 137.godina Gradskog društva Crvenog križa Gospić.

Što se tiče dobrovoljnog darivanja krvi ove godine  Crveni križ Gospić proveo je tri  redovne  i dvije izvanredne akcije, a do kraja godine će  provesti još dvije. Posebno raduje činjenica da se u akcije uključuje sve više mladih i novih darivatelja.

Ostale aktivnosti Crvenog križa Gospić su provođenje socijalnog programa, rad sa mladima,  rad sa starijim i nemoćnim osobama.  Ravnatelj posebno ističe da imaju veliki broj volontera koji su ove godine dobili posebno priznanje Hrvatskog Crvenog križa „Najbolji volonterski tim godine“ .

U prostorijama Crvenog križa Gospić saživio je i dnevni boravak za starije osobe u kojem se svakodnevno zainteresirani mogu okupljati,  igrati šah, čitati novine, slušati predavanja na temu zdravlja, a mogu i  vježbati uz fizioterapeuta . Također im organiziraju i izlete .

Ravnatelj posebno ističe da je Crveni križ Gospić preko Hrvatskog crvenog križa i Ministarstva za demografsku obnovu osigurao za 607 osoba lošijeg imovinskog stanja pakete sa kućnim i higijenskim potrepštinama svaki drugi mjesec.

Putem  akcije koju provodi Hrvatski Crveni križ „Uz nas niste sami“ dvjema štićenicama Crvenog križa Gospić obnovit će se kuće, da imaju primjerenije stambene uvjete.

Među nazočnim darivateljima bio je  i Zvonko Kovačić koji je darovao krv 134 puta  (od 1969. do 2011.godine kada je prestao darivati krv zbog zdravstvenih problema).

Back to top