Utorak, Lipanj 27, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Odana počast gospićkim mučenicima

zrtve

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom  u Kaniži, a potom na Gradskom groblju u Gospiću, obilježena je tragična 72. obljetnica masovnog stradavanja civila i vojnika  4. travnja 1945. godine kada su partizanske snage ušle u razrušeni Gospić.  Žrtvama su se poklonili  gradonačelnik Petar Krmpotić zamjenici gradonačelnika Marta  Grgurić i Ivan Biljan,  predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević, te  predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za sve nedužne gospićke žrtve predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

 

LD „Tetrijeb" uskoro slavi 70 godina postojanja

lovci

Gradonačelnik Petar Krmpotić sa suradnicima primio je predsjednika LD „Tetrijeb“ Pazarište mr.sc. Josu Vrkljana, dipl.ing., lovnika Marka Radoševića i profesore sa Šumarskog fakulteta iz Zagreba. Povod prijema je obilježavanje 70 godišnjice postojanja društva i  tiskanje monografije  „Lovačko društvo Tetrijeb Pazarište 1947.-2017.“  Proslava ove vrijedne obljetnice i predstavljanje monografije upriličit će se 19. kolovoza ove godine.

Gradonačelnik Krmpotić obećao je pomoć LD „Tetrijeb“ u njihovim aktivnostima  i zaželio im puno uspjeha u daljnjem  djelovanju.

   

Osvajači medalja u hrvanju na prijemu kod gradonačelnika

hrvaci

Povodom osvajanja zlatne i brončanih medalja na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u hrvanju, gradonačelnik Petar Krmpotić i zamjenik Ivan Biljan primili  su kadete hrvačkog kluba „Gospić“. Na prijemu su bili  Pave Pezelj -  prvak Hrvatske u kategoriji do 120 kg,  Kristijan Ostović osvajač  bronce u istoj kategoriji, te osvajač bronce Goran Petranović  u kategoriji do 63 kg, njihov  trener Ivan Karić, predsjednik HK „Gospić“ Milan Radošević, pomoćnik glavnog tajnika iz ureda za programe lokalnog športa Siniša Krajač, te jedan  od najtalentiranijih hrvatskih hrvača Roko Jagar.

Gradonačelnik Krmpotić zahvalio se mladim hrvačima i zaželio im i dalje ovako sjajne sportske rezultate.

   

Sat za planetu Zemlju

sat

 

GRAD GOSPIĆ će se i ove godine pridružiti  najvećoj volonterskoj akciji na svijetu „SAT ZA PLANET ZEMLJU“ i ugasiti javnu rasvjetu na Trgu Stjepana Radića, u subotu, 25. ožujka 2017.godine, od 20:30 do 21.30  sati!

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, desetu godinu za redom organizira Sat za planet Zemlju  (Earth Hour), Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine u akciji sudjelovalo 178 zemalja!

I Hrvatska je jedna od njih . Prošle godine je ugašeno  svjetlo u 68 hrvatskih  gradova, među kojima je bio i Gospić. 

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Zato posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu,  ali i rasvjetu u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

   

Javni poziv za sufinanciranje projekata prijavljenih na međunarodne fondove

Grad Gospić, u skladu s Uredbom Vlade Republike Hrvatske o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, nakon usvajanja proračuna Grada Gospića od strane Gradskog vijeća te donošenja Godišnjeg plana raspisivanja javnih poziva Grada Gospića za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija koje provode udruge za 2017. godinu, objavljuje Javni poziv za sufinanciranje projekata prijavljenih na međunarodne fondove.

Natječajna dokumentacija nalazi se u nastavku, a za sve dodatne upite obratite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  .

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti u nastavku:

  1. Tekst poziva
  2. Prijava za sufinanciranje udruge - Obrazac 1
  3. Izjava da projekt nije sufinanciran iz drugih izvora - Obrazac 2
  4. Izjava da traženi iznos nije sufinanciran iz Proračuna Grada Gospića - Obrazac 3
  5. Upute za prijavitelje
  6. Prijedlog Ugovora o sufinanciranju
   

Odluka o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Gospića u 2017. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranje i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ br. 26/15), te članka 26. Pravilnika o financiranju javnih potreba Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 01/16, 04/16) i članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 07/09, 05/10, 07/10, 01/12, 02/13, 03/13 – p.t., 07/15) Gradonačelnik Grada Gospića 16. ožujka 2017. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava, organizacijama civilnog društva iz Proračuna Grada Gospića u 2017. godini u područjima: branitelji i stradalnici te sportsko rekreativne aktivnosti

  1. Odluka o dodijeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Gospića za 2017. godinu u području Branitelji i stradalnici
  2. Odluka o dodijeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Gospića za 2017. godinu u području Sportsko rekreativnih aktivnosti
   

Stranica 4 od 80

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting