Nedjelja, Travanj 22, 2018

Grad Gospić

Nove ideje i planovi za Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu

U uredu gradonačelnika održan je radni sastanak gradonačelnika Karla Starčevića i suradnika s autoricom i kustosicom izložbe „ Nikola Tesla- Mind from the future“ gđom Helenom Bulaja Madunić i talijanskim kustosima vezano za nastavak suradnje u realizaciji velikog projekta Tesla- digitalni park gradova koji bi povezao Gospić sa svim gradovima svijeta. Ovom prigodom autorica izložbe i njeni kolege kustosi predstavili su svoje vizije i ideje koje bi željeli provesti u MC Nikola Tesla u Smiljanu. Razgovaralo se o obnovi postava u memorijalnom centru kao i o razvoju inovacijskog centra. Gradonačelnik je istaknuo kako su daljnji planovi Grada digitaliziranje kompletne izložbe, proširenje prostornog dijela, kao i izgradnja inovacijskog centra i kongresne dvorane koja bi bila namijenjena održavanju kongresa usmjerenih na Teslinu viziju svijeta.

DSCN1165

 

IZMJENE GODIŠNJEG PLANA RASPISIVANJA JAVNIH POZIVA GRADA GOSPIĆA ZA SUFINANCIRANJE PROGRAMA, PROJEKATA I MANIFESTACIJA KOJE PROVODE UDRUGE ZA 2018. GODINU

Na temelju članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/13, 3/13 – p.t., 7/15, 1/18), a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine, broj 26/15) Gradonačelnik Grada Gospića dana 27. ožujka 2018. godine donosi Izmjene godišnjeg plana raspisivanja javnih poziva Grada Gospića za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija koje provode udruge za 2018. godinu.

   

Gradonačelnik uručio donaciju učeniku OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik

U sklopu provođenja Programa u svrhu izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grad Gospić financirao je kupnju specijalne ortopedske stolice za učenika prvog razreda s teškoćama u razvoju OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik.Ovu vrijednu donaciju uručio je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević naglasivši pritom kako će Grad Gospić i dalje skrbiti o osobama s invaliditetom i teškoćama u razvoju, posebice o najmlađima te im na taj način omogućiti što bolju integraciju u zajednicu.

DSCN1156DSCN1158

   

Lokalna zajednica pruža podršku mladima kako bi postali stvaraoci bolje budućnosti

U sklopu projekta Hrvatska stvara u četvrtak, 23. ožujka 2018. godine održano je još jedno predstavljanje projekta. Ovoga puta predstavnici tvrtke STEMI i Udruge Programerko kao predstavnice Code Cluba Hrvatska posjetili su grad Gospić gdje su prisutnima predstavili osnovne ciljeve projekta. Kao najvažniji, istaknuli su pokazati mladima kako neovisno o mjestu stanovanja u istraživanju i razvoju svojih ideja nisu sami. Podršku u provođenju projekta Hrvatska stvara pružila je i lokalna zajednica Ličko-senjske županije. Povezivanje mladih s lokalnom zajednicom iznimno je bitno jer im se šalje poruka kako znanje i podršku za razvoj vlastitih ideja mogu pronaći i u svom gradu, među svojim sugrađanima.

Opširnije: Lokalna zajednica pruža podršku mladima kako bi postali stvaraoci bolje budućnosti

   
   

Premijera predstave Amaterskog kazališta

plakat

   

Stranica 4 od 117

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting