Ponedjeljak, Veljača 20, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

stop nasilju_1

Grad Gospić u suradnji sa Policijskom upravom ličko-senjskom, Ličko-senjskom županijom te Centrom za socijalnu skrb Gospić organizirao je informativni štand "STOP nasilju nad ženama!".

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se s osnovnim ciljem da se društvo senzibilizira na problematiku nasilja nad ženama, te kako bi se poslala jasna poruka da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku.

stop nasilju_2 stop nasilju_3 stop nasilju_4 stop nasilju_5

 

U subotu se pali prva adventska svijeća

advent

Poštovana/i,
ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite u subotu, 26. studenog  2016. godine, na Svetoj misi koja će se služiti u Katedrali NBDM, s početkom u 18.00 sati.

Nakon mise upriličit će se paljenje prve svijeće na Adventskom vijencu u Centru grada.

   

U Gospiću završena treća stambena zgrada iz programa poticane stanogradnje

pos-zgrada-2

U Gospiću je predana na korištenje treća zgrada iz programa poticane stanogradnje. Za zgradu kapaciteta 30 stanova, vrijednosti 12 milijuna kuna,  Grad Gospić darovao je zemljište, izgradio infrastrukturu i pristupne prometnice. Tako je kvadratni metar stana krajnjeg korisnika koštao  840 eura, što je jedna od najpovoljnijih cijena po metru kvadratnom u Republici Hrvatskoj.

Na prigodnoj svečanosti dodjele   ključeva vlasnicima  bili su, osim stanara, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, saborski zastupnik dr. Darko Milinović,  župan Milan Kolić, gradonačelnik  Petar Krmpotić i direktor APN-a Goran Bradić.  

   

Gospić za Vukovar

vukovar

I ove su se godine mnogobrojne  Gospićanke i Gospićani predvođeni gradonačelnikom gospodinom Petrom Krmpotićem poklonili  VUKOVARU.

Nakon svete mise koju je u Katedrali NBDM služio gospićki župnik mons.dr.Mile Čančar u procesiji se krenulo prema Trgu Stjepana Radića gdje je zapaljeno 1700 svijeća za 1700 nevinih žrtava grada heroja.

gszavu 1 gszavu 2 gszavu 3

   

Advent u Gospiću 2016. - Javni poziv

JAVNI POZIV

za dodjelu na korištenje kućica za pružanje
ugostiteljskih i trgovačkih usluga za vrijeme održavanja
manifestacije „Advent u Gospiću 2016.“

Pozivaju se pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje prodaje robe koje u svom asortimanu imaju: božićno-novogodišnje ukrase, čestitke, suvenire, božićne aranžmane, tradicionalne Ličke proizvode (med, rakija, suhomesnate proizvode, uštipke i slično) te ostale nenavedene prigodne predmete i ugostitelje da iskažu interes za sudjelovanjem na manifestaciji „Advent u Gospiću 2016.“.

Mjesto održavanja Adventa je Park Kolakovac, a održati će se u vremenskom periodu od 17.12. do 31.12.2016. godine. Dnevno trajanje Adventa je od 10,00 sati do 22,00 sata.

Zainteresirani će izlagali svoje proizvode u drvenim kućicama s osiguranim strujnim priključkom.

Na korištenje se daju drvene kućice za obavljanje sljedećih djelatnosti:

1) jedna (1) drvena kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti;
2) Osam (8) drvenih kućica za prodaju prigodnih proizvoda.

 Kućice se daju na korištenje bez novčane naknade.

 Uvjeti sudjelovanja:

Sudjelovati mogu izlagači koji imaju registriranu kućnu radinost, obrt ili tvrtku ili su članovi udruge koja u svom statutu ima registriranu prodajnu djelatnost te slijedom toga mogu izdavati račune i provoditi fiskalizaciju.

Prednost imaju izlagači s područja Grada Gospića.

Izbor izlagača izvršiti će Povjerenstvo koje će imenovati Gradonačelnik Grada Gospića. U obzir će se uzimati ispravno popunjena „Prijavnica za sudjelovanje na manifestaciji „Advent u Gospiću 2016.“

Kriteriji prema kojima će se odabirati najprikladniji proizvodi su: jedinstvenost/unikatnost, prigodnost s obzirom na darivanje, kulturno-povijesno-zemljopisno obilježje pripadnosti područja iz kojeg proizvod potječe.

Ugostitelj koji će izlagati na ovoj manifestaciji uz redovnu ponudu pića mora ponuditi kuhano vino, domaće rakije i sl.

Molimo zainteresirane pravne i fizičke osobe te ugostitelje da svoje  ponude dostave do 03.12.2016. godine osobno ili poštom na adresu: Grad Gospić, Budačka 55, 53 000  Gospić  s naznakom za „Javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji Advent u Gospiću 2016."

Više informacija možete dobiti upitom na e-mail adrese:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

ZAMJENICA GRADONAČELNIKA
GRADA GOSPIĆA

Marta Grgurić, v.r.

   

Dan sjećanja na Vukovar

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

 Grad Gospić i ove godine  obilježava  Dan sjećanja na žrtvu  Vukovara, paljenjem  1700 svijeća u znak sjećanja na  1700  nevinih  žrtava grada heroja

Stoga Vas pozivamo  da nam se pridružite u petak 18. studenog 2016.godine  u

17.00 sati  -   na  Svetoj misi u  Katedrali  NBDM
 - Nakon mise na procesiji do Trga Stjepana Radića gdje ćemo zapaliti 1700 svijeća i izreći riječi molitve

 

Svijeće u obliku Vukovarskog vodotornja će se dijeliti pri ulasku u Katedralu i na Trgu Stjepana Radića.

 Svijeće su kupljene od udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“, a dio sredstava od  kupnje ide za obnovu Vukovarskog vodotornja.

   

Stranica 5 od 75

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting