Petak, Lipanj 22, 2018

Banner

Grad Gospić

Članovi Udruge Ličana Vila Velebita iz Zagreba i Virovitice posjetili Gospić

Prilikom posjeta Gospiću članove Udruge Ličana „Vila Velebita“ iz Virovitice zajedno s njihovom predsjednicom Željkom Grahovac u svom uredu primio je gradonačelnik Karlo Starčević iskazavši im srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u Gospiću.Ovom prigodom Gospić su posjetili i članovi Udruge Ličana „Vila Velebita“ iz Zagreba sa svojim predsjednikom Nikolom Kostelcem, koji su zajedno s gradonačelnikom Karlom Starčevićem položili vijenac i zapalili svijeće kod Spomenika posvećenom trojici ličkih jezikoslovaca – Anti Starčeviću, Franu Kurelcu i Šimi Starčeviću.Svoj posjet nastavili su obilaskom Gospića i okolice.

20180519 11405620180519 11430620180519 151532

 

Kros Jasikovac

WhatsApp Image_2018-05-21_at_07.31.59 

   

Javni uvid u spis predmeta

Javni uvid2

   

Uskoro obnova igrališta Dječjeg vrtića Pahuljica Gospić i Lički Osik

Između Grada Gospića i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova i usluga za Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića. Ovim Ugovorom Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Gradu Gospiću 140.000 kn maksimalnih sredstava. Ovim sredstvima financirati će se obnova dječjih igrališta Dječjeg vrtića Pahuljica Gospić i Lički Osik.Grad Gospić je za istu tu namjenu osigurao 150.000 kn dok je za 450.000 kn isti Projekt prijavio i prema Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za što se od Ministarstva još uvijek čeka potvrda. Realizacijom ovog projekta uredila bi se igrališta i upotpunila novim igralima na gumiranim sigurnosnim podlogama čime bi igrališta Dječjeg vrtića Pahuljica Gospić i Lički Osik dobila sasvim novi izgled, poboljšanu sigurnost ali i specijalizirana didaktička igrala koja bi pozitvno utjecala na motorički razvoj djece.

DSCN1313DSCN1310

   

Lajkajmo za novo igralište na Ličkom Osiku!

Grad Gospić se prijavio na Inin natječaj za opremanje dječjeg igrališta. Na natječaj je prijavljeno dječje igralište u naselju Lički Osik.Među pristiglim prijavama Grad Gospić je odabran kao potencijalni kandidat.Kako bi dobili opremu za dječje igralište molimo sve građane Grada Gospića da glasuju na Ininoj Facebook stranici prema sljedećim uputama:

1.„lajkajte“ Ininu Facebook stranicu na adresi https://www.facebook.com/INA.Hrvatska/

2.u aplikaciji na adresi: https://goo.gl/LG2jHhglasujte za Vaš grad.

Napomene:

- Osoba koja glasuje treba imati otvoren Facebook profil i moguće je preko jednog profila samo jednom glasovati.

-Glasovanje ce trajati do četvrtka 24.5. u 23:59 sati, pobjednik je grad s najviše lajkova

Dragi sugrađani,lajkajmo svi na radost naših najmlađih!!!

   

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA LIKA OBJAVILA PRVI LAG NATJEČAJ ZA PROVEDBU MJERE 6.3.1. POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA

 

Lokalna akcijska grupa Lika objavila je dana 14. svibnja 2018. godine prvi LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020. za provedbu Mjere 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava koja je usklađena s tipom operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Potpora je namijenjena razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a LIKA (Brinje, Donji Lapac, Gospić, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Senj, Udbina, Vrhovine). Ukupan iznos raspoloživih sredstava temeljem navedene Mjere je 2.003.265,00 HRK pri čemu potpora po korisniku iznosi 111.292,50 HRK. Sredstva putem ove Mjere korisnik može ostvariti jednom u programskom razdoblju.

Opširnije: LOKALNA AKCIJSKA GRUPA LIKA OBJAVILA PRVI LAG NATJEČAJ ZA PROVEDBU MJERE 6.3.1. POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA

   

Stranica 5 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting