Nedjelja, Travanj 22, 2018

Grad Gospić

Sat za planetu Zemlju

mepas pr_sve_Za_planet_zemlju-810x446WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira-„Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke kao i svi građani svijeta, u-subotu 24. ožujka u 20:30 sati-isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito.

Grad Gospić će se i ove godine pridružiti ovoj akciji i u subotu, 24. ožujka 2018. god u vremenu od 20:30 do 21:30 ugasiti javnu rasvjetu na Trgu Stjepana Radića.

 

Privremene bodovne liste za dodjelu stipendija Grada Gospića

Na temelju članka 27. stavka 1. i 2. Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ broj 8/17), Povjerenstvo za stipendije objavljuje privremene bodovne liste za dodjelu stipendija redovitim studentima i učenicima s područja Grada Gospića za školsku/akademsku godinu 2017./2018.

Privremena bodovna lista za dodjelu stipendija studentima - kategorija DEFICITARNOST

Privremena bodovna lista za dodjelu stipendija studentima - kategorija EKONOMSKI STATUS

Privremena bodovna lista za dodjelu stipendija studentima - kategorija IZVRSNOST

Privremena bodovna lista za dodjelu stipendija učenicima - kategorija DEFICITARNOST

Privremena bodovna lista za dodjelu stipendija učenicima - kategorija EKONOMSKI STATUS

Privremena bodovna lista za dodjelu stipendija učenicima - kategorija IZVRSNOST

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja privremene bodovne liste, podnijeti Povjerenstvu za prigovor pisani prigovor.

POVJERENSTVO ZA STIPENDIJE

   

Odluka temeljem Javnog poziva za potporu provedbi programa, projekata i manifestacija udruga u 2018. godini

Temeljem Javnog poziva za potporu provedbi programa, projekata i manifestacija udruga u 2018. godini, na adresu Grada Gospića pristiglo je ukupno 43 prijavitelja u:

- području branitelja i stradalnika

- području sportsko-rekreativnih aktivnosti

- području javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Gospića

- u području javnih potreba u kulturi

- u području turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja

- u području djece, mladih i zajednice

- u području zdravstvene zaštite i socijalne skrbi Grada Gospića

Povjerenstvo imenovano za administrativnu-(zakonsku)-provjeru utvrdilo je da gotovo pola prijavitelja ima administrativne pogreške u svojim prijavama, zbog čega bi veliki dio prijava morao biti odbačen i čime bi veliki broj udruga ostao bez proračunskog novca.

Gradu Gospiću vrlo je važno da se poštuju svi zakonski propisi te-Uredba Vlade Republike Hrvatske o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15) u skladu s kojom je raspisan Javni poziv, ali je isto tako Gradu Gospiću od neizmjerene važnosti da se provedu kvalitetni programi koje pripremaju udruge koje djeluju na području Grada Gospića, stoga je Gradonačelnik Grada Gospića donio Odluku o poništenju javnog poziva.

Grad Gospić stoga poziva sve prijavitelje da se prijave na ponovljeni natječaj koji će biti objavljen na službenoj internetskoj stranici Grada Gospića, ali isto tako da ovog puta poštuju sve upute za prijavitelje koje će biti također objavljene na službenoj internetskoj stranici Grada Gospića zajedno sa Javnim pozivom.

Želimo da sve prijave i odobrenja budu isključivo u skladu sa zakonom.

Ujedno molimo sve prijavitelje da poštuju rokove za konzultacije vezane uz prijave.

Opširnije: Odluka temeljem Javnog poziva za potporu provedbi programa, projekata i manifestacija udruga u 2018. godini

   

Uskrsni sajam

uskrsni sajam_plakat_2018

   

Zaposlenici Grada Gospića gradili zečji nasip

Zaposlenici Grada Gospića, Javnih radova, Gradskog poduzeća „Komunalac“, Lika Cesta i PU DUZS  u poslijepodnevnim i večernjim su satima na rijeci Novčici kod  „Benta“ gradili zečji nasip kako bi se spriječio prodor nabujale rijeke Novčice prema kućama neposredno uz rijeku.

Opširnije: Zaposlenici Grada Gospića gradili zečji nasip

   

Humanitarna akcija darivanja krvi

Logo-donacija-krvi-890x395Učenička zadruga „Vodarica Marta“ OŠ dr. Jure Turića organizira humanitarnu akciju!!!!!

Možda ste se često susreli s oboljelima od leukemije, limfoma i srodnih bolesti. Možda ste često poželi na bilo koji način pomoći oboljelima.

Zaklada Ana Rukavina ima tim koji profesionalno, odgovorno i dugoročno provodi aktivnosti prikupljanja uzoraka krvi radi daljnje obrade i upisa u Hrvatski registar javne Banke krvi. Svaki dobrovoljni darivatelj u dobi od 18 do 40 godina može spasiti nečiji život. Svaka epruveta od 7 ml krvi znači šansu za jedan život.

Učenička zadruga „Vodarica Marta“ Osnovne škole dr. Jure Turića u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina poziva sve odrasle zdrave osobe od 18 do 40 godina da se odazovu akciji darivanja krvi u KIC-u (Kulturno Informativnom Centru Gospić) 19.3.2018. godine od 10 do 12 sati. Svojim dolaskom pokažite humanost i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Opširnije: Humanitarna akcija darivanja krvi

   

Stranica 5 od 117

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting