Ponedjeljak, Listopad 23, 2017

Grad Gospić

Pozivnica na Tribinu o položaju, pravima i potrebama djece i mladih u gradu Gospiću i okolici

Pozivamo Vas da se uključite u obilježavanje Dječjeg tjedna koji će se ove godine održati od 2. do 8. listopada 2017. godine u organizaciji Društva Naša djeca grada Gospića. U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru organizira tribinu Položaj, prava i potrebe djece i mladih u gradu Gospiću i okolici, 2. listopada 2017. u 17 sati u prostorima Odjela (dr. A. Starčevića 12, 1.kat,predavaonica br.5). Radujemo se Vašem dolasku!

different-nationalities-1743392 _340

 

Otvorena 19. izložba „Jesen u Lici“

Jesen u_Lici_2017._8

Pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, predsjednik Hrvatskog sabora gospodin Gordan Jandroković otvorio je u Gospiću 19. Izložbu „Jesen u Lici."

Uz predsjednika Hrvatskog sabora, na izložbi su se nazočnima obratili gradonačelnik Grada Gospića gospodin Karlo Starčević i župan gospodin Darko Milinović. Gradonačelnik je u svom obraćanju posebno istaknuo da su u središtu manifestacije najveće ljudske vrijednosti, rad i stvaranje.

„Kao Gradonačelnika, posebno me raduje i ohrabruje kada vidim na jednom mjestu sve bogatstvo našega ličkoga kraja, a i svekolike Hrvatske. Raduje me veliki broj izlagača iz cjelokupne Ličko-senjske županije, cijele Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine. To je veliki znak da nismo zaboravili raditi i stvarati, što je i smisao ljudskog života. Ovi vrijedni plodovi zemlje su rezultat vašeg teškog rada i produkt vašeg uma. Vi ste dokazali i dokazujete da se u Lici može i isplati živjeti. Vaši vrijedni proizvodi su putokaz da je u Lici i Hrvatskoj održiv i poželjan život."

Na ovogodišnjoj izložbi svoje proizvode izložilo je 270 izlagača, najviše do sada. Uz izlagače iz Ličko-senjske županije izlagači dolaze iz svih hrvatskih županija i iz četiri susjedne zemlje. U slijedeća tri dana posjetitelji će moći uz obilazak i kupnju na štandovima, sudjelovati na radionici „Održivi razvoj ruralnog kraja 2017.", posjetiti 8. izložbu ovaca Ličko- senjske županije i 2. Izložbu buša Ličko – senjske županije. Moći će nazočiti dodjeli priznanja najuspješnijim izlagačima, te dodjeli nagrada Turističke zajednice Grada Gospića – „Zeleni cvijet", sve uz mnogobrojne nastupe kulturno - umjetničkih društava iz Ličko-senjske županije i ostalih dijelova Republike Hrvatske. Posebno ovdje treba istaknuti predstavljanje vrlo vrijedne knjige prof.dr.sc. Josipa Fajdića „Posebnosti Like: priroda, povijest, kultura, istaknute osobe".

Jesen u_Lici_2017._2Jesen u_Lici_2017._1Jesen u_Lici_2017._4Jesen u_Lici_2017._6

   

SCENA VIDRA - muskarci.hr

muskarci-plakat-b

10. listopada 2017. god.

Sati: 20.00

Ulaz: 40.00 kn

Dvorana Učilišta Gospić

Rezervacija ulaznica na br.: 099/ 5560 - 039

Organizirani posjet deset i više učenika i studenata ulaz 20.00 kn

   

Započele aktivnosti projekta „Korak prema jednakosti“

Lenta Pomocnici

U školskoj godini 2017./18. kroz projekt „Korak prema jednakosti" je zaposleno 11 pomoćnika u nastavi koji će pružati pomoć u radu učenicima s teškoćama, koji zadovoljavaju kriterije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Pomoćnici su sa školama potpisali ugovore o radu. Kako bi pomoćnici mogli učenicima pružati kvalitetnu podršku, za 5 pomoćnika koji do sada nisu prošli osposobljavanje za rad s učenicima s teškoćama, 6. i 7. rujna 2017. godine je organizirana edukacija na kojoj su pomoćnici osposobljeni za rad s učenicima s teškoćama, čime su stvoreni preduvjeti za kvalitetan rad i poboljšanje obrazovnih postignuća učenika s teškoćama u ovoj školskoj godini.

Nositelj projekta je Grad Gospić, a partneri na projektu su osnovne škole OŠ dr. Jure Turića, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac. Projektom „Korak prema jednakosti" su osigurana sredstva za rad pomoćnika u nastavi za sljedeće četiri godine. Projekt je ukupne vrijednosti 2.899.315,20, te Europska unija iz Europskog socijalnog Fonda financira 91,99 % ukupnih troškova, odnosno 2.667.000,00 kn, dok je udio sufinanciranja Grada 8,01%, odnosno 232.315,20 kn.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i integracije u odgojno-obrazovne procese za 16 učenika s teškoćama s područja Gospića, osiguravanjem uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

LENTA GRAD_I_PARTERI

   

Obilježavanje Dječjeg tjedna 2.-8. listopada

Obilježavanje Dječjeg tjedna od 2. do 8. listopada i ove godine popratit će bogat program koji su pripremile OŠ dr. Jure Turića Gospić, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik, OŠ dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac i Dječji vrtić Pahuljica u suradnji s organizatorom Društvo Naša Djeca. Program možete u cijelosti vidjeti i preuzeti OVDJE.

play-stone-1744790 _340

   
   

Stranica 5 od 96

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting