Nedjelja, Kolovoz 20, 2017

Grad Gospić

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

sjednica20 06U Gradskoj vijećnici Grada Gospića 20. lipnja 2017. godine, održana je konstituirajuća sjednica Gradskog Vijeća Grada Gospića. Prema uobičajenom protokolu sjednicu je otvorio predstojnik Državne uprave Ličko-senjske županije Darko Banić.

Nakon lokalnih izbora koji su održani 21. i 28. svibnja ove godine u sastav Gradskog vijeća Grada Gospića ušlo je ukupno 17 vijećnika. Njih 9 sa koalicijske liste HDZ-HSS- HSP AS, 6 sa liste HSP-a, 1 sa liste SDP-a, te 1 sa liste grupe birača.

Za predsjednika novog saziva Gradskog vijeća sa 9 glasova za, 7 protiv i 1 suzdržanim iz redova većine izabran je Petar Radošević (HDZ), a za potpredsjednika Zdravko Župan (HSS).

Novoformirano Gradsko vijeće izabralo je i članove Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanje i Odbora za proračun i financije. Radi se o stalnim radnim tijelima Vijeća koja su propisana Statutom Grada Gospića.

Na samom kraju sjednice vijećnicima su se prigodnim riječima obratili gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević.

U svom obraćanju gradonačelnik Karlo Starčević izrazio je želju za napretkom i boljitkom Grada Gospića na dobrobit svih građana, dok je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević zahvalio svim građanima na ukazanom povjerenju, pritom naglasivši kako se nada konstruktivnoj suradnji s izvršnom vlasti.

 

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017. objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15 ( u daljnjem tekstu: Naputak).

Naputkom se propisuje postupanje Agencije za poljoprivredno zemljište i jedinica lokalne samouprave u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15, u daljnjem tekstu: Zakon) koja je prestala važiti 31. svibnja 2015.

Naputak je stupio  na snagu  15. lipnja 2017.

Slijedom navedenog, pozivaju se fizičke i pravne osobe na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost, da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona i Naputku.

Podnositelji zahtjeva obvezni su uz zahtjev za sklapanje ugovora priložiti potvrdu o mirnom posjedu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske koju
izdaje jedinica lokalne samouprave na čijem se području to poljoprivredno zemljište nalazi.

Naputak možete pročitati ovdje.
Obrazac zahtjeva možete preuzeti ovdje.

Podsjećamo kako je Izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz 2015. propisano da se državno poljoprivredno zemljište može dati u zakup bez
javnog poziva, na rok od 10 godina, pravnim i fizičkim osobama koje se bave stočarstvom pod uvjetom da nemaju, a zakupom bi dobile minimalnu površinu poljoprivrednog zemljišta propisanu prema broju uvjetnih grla. Poljoprivrednici koji se bave stočarstvom dobili su 2015. odluke o dodjeli zakupa, ali nisu potpisali
ugovore. Dobivanje ugovora o privremenom korištenju omogućeno je ovim Naputkom za sve korisnike koji udovoljavaju propisane uvjete.

   

SAZVANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA DANA 20.06.2017. U 11 SATI

Dana 20. lipnja. 2017. godine, Državna uprava Ličko - senjske županije saziva konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića u 11:00 sati u Gradskoj vijećnici na adresi Gospić, Budačka 55.  

             Utvrđen je sljedeći dnevni red:

               ( utvrđivanje kvoruma )

            1. Izbor mandatnog povjerenstva

            2. Izvješće mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata

    -  utvrđivanje člana Gradskog vijeća koje će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika

    -  svečana prisega članova Gradskog vijeća

3. Izbor Odbora za izbor i imenovanje

4. Izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća

PDF OBRAZAC 

   

PRIMOPREDAJA VLASTI U GOSPIĆU

primopredaja2017aU ponedjeljak 12. lipnja 2017.godine upriličena je primopredaja vlasti između novoizabranog gradonačelnika Karla Starčević i dosadašnjeg gradonačelnika Petra Krmpotića .

Primopredaja je održana na temelju Zakona o postupku primopredaje vlasti u lokalnoj, područnoj (regionalnoj) samoupravi, te je dosadašnji gradonačelnik Petar Krmpotić predao Primopredajno izvješće novoizabranom gradonačelniku Karlu Starčeviću.

Primopredaji su nazočili dosadašnji zamjenici Marta Grgurić i Ivan Biljan i novoizabrani zamjenici Kristina Prša i Ivica Tomljenović.

Medijima se prvi obratio dosadašnji gradonačelnik Petar Krmpotić : „Koristim priliku da još jednom čestitam gospodinu Starčeviću i njegovim zamjenicima. Potpisali smo zapisnik o primopredaji i gospodinu Starčeviću želim sve najbolje u vođenju Grada.

Ponosan sam na sve ono što smo do sada napravili. U sve četiri godine mandata smo imali bezuvjetno mišljenje revizije. Novom vodstvu želim puno uspjeha.“

Novoizabrani gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević zahvalio se Krmpotiću i istaknuo: „Radit ću na dobrobit svih građana ovoga grada. Vjerujem u dobru suradnju sa gospodinom Krmpotićem u Vijeću, jer samo na takav način, bez opstrukcije, možemo usmjeriti Gospić prema prosperitetu i boljitku koji građani zaslužuju.“

   

I Lički Osik će obnovom KIC-a dobiti prostor za kulturne sadržaje

min tolusicMinistar poljoprivrede Tomislav Tolušić   u pratnji  gradonačelnika Petra Krmpotića i župana dr. Darka Milinovića posjetio je  naselje Lički Osik. Nakon obilaska tamošnjeg Kulturno-informativnog centra novinarima se najprije obratio gradonačelnik Krmpotić rekavši pri tome kako je ponosan na činjenicu kako je riječ o naselju sa gotovo 2 000 stanovnika s najmlađim dobnim prosjekom u RH. Povod dolaska ministra Tolušića vezan je uz  Natječaj za ruralni razvoj za Mjeru 7.4 gdje je Grad Gospić kandidirao   projekt obnove  i  završetka KIC-a u vrijednosti od 4,6 milijuna kuna. Obnovom ovog objekta poboljšali bi uvjete za djelovanje mnogih udruga, Mjesnog odbora, prostora za mlade, folklora i drugo. Otvorilo bi se i nekoliko novih radnih mjesta. Na dostojan način bismo se odužili i žrtvama Široke Kule koji su mučeni i  ubijani u ovoj zgradi, pa bismo uredili  i Memorijalnu sobu, rekao je gradonačelnik Petar Krmpotić.

Dajem punu potporu Gradu Gospiću i gradonačelniku Krmpotiću u ovim projektima. Zgrada KIC-a u Ličkom Osiku ubraja se u projekte koje moramo realizirati jer ova sredina svakako treba i zaslužuje nove sadržaje i nova radna mjesta. U skoro vrijeme će se pregledati aplicirana dokumentacija i uvjeren sam da će se vrlo skoro započeti s obnovom istaknuo je ministar.

   

Kreće energetska obnova zgrada u vrijednosti 8 milijuna kuna

min kuscevic

Povod posjeta ministra Kušćevića Gospiću je energetska obnova zgrada u kojoj je iz EU fondova povučeno 8 milijuna kuna, a završetkom uređenja ovih zgrada bolje uvjete za stanovanje imati će više od 200 vlasnika stanova i 20-ak poslovnih prostora.

Gradonačelnik  Petar Krmpotić je u izjavi za novinare kazao kako je korist ovoga natječaja višestruka.
Prva korist je energetska učinkovitost, druga je aktivacija građevinskih poduzeća, a treća je uljepšanje vizure grada.

Grad Gospić je u suradnji sa komunalnim poduzećem pokazao da se do predmetnih Europskih sredstava može doći ako se ljudi slože i zajednički uđu u projekt.

Ministar Kušćević je pohvalio Grad Gospić na odlično odrađenom poslu. Prije svega želim čestitati i gradonačelniku, županu, svim stanarima i komunalnom poduzeću na odlično odrađenom poslu istaknuo je ministar.

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović pozvao je sve domaće građevinare da spremni dočekaju natječaje, te ako je potrebno da se udruže kako bi bili konkurentni na tržištu.

   

Stranica 6 od 84

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting