Utorak, Veljača 20, 2018

SNK

Knjinica kukianje

POU- ODGOĐENO

Plakat POU_djeja_drutva_ODGOJENO

Grad Gospić

Priopćenje Gradonačelnika

Poštovani sugrađani,

slijedom niza netočnih informacija koje su plasirane u javnosti od strane gradskih vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSP AS te pojedinih medija, tijekom i nakon održane prekinute sjednice Gradskog vijeća, na temu rasprave o prijedlogu Proračuna za 2018. godinu želimo istaknuti slijedeće:

Netočni su navodi i konstatacije da su u proračunu smanjena sredstva za umirovljenike, nezaposlene osobe, da su „šikanirani umirovljenici, studenti, maturanti, da je povećana cijena vrtića„ itd..., da nije predviđena sanacija i obnova ceste Bilaj - Barlete jer su u prijedlogu proračuna predviđena sredstva kao što je predviđeno i povećanje određenih proračunskih stavaka.

Za pomoć nezaposlenim osobama osigurano je 160 tisuća kuna, povećana su sredstva za obnovu i izgradnju dječjih igrališta, subvencije poljoprivrednicima, jednokratna pomoć rodiljama sa sadašnjih 1 tisuću na 2 tisuće kuna, povećane su također donacije sportskim klubovima.
Sredstva za kulturu su povećana s 10,5 na 12 milijuna kuna, osigurana su sredstva za sufinanciranje EU projekta među kojima je: energetska obnova OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik, revitalizacija park šume Jasikovac, izgradnja nogostupa do OŠ dr. Jure Turića, izrada studije razvoja širokopojasnog interneta, uvođenje e-računa, p
rojekt “Odškrinimo vrata zapošljavanju“, izrada projektne dokumentacije rekonstrukcije KIC Lički Osik, sanacija krovišta zgrade i JVP Gospić, legalizacija zgrade u Budačkoj 55 te projekti Korak do jednakosti (pomoćnici u nastavi), poticanje izvrsnosti u srednjoškolskom obrazovanju, U zagrljaju zdrave prehrane 2.

U komunalnom programu osigurana su sredstva za rekonstrukciju ceste Vaganac - Kruščica u iznosu od 1,5 milijuna kuna i rekonstrukcija dijela ceste u Barletama vrijedan 3,5 milijuna kuna. Za izradu projektne dokumentacije Tesla digitalni park gradova osigurano je 200 tisuća kuna čime će se omogućiti najveće ulaganje u turizam u povijesti Grada Gospića.

Opširnije: Priopćenje Gradonačelnika

 

Prijedlog novih cijena Vrtića

Cijenjeni građani Grada Gospića,

potaknuti plasiranjem netočnih podataka u javnost, donosimo Vam rezultate detaljne ekonomske analize na čijoj je bazi donesen Prijedlog Odluke o sudjelovanju korisnika usluga Dječjeg vrtića Pahuljica u cijeni redovitog programa.

Cijena za smještaj djeteta u redoviti cjelodnevni 10-satni program Dječjeg vrtića Pahuljica u Gospiću bazirana je na dohodovnom cenzusu.

U tablici su vidljivi podatci izrađeni na temelju detaljne analize te podataka o visini dohotka roditelja čija djeca pohađaju Dječji vrtić Pahuljica.

tablica vrti

Iz tablice je vidljivo da će se za 81% obitelji čije dijete pohađa Vrtić cijene smanjiti, za 10% obitelji cijene će ostati iste, a za 9% obitelji cijene će se povećati.

Dodatne pogodnosti su osigurane novim prijedlogom cijena, što će doprinijeti rasterećenju troškova svim obiteljima, onima manje platežne moći kao i onima veće platežne moći.

Korisnici koji u Vrtiću na smještaju imaju više djece, za drugo i treće dijete plaćati će 50% niže cijene smještaja od punog iznosa, a za četvrto dijete osiguran je besplatan smještaj. To u dosadašnjim proračunima nije bilo osigurano te je predstavljalo veliko opterećenje za višečlane obitelji. Naime, trenutnom odlukom korisnici za prvo i drugo dijete plaćaju punu cijenu, a za treće i četvrto 50% nižu cijenu od punog iznosa.

Kako bi pokazali građanima, ponajprije roditeljima djece u Vrtiću što znači prijedlog novih cijena te koliko je to smanjenje u odnosu na sadašnje stanje, molimo Vas da pogledate grafikone.

VrtiVrti1Vrti2Vrti3


   

Po prvi put božićnice za umirovljenike i nezaposlene sa područja grada Gospića

Grad Gospić, ove je godine po prvi puta povodom Božića i božićnih blagdana osigurao božićnice za svoje umirovljenike čija mirovina ne prelazi 1.500,00 kn kao i nezaposlene građane koji su prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. To je još jedan dokaz da Grad Gospić prema svojim skromnim mogućnostima itekako vodi brigu o svojim građanima.

Kako je već poznato isplata božićnica je još od ponedjeljka do četvrtka u Gospiću, a u četvrtak popodne na Ličkom Osiku za sve one koji imaju prijavljeno prebivalište na Ličkom Osiku.

Također svim nepokretnim i nemoćnim osobama božićnica će biti dostavljena u njihove domove, što je također primjer brige Grada Gospića za najosjetljivije i najugroženije sugrađane – stare i nemoćne, što će svakako i ubuduće činiti.

boiniceboinice1

   

6. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t., 7/15), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 6. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 27. prosinca 2017. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55, s početkom u 10.00 sati.

Opširnije: 6. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

   

Odluka o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva temeljem Javnog poziva Grada Gospića za institucionalnu podršku udrugama u 2018. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine", broj 26/15), članka 26. Pravilnika o financiranju javnih potreba Grada Gospića ("Službeni vjesnik Grada Gospića" broj 01/16, 04/16) i članka 49. Statuta Grada Gospića ("Službeni vjesnik Grada Gospića" broj 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/13, 3/13 - p.t., 7/15), Gradonačelnik Grada Gospića 18. prosinca 2017. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Gospića u 2018. godini temeljem Javnog poziva Grada Gospića za institucionalnu podršku udrugama u 2018. godini.

   

Obavijest umirovljenicima o dodjeli Božićnice

Obraćamo se svim umirovljenicima koji prema Odluci o dodjeli jednokratne pomoći ostvaruju pravo na Božićnicu, odnosno onima čija visina mirovine ne prelazi 1500 kn.

Gradonačelnik Karlo Starčević organizirao je kućnu posjetu za sve umirovljenike koji su nemoćni, te ne mogu doći po svoju Božićnicu.

Molimo vas da nazovete na broj telefona 053/572-025 te ostavite svoje podatke ime i prezime, broj telefona i adresu kako bismo vam mogli donijeti Božićnicu na vašu adresu.

   

Stranica 7 od 109

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting