Nedjelja, Travanj 22, 2018

Grad Gospić

 

Obavijest- komunalna naknada i naknada za uređenje voda (NUV)

Obavijest – komunalna naknada i naknada za uređenje voda (NUV)


Grad Gospić obavještava pravne i fizičke osobe, vlasnike/korisnike nekretnina lociranih na području Grada Gospića da je Grad Gospić temeljem odredbe članka 17. Zakona o financiranju vodnog gospodarstva („Narodne novine“ broj 153/09,90/11,56/13,154/14,119/15,120/16,127/17) od 01.01. 2018. godine preuzeo poslove vođenja i naplate naknade za uređenje voda (NUV) koju su do 31.12.2017. obavljale Hrvatske vode.

Rješenje o obvezi plaćanja/obračuna naknade za uređenje voda (NUV) i dalje donose Hrvatske vode.

Naplatu naknade za uređenje voda (NUV) za razdoblje od 01.01.2018. godine - na dalje Grad Gospić radi u ime i za račun Hrvatskih voda.

Slijedom navedenog obavještavamo Vas da za razdoblje od 01.01.2018. godine – na dalje Hrvatske vode neće slati uplatnice za plaćanje naknade za uređenje voda, već će, sukladno zakonskoj odredbi na uplatnici/računu za plaćanje komunalne naknade Grad Gospić zasebno iskazati iznos naknade za uređenje voda (NUV).

Posebno napominjemo da se navedenim promjenama pravnim i fizičkim osobama ne povećavaju troškovi, jer se iznosi komunalne naknade i naknade za uređenje voda (NUV)nisu mijenjali.

Grad Gospić

   

NATJEČAJ za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Grada Gospića za školsku/akademsku godinu 2017./2018.

Temeljem čl. 23. Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ broj 8/17) i Odluke Gradonačelnika Grada Gospića o utvrđivanju Liste deficitarnih zanimanja za koja Grad Gospić dodjeljuje stipendije za akademsku/školsku 2017./2018. godinu te broj i iznos stipendije, Kl: 604-01/18-01/1, Ur.broj:2125/01-02-18-03 od 15. veljače 2018. godine, Povjerenstvo za stipendije dana 27. veljače 2018. godine raspisuje:

NATJEČAJ

za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Grada Gospića za školsku/akademsku godinu 2017./2018.

Grad Gospić će za školsku/akademsku 2017./2018. godinu dodijeliti 24 stipendije, od kojih 12 za učenike srednjih škola s područja Grada Gospića i 12 za studente s područja Grada Gospića.

Za učenike srednjih škola dodjeljuju se:

4 stipendije u kategoriji izvrsnost,

4 stipendije u kategoriji deficitarnost,

4 stipendije u kategoriji ekonomski status.

Za studente dodjeljuju se:

4 stipendije u kategoriji izvrsnost,

4 stipendije u kategoriji deficitarnost,

4 stipendije u kategoriji ekonomski status.

Stipendija za učenike srednjih škola iznosi 400,00 kuna mjesečno, a za studente 600,00 kuna mjesečno.

Zahtjev s potrebnom dokumentacijom za natječaj za dodjelu stipendija treba dostaviti od 27. veljače 2018. godine do zaključno 13. ožujka 2018. godine.

VEZANI DOKUMENTI:

Natječaj za dodjelu stipendija

ZAHTJEV – kategorija Deficitarnost

ZAHTJEV – kategorija Ekonomski status

ZAHTJEV – kategorija Izvrsnost

IZJAVA – zajedničko kućanstvo

IZJAVA – korištenje osobnih podataka

Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata grada Gospića


   

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića.

Radna skupina Grada Gospića za izradu Nacrta izradila je Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića, koji se stavlja na savjetovanje s javnošću. Ovom se Odlukom uređuju minimalni uvjeti i način držanja domaćih životinja koje im njihovi posjednici moraju osigurati te područja grada Gospića na kojima je zabranjeno, odnosno dozvoljeno njihovo držanje. Tekst Nacrta prijedloga Odluke nalazi se u prilogu.

Pozivamo predstavnike zainteresirane javnosti da najkasnije do 18.03.2018. godine u 15.00 sati dostave svoje komentare na Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića putem OBRASCA za savjetovanje na adresu: Grad Gospić, Budačka 55, 53000 Gospić, putem elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili osobno u pisarnicu Grada Gospića, Budačka 55, 53 000 Gospić.

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi, komentari i primjedbe biti će javno dostupni na mrežnoj stranici Grada Gospića. Ukoliko ne želite da Vaš prijedlog, komentar ili primjedba bude javno objavljen, molimo Vas da to jasno istaknete pri dostavi obrasca.

Zahvaljujemo na doprinosu u izradi što kvalitetnijeg prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Nacrt prijedloga Odluke

OBRAZAC za savjetovanje

Karta grada Gospića s označenim područjem zabrane držanja domaćih životinja

IZVJEŠĆE O PROVEDENOM SAVJETOVANJU SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU

PRILOG 1. Pregled zaprimljenih mišljenja/primjedbi/prijedloga s razlozima njihova prihvaćanja/neprihvaćanja

   

Grad Gospić i Grad Bihać potpisali povelju o prijateljstvu i suradnji

Grad Gospić i Grad Bihać i službeno su postali gradovi prijatelji potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji koju su potpisali gradonačelnik Grada Bihaća gospodin Šuhret Fazlić i gradonačelnik Grada Gospića gospodin Karlo Starčević. Ova Povelja samo je potvrda dosadašnjih dobrosusjedskih odnosa koje njeguju i baštine ova dva grada, dok će se njenim potpisivanjem omogućiti još bolja suradnja i zajedničko apliciranje i kandidiranje projekata EU.

Bihaćki gradonačelnik i suradnici izrazili su iznimnu dobrodošlicu izaslanstvu Grada Gospića, a gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je kako je posebno sretan što prvu povelju u svom mandatu potpisuje s prijateljskim Gospićem.

Riječi gospićkog gradonačelnika upućene u Bihaću također su bile usmjerene na zajedničko kandidiranje za sredstva iz EU fondova te je tom svečanom prigodom istaknuo kako je suradnja između Gospića i Bihaća potpuno prirodna jer su ta dva grada povijesno i zemljopisnim položajem upućeni na međusobnu suradnju, kako u turističkom i gospodarskom, tako i u kulturnom i obrazovnom kontekstu.

Povelja o prijateljstvu simbolično je potpisana upravo 26. veljače kada Grad Bihać slavi 758 godina svog postojanja.U pisanim dokumentima Bihać se prvi put spominje 26. veljače 1260. godine u povelji ugarskog kralja Bele IV. U okviru obilježavanja ovog važnog datuma, Bišćani i njihovi gosti, među kojima i izaslanstvo Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša te pročelnici Slaven Stilinović i Ivana Kaleb Asić, imali su priliku nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bihaća i kulturnom programu te dodjeli priznanja i nagrada Grada Bihaća.

Image-1 1Image-1 2Image-1 3Image-1Image-1 4

   

Tečaj - Izrada Sunčane čipke

verzija 2

   

Stranica 7 od 117

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting