Petak, Prosinac 15, 2017

POU-GOSPIĆ

rasplesani boi_za_web

GRAD GOSPIĆ

Prosinac konani_Medium

Grad Gospić

Nj.E. dr. Smiljana Knez - veleposlanica Republike Slovenije posjetila Grad Gospić

Danas je nastupni posjet Gradu Gospiću upriličila Nj.E. dr. Smiljana Knez - veleposlanica Republike Slovenije u Zagrebu i mag. Jakob Štunf, opunomoćeni ministar / ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu. Goste je primio gradonačelnik gospodin Karlo Starčević sa zamjenicima gospođom Kristinom Pršom i gospodinom Ivicom Tomljenovićem. U ugodnom razgovoru Nj.E. dr. Smiljana Knez čestitala je gradonačelniku Starčeviću na izboru za gradonačelnika i poželjela mu uspjeh u vođenju Grada Gospića.

DSCN0654DSCN0649

Opširnije: Nj.E. dr. Smiljana Knez - veleposlanica Republike Slovenije posjetila Grad Gospić

 

Javni poziv Grada Gospića za institucionalnu podršku udrugama u 2018. godini

Grad Gospić, u skladu s Uredbom Vlade Republike Hrvatske o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, člankom 49. Statuta Grada Gospića (,,Službeni vjesnik Grada Gospića; broj 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/13, 3/13-p.t., 7/15) i člankom 12. Pravilnika o financiranju javnih potreba Grada Gospića, objavljuje Javni poziv za institucionalnu podršku udrugama u 2018. godini.
Natječajna dokumentacija nalazi se u nastavku, a za sve dodatne upite obratite se na

Opširnije: Javni poziv Grada Gospića za institucionalnu podršku udrugama u 2018. godini

   

Gradonačelnik posjetio Dječji vrtić Pahuljica

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa svojom zamjenicom Kristinom Prša i pročelnicom Marijom Tomljenović Borovac posjetio je Dječji vrtić „Pahuljica“. Povod ovog posjeta bila je „Jesenska svečanost“ koja se u vrtiću već tradicionalno obilježava u čast prirode i plodova jeseni. Proslava je započela mjuziklom „Ježeva kućica“ koji su osmislile i upriličile odgajateljice vrtića, a nakon toga uslijedilo je niz aktivnosti u kojima su djeca uživala- od pečenja kestenja, kruha ispod peke, krumpira u žeravi, a najveće oduševljenje izazvale su palačinke. U sportskim natjecanjima pokazali su spretnost u prevoženju tikvi u tačkama, nošenju kestena u žlici i trpanju krumpira u vreće.

DSCN0627DSCN0636DSCN0642DSCN0646

   

POZIV - za 4 sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t., 7/15), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 4. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 25. listopada 2017. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55, s početkom u 16.00 sati.

Opširnije: POZIV - za 4 sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

   

Više od 700 žena u Gospiću na 5. milenijskoj fotografiji „Ružičaste vrpce“

U organizaciji Saveza udruga protiv raka dojke (SURD) i udruge „Vila za Liku“ u subotu je u Gospiću upriličeno fotografiranje 5. milenijske Ružičaste vrpce, povodom mjeseca borbe protiv raka dojke.Više od 700 žena iz cijele Hrvatske uz mnogobrojne Gospićanke formiralo je ružičastu vrpcu na Trgu Stjepana Radića koju je snimio fotograf Šime Strikoman.Snimanju milenijske fotografije prethodio je Stručni skup na temu ranog otkrivanja i liječenja ove opake bolesti. Na skupu su se uz predsjednicu SURD-a Mariju Strnad obratile predsjednica Udruge „Vila za Liku“ Mandica Pavelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić mr. Sandra Čubelić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo LSŽ dr. Ružica Čanić, gradonačelnik Karlo Starčević i župan dr. Darko Milinović.Gradonačelnik je u svom obraćanju istaknuo da će se Grad Gospić uvijek sa zadovoljstvom odazvati svim akcijama, te da će biti podrška zdravstvenim čimbenicima u preventivnom djelovanju i edukaciji pri promicanju preventivnih akcija koje mogu dovesti do ranog otkrivanja ovog karcinoma i sprječavanja neželjenog ishoda.Također je svim ženama poželio ugodan boravak u gradu Gospiću.

zene1aDSCN0529DSCN0548DSCN0576DSCN0577

   

26 godina sjećanja na žrtve Široke Kule i okolnih mjesta

I ove godine povodom 26. godišnjice stradanja mještana Široke Kule i okolnih mjesta u Domovinskom ratu, upriličena je komemoracija za 40 žrtava koje su listopada 1991.godine mučki ubijene. Najmlađa žrtva bila je 13. godišnja djevojčica Verica Nikšić, a najstarija je imala 96 godina Ivan Orešković.U znak sjećanja na sve nevine žrtve u Širokoj Kuli su se okupili mnogobrojna izaslanstva koja su položila vijence i zapalila svijeće. Žrtvama su se poklonile obitelji stradalih, učenici 7.razreda OŠ dr. Franju Tuđman iz Ličkog Osika, škole koju je pohađala i Verica Nikšić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, general Mladen Markač, ministar branitelja Tomo Medved, župan dr. Darko Milinović, gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević, načelnik PU Ličko-senjske Josip Biljan, predstavnici HV-a, te mnogobrojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za sve žrtve izrekao je župnik Luka Blažević, a svetu misu u župnoj crkvi sv. Mateja služio je msgr. dr. Mile Bogović, biskup u miru.Nakon mise u Pastoralnom centru na Starom Ličkom Osiku, održana je tribina na temu „RAD HRVATSKOG MEMEORIJALNO-DOKUMENTACIJSKOG CENTRA DOMOVINSKOG RATA“, s osvrtom na žrtve Široke Kule i okolnih mjesta u Domovinskom ratu.

kul11kul15

   

Stranica 7 od 102

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting