Ponedjeljak, Listopad 23, 2017

Grad Gospić

Održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Grada Gospića

stozer-civilneU Kulturno Informativnom Centru Gospić održan je radni sastanak Stožera civilne zaštite Grada Gospića na temu preventivne mjere zaštite od poplava na širem području grada.

Na sastanku su prisustvovale Operativne snage civilne zaštite Grada Gospića na čelu s načelnikom stožera gospodinom Ivicom Tomljenovićem i pročelnik Područnog ureda zaštite i spašavanja Gospić, gospodin Joso Živković.

Na sastanku je dogovoren postupak djelovanja svih raspoloživih operativnih snaga u slučaju mogućih bujičnih poplava na području Gospića i okolice te podizanje razine spremnosti operativnih snaga civilne zaštite Grada Gospića.

 

Komemoracija za poginule Ribničane tijekom II. svjetskog i Domovinskog rata

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na sve poginule Ribničane tijekom II. svjetskog i Domovinskog rata gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša položili su vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule i preminule branitelje i žrtve koji su svoj život položili na oltar domovine. Komemoracija je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Centralnog križa na groblju u Ribniku. Nakon toga položeni su vijenci kod Spomenika žrtvama iz II. Svjetskog rata pokraj ribničke crkve gdje su partizani 1942. godine bez suda i dokazane krivnje strijeljali 22 mještana Ribnika. Tijekom II. svjetskog rata Ribnik je ostao bez više od 150 mještana, civila od 7 do 95 godina. Nakon polaganja vijenaca za sve žrtve služena je sveta misa u Crkvi Sv. Petra i Pavla.

DSCN9686DSCN9678DSCN9698

   

Natječaj za višeg stručnog suradnika za imovinsko-pravne poslove

KLASA: 112-02/17-01/2
URBROJ: 2125/01-05-17-01

Na temelju članka 17. i 19. st. 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ br. 86/08 i 61/11) -u daljnjem tekstu: ZSN, pročelnik –tajnik Tajništva, raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

Za prijam u službu u Grad Gospić, Tajništvo

  • viši stručni suradnik za imovinsko-pravne poslove - 1 izvršitelj M/Ž na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri mjeseca

Posebni uvjeti:

Opširnije: Natječaj za višeg stručnog suradnika za imovinsko-pravne poslove

   

Obavijest korisnicima vodoopskrbnog sustava

water-glass-theme-water-16490Obavještavaju se građani na području Grada Gospića da je voda zdravstveno ispravna za piće.

Nakon prestanka mutnoće na vodozahvatima i u vodoopskrbnoj mreži, uzeti su uzorci vode te je istima potvrđeno da više nema mutnoće i da su svi drugi parametri, koji se po zakonu kontroliraju, u dopuštenim granicama.

   

Sjećanje na poginulog ratnog izvjestitelja Nikolu Stojanca

Predstavnici Zbora ratnih izvjestitelja Hrvatske radio televizije posjetili su Gospić kako bi na godišnjicu smrti odali počast svom poginulom kolegi izvjestitelju Nikoli Stojancu koji je svoj život izgubio izvještavajući za vrijeme Domovinskog rata na području Oštre. Također, posjetili su i Grad Gospić gdje su ovom prigodom održali sastanak sa zamjenicima gradonačelnika Kristinom Prša i Ivicom Tomljenovićem vezano za postavljanje spomen-ploče kao znak sjećanja na mjestu pogibije. Grad Gospić je podržao ovu inicijativu i obećao pomoć oko pronalaska lokacije za postavljanje spomen-ploče. Nakon sastanka polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na mjestu pogibije predstavnici Grada Gospića, Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a i sin poginulog Nikole Stojanca, Ranko Stojanac odali su dužno štovanje jednom od sedam ratnih izvjestitelja Hrvatske koji je svoj život ostavio na prvoj crti bojišnice.

DSCN9614DSCN9598

   

Obavjest i uputa kandidatima - Viši stručni suradnik za graditeljstvo

KLASA:112-02/17-01/1

URBROJ:2125/01-04-17-04

Sukladno odredbama članka 19. - 22., a u vezi članka 116. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08 i 61/11), Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja daje slijedeću

OBAVIJEST I UPUTU

kandidatima/kandidatkinjama u postupku natječaja za prijam službenika/službenice

u Gradski upravni odjel za komunalne djelatnosti, stanovanje,

graditeljstvo i zaštitu okoliša

Opširnije: Obavjest i uputa kandidatima - Viši stručni suradnik za graditeljstvo

   

Stranica 7 od 96

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting