Nedjelja, Kolovoz 20, 2017

Grad Gospić

 

Radionica za djecu „100 ljudi, 100 ćudi“ u Danima otvorenih vrata udruga

dnd gs

Pozivamo Vas na radionicu za djecu u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Društva Naša djeca Gospić  26.05.2017. u 10 i 30 sati u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću u okviru manifestacije Dani otvorenih vrata udruga.

Savez DND i DND Gospić će predstaviti svoj rad i projekt „100 ljudi,100 ćudi“  kroz interaktivnu radionicu za učenike 7. razreda na temu antidiskriminacije, stereotipa, predrasuda i uvažavanja različitosti i nenasilnog rješavanja sukoba. Izvoditeljice radionice su educirane voditeljice Tamara Lujić i Sanja Puškarić Delač, učiteljice razredne nastave te volonterke u Društvu Naša djeca Gospić. Uz radionicu za djecu bit će i predstavljanje rada Društva Naša djeca Gospić te rada Saveza društava Naša djeca Hrvatske i njihovih brojnih aktivnosti za djecu i s djecom.

Radionica „100 ljudi, 100 ćudi“ je namijenjena učenicima 7-ih razreda, ali bit će otvorena za sve zainteresirane građane (roditelje i djecu) i predstavnike medija koji se žele pridružiti radionici te tako razbiti vlastite stereotipe i predrasude prema drugima te biti dio velike manifestacije Dani otvorenih vrata udruga.

"Projekt 100 ljudi, 100 ćudi" zajednički provode Savez DND s partnerima-školama, a OŠ dr. Jure Turića u Gospiću je jedan od partnera. Cilj ovoga projekta je educirati i osnažiti djecu i stručno osoblje u školama za usvajanje metoda za nenasilno rješavanje sukoba, razbijanje stereotipa i predrasuda te prihvaćanja različitosti među djecom i mladima. Odgojem za mir i toleranciju izravno se radi na prevenciji nasilnog ponašanja među djecom i vršnjacima, posebice u školskom okružju.

Radujemo se Vašem dolasku!
Budite s nama!

   

Obilježen Međunarodni dan obitelji

dan obitelji_8

17. svibnja 2017. godine s početkom u 11.00 sati u ulici Vile Velebita održano je već tradicionalno crtanje kredama po pločniku povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.

Crteže su crtala djeca Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića. Navedenom su prisustvovali predstavnici Grada Gospića i Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčevića“.

Osnovne škole s područja Grada Gospića su samostalno obilježile navedeni dan prigodnim programom u prostorijama škola.  

dan obitelji_1 dan obitelji_2 dan obitelji_3 dan obitelji_4 dan obitelji_5 dan obitelji_7 dan obitelji_9 dan obitelji_10 dan obitelji_11 dan obitelji_12 dan obitelji_13

   

Međunarodni dan obitelji

mdo

15. svibnja 2017. godine (ponedjeljak) s početkom u 11,00 sati povodom Međunarodnog dana obitelji održat će se već tradicionalno crtanje kredama na šetalištu u Ulici Vile Velebita u Gospiću.

U navedenom će sudjelovati djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole „dr. Jure Turića“ iz Gospića.

Pozivamo Vas da se pridružite obilježavanju navedenog.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika navedeno će biti odgođeno.

Osnovne škole s područja Grada Gospića će samostalno obilježiti navedeni Dan prigodnim programom u prostorijama škola.  

Crtanje kredama povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji koje se je trebalo održati 15. svibnja 2017. godine na šetalištu u Ulici Vile Velebita u Gospiću odgađa se zbog loših vremenskih uvjeta. 

 

Novi termin crtanja je od 17. svibnja (srijeda) 2017. godine
u vremenskom periodu od 11,00-13,00 sati.

   

Dodijeljena sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

mgpu

I Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prepoznalo je važnost projekta Rekonstrukcije gradske tržnice u Gospiću, tako je danas u prostorijama Ličko-senjske županije, sukladno Javnom pozivu za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva za 2017. godinu, dodijeljena Odluka o sufinanciranju.

Gradonačelnik Petar Krmpotić se zahvalio u ime svih gradova i općina kojima je dodijeljeno sufinanciranje, te pozdravio inicijativu Ministarstva kojom se kroz ovakve projekte potiče revitalizacija manje razvijenih područja, podižu komunalni standardi i jača gospodarska aktivnost kroz povećanje zapošljivosti lokalnog stanovništva.

 

   

Grad Gospić prijavio projekt uređenja šume Jasikovac

jasikovac idejno_Large

Grad Gospić podnositelj je projektnog prijedloga „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“. Ukupna vrijednost projekta je 2.920.128,70 kuna, a planirano trajanje provedbe 18 mjeseci. Predviđeni početak projektnih aktivnosti je rujan 2017., pri čemu će se njihova provedba sufinancirati sredstvima Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Osnovni cilj projekta jest doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini putem povećanja privlačnosti, očuvanja bioraznolikosti te uspostave adekvatnog modela upravljanja posjetiteljima odredišta prirodne baštine šuma Jasikovac u sklopu ekološke mreže NATURA 2000.

Na projektu će sudjelovati tri partnera koja će svojim iskustvom i stručnošću doprinijeti uspješnoj realizaciji projektnih aktivnosti:

  • Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Gospić (HGSS Stanica Gospić)
  • Lička ekološka akcija (LEA)
  • Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Ličko-senjske županije (JU za zaštitu i očuvanje prirode LSŽ)

Kroz projekt planirano je čišćenje šume, održavanje postojećih i izgradnja novih staza za posjetitelje, duž glavne staze postavljanje solarne rasvjete i klupa, vidikovac za promatranje ptica, dječje igralište, fitness vježbalište, umjetna stijena za penjanje, boćalište, sjenice za odmor, poligon za istrčavanje pasa, pametne klupe s pristupom internetu. Predviđeno je i uređenje postojećeg amfiteatra, odnosno pozornice koja je namijenjena za održavanje raznih manifestacija.
Također, u sklopu projekta planirane su brojne edukativne radionice za djecu i odrasle koje će provoditi partneri na projektu HGSS i LEA.

   

Stranica 7 od 84

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting