Nedjelja, Travanj 22, 2018

Grad Gospić

Gradonačelnik Grada Gospića odao počast Ocu Domovine

Povodom obilježavanja 122. obljetnice smrti Oca domovine dr. Ante Starčevića, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa svojim suradnicima položio je vijenac kod spomenika Ocu Domovine u Velikom Žitniku. Uz poznatu misao dr. Ante Starčevića - "Ako narod ne razazna bolje od gorih, bit će mu kao i do sada" gradonačelnik je naglasio kako Starčevićeve misli i dalje žive jer su još aktualnije nego prije 122 godine, što potvrđuje još jedna misao ovo hrvatskog velikana: "Tko nije svoj, taj je tuđi, a tko je tuđi taj je ničiji".

Image-1Image-11

 

Najmlađi uživali u Ledenoj Slikovnici na Trgu Stjepana Radića

Proteklog vikenda na radost naših najmlađih sugrađana na Trgu Stjepana Radića u organizaciji Grada Gospića i gradskih ustanova Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević Gospić, Samostalne narodne knjižnice Gospić i Turističke zajednice Grada Gospića održana je Ledena Slikovnica- manifestacija prepuna dječjih aktivnosti na snijegu: sanjkanje, pravljenje snjegovića, slikanje bojama na snijegu, skakanje u vreći i pikado s grudama.

Manifestacija je u potpunosti uspjela o čemu su svjedočila vesela i nasmijana lica djece koja su taj dan provela vani u igri, zabavi, smijehu i veselju. Stoga se ovim putem želimo posebno zahvaliti vrijednim zaposlenicima gradskog poduzeća Komunalac d.o.o., zaposlenicima Grada Gospića zaposlenim na javnim radovima, volonterima Volonterskog centra, rukometašima RK Gospić kao i Alumni klubu Veleučilišta Nikola Tesla koji su uvelike doprinjeli organizaciji i realizaciji ove manifestacije.

DSCN1127DSCN1132DSCN1142DSCN1143DSCN1148DSCN1150

   

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

OBAVIJEST

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači_koji su zainteresirani za izobrazbu o sigurnom rukovanju s pesticidima da će se izobrazba održati

06. i 07. ožujka 2018. /utorak i srijeda/ u vremenu od 15,00 do 19,00 sati

u prostorijama KIC-a Gospić, Budačka 12, konferencijska dvorana /kat/

Cijena izobrazbe iznosi 340,00 kuna od čega će Grad Gospić poljoprivrednicima s područja Gospića koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva sufinancirati izobrazbu putem Mjere iz Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića do 50% ukupnih troškova edukacije odnosno 170,00 kn.

Polaznici su dužni priložiti kopiju svjedodžbe/diplome o završenom školovanju i kopiju osobne iskaznice jer su potrebne zbog izdavanja Iskaznice za održivu uporabu pesticida.

Za sufinanciranje izobrazbe temeljem Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju polaznici dostavljaju kopiju Rješenja o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a ostale obrasce za prijavu dobit će prilikom provođenja izobrazbe.

Grad Gospić osigurat će fotokopiranje dokumentacije za polaznike koji nisu sami u mogućnosti.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači dodatne informacije i prijave mogu izvršiti u Odsjeku za gospodarstvo i ruralni razvoj Grada Gospićana tel.: 053/658-103

GRAD GOSPIĆ

   

Priopćenje gradonačelnika Karla Starčevića

Poštovani građani Grada Gospića,

veljača nam je pokazala svoje pravo promjenjivo lice. Na području Grada Gospića palo je više od 95 cm snijega, na mjestima i do 1,5 metara. Ovakav snijeg zadnji put vidjeli smo 2013. godine, ali je puno kraće trajao nego što je to slučaj ove godine, a veći snijeg od ovoga bio je još jedino one famozne i svima poznate 1929. godine.

Grad Gospić velikim sredstvima i snagama radi na rješavanju snježnih problema, ali zbog ekstremnih uvjeta molimo građane da budu strpljivi te naglašavamo da su prioritet u čišćenju glavne prometnice, zdravstvene, obrazovne, državne i javne ustanove. Dakako bude li trebalo možemo i pojačati ljudstvo i mehanizaciju ali za sada za to nema potrebe.

Gradsko poduzeće Komunalac, koncesionar – Lika – ceste sa kooperantima, naši zaposlenici zaposleni na javnim radovima te svi partneri Grada aktivno i neprekidno rade kako bi građanima osigurali prohodne prometnice. Usprkos velikom snijegu sve glavne prometnice su prohodne osim nekoliko seoskih putova čije čišćenje je u tijeku.

S namjerom da nikoga ne izostavimo moramo se zahvaliti svim operativnim snagama koje su neprekidno na terenu, a koristimo priliku i da se zahvalimo i novom zapovjedniku Motorizirane bojne Vukovi pukovniku Tomislavu Kasumoviću i pripadnicima Hrvatske vojske koji su pružili svoju pomoć, iako bismo voljeli da su snage Hrvatske vojske na teren izišle u dogovoru s Upravom Grada Gospića.

Isto tako, svjesni smo da postoje mjesta koja su slabije dostupna uslijed velikih snježnih vijavica i zbog snježnih nanosa i snijega koji ne prestaje padati. Stoga se svima, kojima nismo put do kuća trenutno uspjeli učiniti prohodnim, ispričavamo. Napominjem da i dalje sve operativne snage aktivno rade na tome da sve prometnice na području Grada Gospića budu prohodne, a poštovane sugrađane molimo da u ovim, zaista ekstremnim uvjetima, imaju razumijevanja i strpljenja.

Moram napomenuti da nema mjesta panici i da su svi mehanizmi upravljanja u sigurnim rukama. Mi znamo upravljati Gradom i u ekstremnim situacijama a ove padaline u veljači smatramo normalnim i uobičajenim.

Kao podsjetnik uz priopćenje dajem i ovu fotografiju da nas podsjeti kako su nekada naši stari zajednički i s osmjehom na licu odolijevali vremenskim neprilikama naše oduvijek po snijegu poznate Like.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Gospića

Karlo Starčević

preuzmi

   

PLAN NABAVE ZA 2018. GODINU

Na temelju članka 28. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi („Narodne Novine“ broj 120/16) objavljuje se

PLAN NABAVE ZA 2018. GODINU

   

JAVNI NATJEČAJ

NATJECAJ MUZEJ

   

Stranica 8 od 117

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting