Petak, Prosinac 15, 2017

POU-GOSPIĆ

rasplesani boi_za_web

GRAD GOSPIĆ

Prosinac konani_Medium

Grad Gospić

Kazališna predstava- Zbunjoza

image001


18. listopada 2017. god. srijeda

Sati: 20.00

Ulaz: 40.00 kn

Za učenike i studente ulaznica 20.00 kn

Organizirani posjet deset i više osoba ulaznica 20.00 kn 

Dvorana Učilišta Gospić

Rezervacija ulaznica na broj 099/ 5560-039Bračni par, Eva i Robert, vraća se kući nakon odmora. Biljke u njihovom stanu izgledaju drugačije, pronalaze pismo u kojem stoji da im je električna energija isključena. Ulaze Judith i Sebastian, prijatelji para, koji su trebali brinuti o stvarima dok njih nema. Međutim, oni se u Evinom i Robertovom domu ponašaju kao gazde i izbacuju ih van. Niz transformacija na pozornici događa se na potpuno neočekivan način i donose pred nas ljude koji grčevito žele uspostaviti životnu ravnotežu i sigurnost u stalno promjenjivoj i raspadajućoj stvarnosti. No okliznuti će se sa svakim identitetom kojeg preuzmu (SS oficir, skijaš, los, vulkan, breskva), stvarnost će uvijek kliznuti pod njihovim nogama, dok se njihovo postojanje ne pretvori u kazališnu igru.
"Zbunjoza" je komedija o hirovitosti stvarnosti, vlastitog identiteta i samog kazališta.


 

Obilježavanje 26. obljetnice stradavanja mještana Široke Kule

Poštovani,

ovim putem Vas pozivamo da svojom nazočnošću uveličate obilježavanje
26. godišnjice stradavanja mještana Široke Kule
prema protokolu kako slijedi:

13. listopada 2017. godine /petak/

16.45 sati Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja žrtvama II.svjetskog i Domovinskog rata u Širokoj Kuli

17.00 sati Sveta misa u Župnoj crkvi Sv.Mateja ap.

18.30 sati Tribina RAD HRVATSKOG MEMORIJALNO-DOKUMENTACIJSKOG CENTRA DOMOVINSKOG RATA,

predavač dr. Ante Nazor, ravnatelj Centra /Pastoralni centar Lički Osik/

   

Gosti kineskog grada Wuzhou oduševljeni ljepotama Gospića i okolice

Nakon potpisivanja Protokola o budućoj suradnji, gosti iz kineskog grada Wuzhou upoznali su se sa povijesti, kulturom, tradicijom, kao i turističkim ljepotama Gospića i okolice.U pratnji gradonačelnika Karla Starčevića i suradnika posjetili su Muzej Like Gospić gdje su ih dočekali članovi i članice FA dr. Ante Starčević i izveli im ličko kolo i otpjevali nekoliko ličkih pjesama. Ravnateljica Muzeja Vesna Bunčić ih je upoznala sa muzejskim postavima.U MC Nikola Tesla upoznali su se sa likom i djelom znanstvenika Nikole Tesle i pogledali turističko-promotivni film o Gospiću.Nakon toga su u četverosatnom jeep safariju po Velebitu upoznali samo djelić prirodnih ljepota kojima je Gospić okružen.

DSCN0255DSCN0265DSCN0269DSCN0273DSCN0281DSCN0382DSCN0387DSCN0398

   

Potpisan protokol o budućoj suradnji između kineskog grada Wuzhou i Grada Gospića

Grad Gospić danas je posjetilo izaslanstvo kineskog grada Wuzhou predvođeno gradonačelnikom Zhu Xeqing. Povod ovog posjeta je potpisivanje Protokola o budućoj suradnji između kineskog grada Wuzhou i Grada Gospića.Izaslanstvo je u svom Uredu dočekao gradonačelnik Karlo Starčević sa suradnicima kao i predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević. U svom obraćanju gradonačelnik je pozdravio sve prisutne, te uvaženim gostima uputio srdačnu dobrodošlicu u Gospić. Ovom prilikom gradonačelnik je govorio o stanovništvu, položaju i povijesti našeg grada i županije, ali i o kulturnim, gospodarskim i turističkim značajkama Gospića.Gradonačelnik kineskog grada Wuzhou zahvalio je na pozivu kazavši pritom kako mu je neizmjerna čast posjetiti Gospić i Ličko-senjsku županiju, te kako se on i njegovi suradnici vesele što će imati priliku posjetiti neke od znamenitosti Gospića i okolice. Ovu priliku iskoristio je kako bi prezentirao svoj grad Wuzhou naglasivši kako se raduje budućoj suradnji u industrijskom, gospodarskom i turističkom smislu kao i razmjeni ljudi, posebice poduzetnika. Za kraj, g. Xueqing uručio je gradonačelniku Karlu Starčeviću i službeni poziv u Wuzhou.Na kraju prijema, gradonačelnici su razmijenili prigodne poklone i uputili se u obilazak znamenitosti grada Gospića.

DSCN0165DSCN0181DSCN0191DSCN0201DSCN0214DSCN0218DSCN0228DSCN0234DSCN0238

   
   

Održana uvodna konferencija projekta Razvojni centar Ličko-senjske županije

Dana 28. kolovoza 2017. godine Ličko-senjska županija kao nositelj projekta „Razvojni centar Ličko-senjske županije“ sklopila je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Razvojni centar Ličko-senjske županije – K.K.03.1.2.01.0017.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 18.998.571,52 HRK, a bespovratna sredstva u iznosu od 18.608.890,41 HRK financiraju se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Partneri na ovom Projektu su Grad Gospić i Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA, a suradnici Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. Osijek, Općina Plitvička Jezera, Općina Perušić, Općina Udbina, Općina Brinje, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Više pročitajte OVDJE

razvojni-centar-LS-1

   

Stranica 8 od 102

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting