Nedjelja, Kolovoz 20, 2017

Grad Gospić

Zelena čistka

Poštovane sugrađanke i sugrađani, 

Grad Gospić, gradske ustanove i ekološka udruga „LEA“ i ove godine će se uključit  u najveću ekološku kampanji u Hrvatskoj 

Zelena čistka“.

Ove godine u subotu 22. travnja sudionici kampanje provest će čišćenje obale rijeke Novčice.

Okupljanje je zakazano od 9 sati u dvorištu Učeničkog doma.

Pozivamo Vas da nam se pridružite.

GRAD GOSPIĆ

 

Milijun kuna za projekt tržnice Gospić kroz Program Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova

trznicasredstva-640x460

Danas je u Vinkovcima između Grada Gospića i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU  potpisan ugovor o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu. Bespovratna sredstva u iznosu od milijun kuna dobio je Grad Gospić za projekt „Rekonstrukcije gradske tržnice Gospić“, koji je ocijenjen kvalitetnim za sufinanciranje, budući doprinosi znatnoj gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji područja i stvara preduvjete za jačanje socijalne kohezije i održivi društveni razvoj.

Da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU prepoznalo brojne opravdanosti ovoga projekta  govori i činjenica da je ukupno za rekonstrukciju gradske tržnice sufinancirano gotovo dva milijuna kuna, čega je krajnji cilj razvoj malog gospodarstva, ekološki prihvatljive prerađivačke industrije, poljoprivrede i turizma.

Ove će godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financirati 134 projekta vrijednih 45 milijuna kuna. Ovim programom podržava se razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

   

Odana počast gospićkim mučenicima

zrtve

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom  u Kaniži, a potom na Gradskom groblju u Gospiću, obilježena je tragična 72. obljetnica masovnog stradavanja civila i vojnika  4. travnja 1945. godine kada su partizanske snage ušle u razrušeni Gospić.  Žrtvama su se poklonili  gradonačelnik Petar Krmpotić zamjenici gradonačelnika Marta  Grgurić i Ivan Biljan,  predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević, te  predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za sve nedužne gospićke žrtve predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

   

LD „Tetrijeb" uskoro slavi 70 godina postojanja

lovci

Gradonačelnik Petar Krmpotić sa suradnicima primio je predsjednika LD „Tetrijeb“ Pazarište mr.sc. Josu Vrkljana, dipl.ing., lovnika Marka Radoševića i profesore sa Šumarskog fakulteta iz Zagreba. Povod prijema je obilježavanje 70 godišnjice postojanja društva i  tiskanje monografije  „Lovačko društvo Tetrijeb Pazarište 1947.-2017.“  Proslava ove vrijedne obljetnice i predstavljanje monografije upriličit će se 19. kolovoza ove godine.

Gradonačelnik Krmpotić obećao je pomoć LD „Tetrijeb“ u njihovim aktivnostima  i zaželio im puno uspjeha u daljnjem  djelovanju.

   

Osvajači medalja u hrvanju na prijemu kod gradonačelnika

hrvaci

Povodom osvajanja zlatne i brončanih medalja na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u hrvanju, gradonačelnik Petar Krmpotić i zamjenik Ivan Biljan primili  su kadete hrvačkog kluba „Gospić“. Na prijemu su bili  Pave Pezelj -  prvak Hrvatske u kategoriji do 120 kg,  Kristijan Ostović osvajač  bronce u istoj kategoriji, te osvajač bronce Goran Petranović  u kategoriji do 63 kg, njihov  trener Ivan Karić, predsjednik HK „Gospić“ Milan Radošević, pomoćnik glavnog tajnika iz ureda za programe lokalnog športa Siniša Krajač, te jedan  od najtalentiranijih hrvatskih hrvača Roko Jagar.

Gradonačelnik Krmpotić zahvalio se mladim hrvačima i zaželio im i dalje ovako sjajne sportske rezultate.

   

Sat za planetu Zemlju

sat

 

GRAD GOSPIĆ će se i ove godine pridružiti  najvećoj volonterskoj akciji na svijetu „SAT ZA PLANET ZEMLJU“ i ugasiti javnu rasvjetu na Trgu Stjepana Radića, u subotu, 25. ožujka 2017.godine, od 20:30 do 21.30  sati!

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, desetu godinu za redom organizira Sat za planet Zemlju  (Earth Hour), Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine u akciji sudjelovalo 178 zemalja!

I Hrvatska je jedna od njih . Prošle godine je ugašeno  svjetlo u 68 hrvatskih  gradova, među kojima je bio i Gospić. 

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Zato posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu,  ali i rasvjetu u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

   

Stranica 8 od 84

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting