Subota, Ožujak 24, 2018

Grad Gospić

Nova ulaganja u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje

energana

U Uredu gradonačelnika upriličeno je potpisivanje Ugovora o kupoprodaji građevinske parcele u Zoni poslovnih namjena „Smiljansko polje“ između Grada Gospića i investitora slovačko-hrvatske tvrtke ENERGANA GOSPIĆ 1 d.o.o. za proizvodnju električne struje  i topline. Ugovor su potpisali ispred Grada Gospića gradonačelnik Petar Krmpotić i vlasnik tvrtke Marian Peciar.

Planirana investicija ove tvrtke je izgradnja kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije korištenjem tehnologije uplinjavanja biomase, a ukupna vrijednost investicije iznosi 12 milijuna eura.  Naime, riječ je o parceli površine 1.3 ha na kojoj će investitori graditi bioenerganu. Sustav je potpuno ekološki i u radu će koristiti šumsku sječku.

Ono što je posebice značajno za Grad Gospić  je otvaranje novih radnih mjesta. Naime, pokretanjem proizvodnje, u prvoj fazi bi se trebalo otvoriti 15 radnih mjesta,  dok bi se u drugoj fazi radi iskorištavanja toplinske energije, kroz projekt podizanja staklenika za uzgoj povrća, otvorilo još dodatnih 10 do 30 radnih mjesta.

 Prema riječima  gradonačelnika, Grad Gospić nalazi se u fazi pregovora za prodaju i preostalog slobodnog zemljišta u Poslovnoj zoni, čime bi se osiguralo otvaranje dodatnih radnih mjesta. 

 

Gradonačelnik primio izaslanstvo grada Osterode

osterode

Gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić u svom uredu primio je izaslanstvo njemačkog grada Osterode predvođeno gradonačelnikom g. Klausom Beckerom i ravnateljem Crvenog križa Osterode g. Hansom Jurgenom Kohlsteadom. Povod njihova posjeta je dugogodišnje prijateljstvo ovih dvaju gradova preko organizacija Crvenog križa Gospić i Osterode. Gradonačelnik Krmpotić zaželio je izaslanstvu srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu, osvrnuvši se također na izvrsnu suradnju Grada Gospića i Gradskog društva Crvenog križa Gospić koje provodi niz programa na korist naših građana. G. Klaus Becker zahvalio je na pruženom gostoprimstvu sa željom da se ovako dobri odnosi  nastave i dalje kroz međusobnu pomoć i suradnju. U sklopu ovog posjeta uslijedit će niz radnih sastanaka o nastavku suradnje i provedbi aktivnosti u narednom periodu. 

   

Amatersko kazalište Gospić - na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

k8

Amatersko kazalište Gospić koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ Gospić, nakon održane Županijske selekcije ostvarilo je pravo sudjelovanja na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

 U Gospiću je 22. ožujka 2015. održana Županijska smotra i selekcija za 55. FHKA. Nastupili su: Amatersko kazalište „Arupium“ – Otočac  sa suvremenom dramom „Dvije“, Tene i Štivičić i Amatersko kazalište Gospić s komedijom Pere Budaka „Klupko“. Izbornik za područje naše županije je bio redatelj Zoran Mužić.

Prema riječima izbornika Mužića osnovna vrijednost gospićke predstave leži u masovnosti ansambla, njegovanju baštine, afirmaciji jezika i običaja naroda Like, a vidjiv je i scenski napor s prostorom za napredak i usavršavanje. Od iznimne je važnosti i  glumačka motiviranost, suigra i entuzijazam, a sve u cilju jačanja kazališnog amaterizma u Gospiću.

AK Gospić djeluje svega dvije godine. U tom su razdoblju uprizorili i uspješno izveli četiri zahtjevne kazališne predstave, uključujući i gostovanja  s istima (Nora danas, Gostioničarka Mirandolina, Škola za žene i Klupko), predstavu za djecu (Božićna bajka) i  nekoliko tematski različitih književnih večeri u svome gradu.

Članice i članovi Amaterskog kazališta Gospić još su jednom pokazali ozbiljnost i predanost u radu, entuzijazam i neizmjernu ljubav prema kazalištu.  Ovim kazališnim uspjehom opet je podignuta ljestvica i možemo biti sigurni da grad Gospić ima skupinu entuzijasta koja  hrabro hrli naprijed i obećava dobru budućnost. Oni će i dalje, još snažnije, jačati tradicijski kazališni amaterizam , razvijati i bogatiti  kulturni duh našega grada i građane uveseljavati svakom novom kazališnom izvedbom – riječi su voditeljice kazališta  prof. Anele Serdar Pašalić.

55.FHKA održat će se od 15.do 17.svibnja u Vodicama, u organizaciji Hrvatskog  sabora kulture. Amaterskom kazalištu Gospić, čestitamo od srca, želimo dobar i uvjerljiv nastup i uspješnu buduću kazališnu produkciju.

   

Obavijest o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Grada Gospića

apz logo

Dana 26. ožujka 2015. godine Grad Gospić dobio je Obavijest o dodjeli zakupa na području Grada Gospića Agencije za poljoprivredno zemljište. Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je 16 Odluka o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvo Republike Hravtske. U privitku objavljujemo Obavijest o dodjeli zakupa. 

   

Akcija "Sat za planet Zemlju"

sat za_planet_zemlju

GRAD GOSPIĆ će se i ove godine pridružiti  najvećoj volonterskoj akciji na svijetu  „SAT ZA PLANET ZEMLJU“ i ugasiti javnu rasvjetu na Trgu Stjepana Radića, u subotu, 28. ožujka, u 20:30 sati! 

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, devetu godinu za redom organizira Sat za planet Zemlju  (Earth Hour), Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 7000 gradova iz više od 160 zemalja!

 I Hrvatska je jedna od njih - lani je ugašeno  svjetlo u 58 gradova, među kojima je bio i Gospić.

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu,  ali i rasvjetu u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

WWF je ovogodišnju akciju Sat za planet Zemlju posvetio klimatskim promjenama. 

U duhu klimatskih promjena, koje su velikim dijelom ubrzane upravo prekomjernim trošenjem fosilnih goriva, WWF Adria pruža podršku akciji #SOSZaJadran, te vas poziva da i Vi učinite isto! 

   

Uklonimo azbestne krovove u Gospiću

azbest1

Opširnije...

   

Stranica 75 od 114

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting