Utorak, Veljača 20, 2018

SNK

Knjinica kukianje

POU- ODGOĐENO

Plakat POU_djeja_drutva_ODGOJENO

Grad Gospić

03. prosinca - Međunarodni dan osoba s invaliditetom

os j_turic_2

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 03. prosinca, Grad Gospić je darovao nastavna sredstva i pomagala (tablet, postolje za tablet, projektor, zidno platno, projekcijsko platno sa stalkom te didaktički materijal i školski pribor) razrednom odjelu posebnog programa za učenike s lakom mentalnom retardacijom i utjecajnim poteškoćama u razvoju Osnovne škole „Dr. Jure Turića“.
Osnovnu školu je posjetilo izaslanstvo Grada Gospića na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Martom Grgurić.

os j_turic_1

 os j_turic_3

 

 

Upaljena prva adventska svijeća

advent 1_2014Povodom prve nedjelje došašća uoči Božića, u duhu kršćanske vjere i tradicije u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije služena je Sveta misa. Svetu misu služio je gospićki župnik mons. Mile Čančar, a nakon mise kod kipa vodarice Marte u centru grada upriličeno je simbolično paljenje prve adventske svijeće. Svijeću  je upalio župnik mons. Čančar u prisustvu vjernika i građana Gospića. Ispred Grada Gospića nazočili su tajnik Slaven Stilinović i pročelnik Josip Kovačević, a nakon što je upaljena prva adventska svijeća okupljeni su zapjevali tradicionalnu božićnu pjesmu i time najavili vrijeme Došašća i iščekivanja Kristova rođenja.

   

Predavanje o odvojenom sakupljanju otpada

snjesko smjesko

Nova pravila ponašanja i brojni detalji vezani uz gospodarenjem otpadom bile su teme današnjeg predavanja koje je okupilo ljude iz struke, građane i što je vrlo važno srednjoškolsku  populaciju. Grad Gospić je uz pomoć komunalnog poduzeća „Komunalac“, medija, ustanova i  institucija već pokrenuo široku kampanju kako bi se građani educirali u smislu razvrstavanja otpada. Pod geslom „Reciklirajmo zajedno-sa snješkom za grad sa smiješkom“ tiskane su brošure čiji je zaštitni znak Snješko s ličkom kapom, te  obavijesti u kojima se građane obavještava o važnosti razvrstavanja otpada. 

Otpad1 otpad5 otpad3 otpad7

Opširnije...

   

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

Vijecnica

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t.), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 12. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 3. prosinca 2014. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55 s početkom u 17.00 sati.

Predsjednik Gradskog vijeća
Grada Gospića
                                                                     Petar Radošević,v.r. 

Dnevni red

   

Javni poziv

Na temelju članka 15. Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 9/12), Gradonačelnik Grada Gospića raspisuje  

J A V N I   P O Z I V
za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića

Rok za predaju zahtjeva produžava se do 29.prosinca 2014. godine.

   

Posjet Mjesnom odboru Trnovac

trnovac 2

Gradonačelnik  Petar Krmpotić  sa suradnicima posjetio je  Mjesni odbor Trnovac. Povod posjeti bio je završetak radova  na nekadašnjoj trnovačkoj školi koja slovi za jednu od najstarijih na području grada Gospića, a čiji radovi su započeli u svibnju 2013. godine. Uz pomoć Grada i aktivnim uključivanjem  u radove svih mještana, objekt je obnovljen i preuređen u Društveni dom. U njemu će se  održavati sve aktivnosti mjesnog odbora,  koje će pridonijeti  kulturno - društvenom razvoju ovoga mjesta.

Susret je bio i prigoda za druženje i razgovor s mještanima.

trnovac 1 trnovac

   

Stranica 76 od 109

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting