Nedjelja, Travanj 22, 2018

Grad Gospić

Međunarodni dan obitelji

dan obitelji_2015_3

19. svibnja 2015. godine s početkom u 11.00 sati u ulici Vile Velebita održano je tradicionalno crtanje kredama po pločniku povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.
Crtanju su prisustvovala djeca Dječjeg vrtića „Pahuljica“  i učenici razredne nastave Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića. 

dan obitelji_2015_1 dan obitelji_2015_2 dan obitelji_2015_4 dan obitelji_2015_5 dan obitelji_2015_6

 

Potencijalni izvori financiranja za Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

lokalno partnerstvo

Predstavnik Grada Gospića sudjelovao je 14. svibnja 2015. godine na jednodnevnoj radionici na temu: „Potencijalni izvori financiranja za Lokalno partnerstvo za zapošljavanje“ u sklopu projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije faza II“ sufinanciranog iz sredstava Europske unije u okviru Programa IPA- Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

 Teme koje su se obradile na radionici su:

  • Domaći izvori financiranja na nacionalnoj, regionalnoj/županijskoj i lokalnoj razini;
  • EU izvori financiranja (uglavom ESF, Erasmus +, Obzor 2020 i drugi);
  • Javno privatna partnerstva;
  • Ostali izvori financiranja

Na radionici uz predstavnika Grada Gospića sudjelovali su i ostali članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije i to predstavnici Ličko-senjske županije, HGK ŽK Otočac, L.E.H.-a, Centra za socijalnu skrb Gospić, HZZZ Područnog ureda Gospić, Agrovelebit-a, Obrtničke komore Ličko senjske županije i Strukovne škole Gospić.

   

Energetska obnova obiteljskih kuća

obnova kuca

Fond za zaštitu okoliša objavio je Javni poziv fizičkim osobama (građankama/građanima) za sufinanciranje energetske obnove postojećih kuća.

1. ŠTO FOND SUFINANCIRA?
A. Mjere energetske učinkovitosti
- zamjena vanjske stolarije (koeficijenta prolaska topline ≤1,4 za komplet i ≤1,1 za staklo za kontinentalnu Hrvatsku te ≤1,6 za komplet i ≤1,1 za staklo za primorsku Hrvatsku)
- povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice na koeficijent prolaska topline U(W/m2K): ≤0,20 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,25 za primorsku Hrvatsku) za krov, strop i pod grijanog prostora (Θi>18 ⁰C) prema vanjskom ili negrijanom prostoru (podrumu, garaži); 0,25 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,40 za primorsku Hrvatsku) za vanjski zid grijanog prostora; ≤0,25 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,45 za primorsku Hrvatsku) za pod prema tlu i ukopane dijelove grijanog prostora
- ugradnja novog sustava s plinskim kondenzacijskim kotlom za povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja
Moguće je ostvariti sufinanciranje jedne, dvije ili sve tri mjere energetske učinkovitosti.

B. Korištenje obnovljivih izvora energije
- ugradnja sustava sa sunčanim toplinskim pretvaračima (kolektori) za grijanje potrošne vode ili potrošne vode i prostora stupnja korisnog djelovanja najmanje 70%
- ugradnja sustava s kotlom na drvnu sječku/pelete ili pirolitičkim kotlom na drva stupnja korisnog djelovanja najmanje 85%,
- ugradnja sustava s dizalicom topline za grijanje potrošne vode i/ili prostora ili za grijanje i hlađenje A energetske klase (prema Eurovent Energy Efficiency Classification): zrak-voda (COP≥3,2, EER≥3,1), voda-voda i zemlja-voda (COP≥4,45, EER≥5,05) uz GWP≤ 2150.
- ugradnja sustava s fotonaponskim pretvaračima (modulima) za proizvodnju električne energije stupnja korisnog djelovanja najmanje 15%, u samostalnom ili mrežnom radu

Moguće je ostvariti sufinanciranje jedne mjere obnovljivih izvora energije.
*Izvođači su dužni korisniku odobriti jamstveni rok za radove najmanje 2 godine!

Više informacija možete dobiti na web stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u Gradskom upravnom odjelu za komunalnu djelatnost, stavovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Trg Stjepana Radića 4, tel. 053 572 123.

   

Mjesni izbori - Popis pojedinačnih i zbirnih kandidacijskih lista

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Gospića za mjesne izbore, na temelju pravovaljanih prijedloga, objavljuje kandidacijske liste i zbirne liste svih kandidacijskih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića.

Kandidacijske i zbirne liste

   

Obilježena obljetnica „Senjskih žrtava“

senjske zrtve_1

Povodom 78. obljetnice pogibije mladih Gospićana, mučki ubijenih u Senju od srpskog režima, u povijesti poznatija pod imenom  „Senjske žrtve“ izaslanstva Grada Gospića, Ličko-senjske županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata  položila su cvijeće i zapalila svijeće za sve nevine žrtve.

Riječi molitve izrekao je gospićki župnik, mons. Mile Čančar. 

senjske zrtve_2

   

Obilježen Europski tjedan i Dan Europe

eu tjedan

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna i Dana Europe danas na Trgu Stjepana Radića upriličena je podjela  promidžbenih materijala te cvjetnih sadnica koje su dijelile zamjenica župana Ivana Tomaš, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić, načelnica Policijske postaje Gospić Višnja Borčić, direktorica TZ Grada Gospića Maja Strilić, djelatnice Županije i Grada Gospića, kao i učiteljice OŠ „Dr. Jure Turića“.

U sklopu navedenog nastupio je i folklorni ansambl „Degenija“ koji je izveo splet ličkih tradicijskih pjesama, plesova i scenski prikaz ličkog prela.

 

 

   

Stranica 76 od 117

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting