Ponedjeljak, Svibanj 21, 2018

Grad Gospić

Neslužbeni rezultati Izbora za vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića

Klasa: 026-01/15-01/112
Ur. broj: 2125/01-01-15-01
Gospić, 01. lipnja 2015. godine

Na temelju čl. 32. i 51. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića ("Službeni vjesnik Grada Gospića" 2/15), Gradsko izborno povjerenstvo Grada Gospića na internetskim stranicama Grada i oglasnim pločama mjesnih odbora za čija su Vijeća izbori provedeni dana o1. lipnja 2015. objavljuje neslužbene rezultate glasovanja.

1.  ALEKSINICA
2.  BARLETE
3.  BILAJ
4.  BRUŠANE
5.  BUDAK
6.  BUŽIM
7.  DEBELO BRDO
8.  DONJE PAZARIŠTE
9.  GOSPIĆ
10.  KALINOVAČA
11.  KANIŽA
12.  KLANAC
13.  LIČKI NOVI
14.  LIČKI OSIK
15.  LIČKI RIBNIK
16.  MEDAK
17.  MOGORIĆ
18.  MUŠALUK
19.  PODOŠTRA
20.  SMILJAN
21.  ŠIROKA KULA
22.  TRNOVAC
23.  VELIKI ŽITNIK
24.  VREBAC
25.  ŽABICA

Predsjednica
 Gradskog izbornog povjerenstva
 Vedrana Kufrin, dipl.iur., v.r.

 

Amatersko kazalište nastupilo na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

16. i 17. svibnja 2015. godine Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta d r.Ante Starčević Gospić, nastupilo je na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama s predstavom Klupko Pere Budaka. Nastupom na selekciji u ožujku, ova je vrijedna družina izborila pravo sudjelovanja na Festivalu. Od ukupno 180 prijavljenih amaterskih kazališta na Festival je upućeno svega 20 najboljih među kojima je i gospićko kazalište.

 

- S obzirom na činjenicu da je AK Gospić osnovano prije svega dvije godine, nastup na 55.FHKA je veliki uspjeh. Važno je napomenuti da su nastup na Festivalu izborila kazališta s dugogodišnjom tradicijom , a u arhivi sudionika sva su kazališta s najmanje petogodišnjim iskustvom i kontinuiranim izvedbama.  Biti dio takve jedne priče je izvrsno , vrlo poticajno, sadržajno obogaćeno, a ono što me posebno uveseljava kao voditeljicu jest i nominacija za sporednu mušku ulogu našega Krešimira Tomljenovića kao Josine. Nadalje ističem pohvale za izvrsnu produkciju, detaljiziranu scenografiju, uigranost, dinamiku, ali ono što je još vrlo važno – predstavili smo se kao kazališni ansambl što je cijeloj priči dalo još jednu zanimljivu i vrijednu notu. Kraj predstave su oplemenili članovi Tamburaškog sastava Pučkog učilišta. Vrlo sam ponosna na sve ljude u kazalištu bili oni glumci, tehnika, šaptači. Ovo je jedan izvrstan tim koji smjelo kroči dalje. – riječi su voditeljice kazališta Anele Serdar Pašalić.

 

   

Počinje izgradnja treće stambene zgrade iz programa POS-a u Gospiću

pos 2

Gradonačelnik Petar Krmpotić ispred Grada Gospića i direktor Slavko Čukelj ispred  APN-a potpisali su u Gospiću povelju za polaganje kamena temeljca i Ugovor o obvezama za izgradnju višestambene građevine iz programa POS-a , sa 30 stambenih jedinica .

 Govoreći o novom objektu gradonačelnik Krmpotić nije dvojio kako će treća zgrada iz programa  POS-a imati višestruki značaj. Na ovaj način činimo napore da bi se zaustavio trend odlaska mladih ljudi iz Gospića. Do današnjeg čina izvršeni su svi redovni koraci u cijeloj proceduri pa se direktoru APN-a g. Slavku Čukelju i njegovoj zamjenici gđi. Ljerki Hodak zahvaljujem na profesionalnom i vrlo kooperativnom odnosu. Mi smo za novi objekt osigurali zemljište i kompletnu infrastrukturu. Zbog viših tehničkih standarda Grad je dodatno investirao 1,4 milijuna kuna kako bi cijena stanova bila prihvatljivija krajnjim korisnicima, što će s vremenom vratiti kroz otplatu kredita. Zgrada je već u potpunosti prodana, a gradit će je GP „Nexe gradnja“, rekao je između ostaloga gradonačelnik Krmpotić.

 Direktor APN-a Slavko Čukelj istaknuo je kako su današnjem činu prethodile sve zakonske radnje, od projektiranja, preko sustava Javne nabave.
Prije svega moram pohvaliti  Grad  Gospić na ekspeditivnosti i vrlo ozbiljnom pristupu poslu stanogradnje u svim njegovim segmentima. Cijena četvornog metra stana iznosit će 865,54 eura, dok će cijela zgrada stajati oko 12 milijuna kuna. Pri tome poticajna sredstva države iznose 2,8 milijuna kuna, pa su stanovi iz sustava POS-a i dalje najpovoljniji način kupnje stana, s najmanje 20 tisuća eura uštede u odnosu na klasične kreditne linije. Zgrada bi trebala biti završena za 420 dana, odnosno za 14 mjeseci, rekao je direktor APN-a Slavko Čukelj.

pos 1 pos 3 pos 4 pos 5

Nakon potpisivanja povelje i ugovora o izgradnji stambene zgrade  u Pazariškoj ulici upriličena je svečanost polaganja kamena temeljca kojega je položila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak -Taritaš.

Ministrica Mrak Taritaš istaknula je kako je Grad Gospić odličan primjer kvalitetne suradnje državne i lokalne razine. Država i Grad Gospić zajedničkim projektom omogućuju građanima stjecanje nekretnine za 865 eura po kvadratu, uz kamatu od 3%. Veselim se ovom projektu. Svima nama želim ljeto bez kiše, zbog ove gradnje i zbog Slavonije. Želim i vama Ličanima blagu zimu da bi radovi na novoj zgradi tekli što bolje, kazala je ministrica i simboličnim polaganjem kamena temeljca označila početak radova na novoj zgradi iz sustava POS-a u Gospiću.

Na polaganju kamena temeljca nazočni su bili saborski zastupnik dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić,  te budući stanari.

   

Trideset radnika sklopilo Ugovor o radu na određeno vrijeme

javni radovi

U Gradskoj vijećnici Grada Gospića održano je potpisivanje Ugovora o radu na određeno vrijeme sukladno Programu javnih radova na području Grada Gospića u 2015. godini.

 Ugovore s trideset radnika koji će idućih pet mjeseci raditi na javnim radovima potpisao je gradonačelnik Petar Krmpotić. Radnici će raditi pri komunalnom poduzeću Komunalac na  području grada uz sufinanciranje Zavoda za zapošljavanje i Grada Gospića. 

 

   

Sastanak s voćarima

vocari

Zamjenica gradonačelnika gđa. Marta Grgurić sa suradnicima, i predstavnicom LAG-a – LIKA gđicom. Petrom Aničić, održala je u četvrtak, 21.05.2015. sastanak s voćarima s područja Gospića. Na sastanku se je razgovaralo o trenutnom stanju u kojem se nalazi voćarska proizvodnja kao i poteškoćama s kojima se voćari susreću u svom radu. Navedeni sastanak je održan s ciljem utvrđivanja potreba voćara i poduzimanju mjera za poticanje razvoja voćarske proizvodnje na prostoru Gospića.

Prema riječima proizvođača za proširenje proizvodnje neophodna je hladnjača u koju bi svoje proizvode mogli pohraniti i tako im produžiti rok trajanja, što bi im omogućilo i povoljniji plasman na tržištu kao i upuštanje u proširenje nasada. Voće s našeg područja je visoke kvalitete i postoji potražnja za njim, te se značajnije količine voća mogu plasirati na tržište ukoliko bi se osigurao skladišni prostor.

Predstavnici Grada su izrazili spremnost za pronalaskom rješenja za realizaciju projekta izgradnje hladnjače, čime bi se ostvarili uvjeti za lakši nastup lokalnih voćara na tržištu. Ovo je dugoročni projekt, ali Grad će i kratkoročno pokušati pomoći voćarima kroz mjere Akcijskog plana u poljoprivredi.

 

   

Gospićki maturanti proslavili kraj škole

Onako kako to i priliči, uz mnoštvo smijeha, pjesme i plesa, maturanti srednjih škola Gospić proslavili su završetak školovanja. Kolona sretnih i oduševljenih maturanata krenula je iz škole ulicama grada sve do Trga Stjepana Radića gdje su se zadržali uz pjesmu i ples, a nakon toga proslava se nastavila u KIC-u uz nastup DJ-a. Slavlje se nastavilo do dugo u noć i što je najvažnije, sve je prošlo u odličnom raspoloženju i bez ijednog incidenta.  

   

Stranica 78 od 120

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting