Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

Grad Gospić

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Gospića

dan grada 2013 5

Povodom Dana Grada Gospića u kinu „Korzo“ održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Osim domaćina gradonačelnika Petra Krmpotića i predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića na svečanosti su bili i saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić s najbližim suradnicima, gradonačelnik Rovinja i saborski zastupnik Giovanni Sponza, direktor tvrtke „Italikacink“ Oskar Foda predstavnici talijanskog Veleposlanstva, gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović, gradonačelnik slovačkog grada Ružomberoka Jan Pavlika i predstavnici gradova i općina s područja Ličko-senjske županije.

Opširnije...

 

Srpanj u Gospiću

srpanj u gospicu 13

Opširnije...

   

Vukovi i Grad Gospić za "Pčelice"

pcelice aukcija

Povodom Dana Grada Gospića, gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić otvorio je izložbu i aukciju likovnih radova nastalih na likovnoj koloniji „Vukovi za pčelice" održanoj u svibnju ove godine. Projekt je realizirao Moto klub Crazy wolfs u suradnji s Gradom Gospićem. Prodajom slika prikupljena je oko 12.000,00 kn za rad Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice". Do utorka 23.srpnja zainteresirani građani još uvijek mogu kupiti likovni rad u KIC-u Gospić i na taj način pomoći Udruzi.

Predsjednica Udruge „Pčelice" Višnja Grgurić izrazila je neizmjerno zadovoljstvo i zahvalu  svima na pruženoj podršci, a posebno onima koji su kupili slike na aukciji i time im pomogli. Istaknula je da Grad Gospić i inače podržava rad Udruge i pomaže da se realiziraju njihovi ciljevi koji se u najvećoj mjeri odnose na poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju. Od osnutka udruge 2010. uspjeli su uz pomoć Grada, Županije i humanitarnih akcija ostvariti kontinuirane  logopedske tretmane za svoje male članove, tretmane defektologa i fizikalne terapije u domovima svojih članova, a odnedavno pohađaju i satove terapijskog jahanja u Gospiću – istaknula je Višnja Grgurić.  Ovaj hvale vrijedan projekt bajkera, likovnjaka i Grada Gospića, potvrda je da ljudi nisu zaboravili jedni na druge i da zapravo nema i ne bi trebalo biti prepreka kada su namjere čiste i iskrene.  

Gradonačelnik Petar Krmpotić je u svom obraćanju istaknuo da će Grad Gospić za vrijeme njegovog mandata imati sluha za potrebe građana, a posebno djece suočene s poteškoćama". Projekt koji je realiziran sa Moto klubom najmanje je što Grad može učiniti za potrebite.

pcelice aukcija 1 pcelice aukcija 2

   

Najmlađi gospićani dobili još dva dječja igrališta

dj igralista 2

Grad Gospić je postavio dva nova dječja igrališta u Karlovačkoj i Pazariškoj ulici /kod zgrade POS-a/ u Gospiću. U obje ulice igralištima gravitira više obiteljskih kuća i stanova sa djecom predškolske dobi, stoga su lokacije za postavljanje uistinu pogođene .

Igrališta i male razigrane korisnike posjetio je i gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić, sa pročelnicima gospodinom Pavelićem i Stilinovićem.

   

Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima

priznanja 2013

17. srpnja 2013. godine s početkom u 11:00 sati u dvorani Kulturno Informativnog Centra Gospić, javnoj ustanovi za kulturu, upriličena je svečana Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima na području grada Gospića. Nagrađeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola te najbolji studenti, pritom uzimajući u obzir postignute rezultate u učenju te sudjelovanja na školskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Ove godine gradonačelnik Grada Gospić dodijelio je pohvalnice 32 učenika/ice i 5 studenta/ice sa područja Grada Gospića. Ukupno 37 pohvaljenih.

   

Odrađena još jedna vrijedna ekološka akcija

eko akcija novcica 1

U subotu 13. srpnja, kod Murković mlina na Novčici okupili su djelatnici Gradske uprave Grada Gospića predvođeni gradonačelnikom gospodinom Petrom Krmpotićem, članovi Ekološke udruge “Lea”, ŠRU “Lika”, GSS- Stanice Gospić, ronionici Ronilačkog kluba “Žabac” iz Karlovca i djelatnici Usluge d.o.o.. Uredili su dio obale od starog mosta na Čardaku do novoga mosta. Najsloženiji  dio posla obavljen je na starom mostu gdje je iz Novčice izvađen dio ograde što je nakon jedne prometne nezgode pao u rijeku. Da bi se iz dubine od oko 3 metra izvadio dio ograde pomogli su ronioci  Ronilačkog kluba „Žabac“ iz Karlovca i članovi GSS – Stanice Gospić. Nakon ove vrlo vrijedne ekološke akcije prikupljeno je više kontejnera smeća što su iz „zaboravljivi“ šetači ostavili na obalama rijeke ili  ih jednostavno bacili u rijeku.

Opširnije...

   

Stranica 79 od 84

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting