Ponedjeljak, Lipanj 18, 2018

Grad Gospić

Održane konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnih odbora Grada Gospića

Nakon objavljenih službenih rezultata od strane Gradskog izbornog povjerenstva, o izborima za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića, koji su održani 31. svibnja 2015. godine, Gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić je temeljem članka 59. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića, sazvao konstituirajuće sjednice za 25 vijeća mjesnih odbora.

Održane su ukupno 24 sjednice, na kojima su verificirani mandati članova vijeća te izabrani predsjednici mjesnih odbora, nakon čega su isti položili i svečanu prisegu.

Na održanim sjednicama konstituirana su slijedeća Vijeća mjesnih odbora:  MO Aleksinica,  MO Barlete,  MO Bilaj, MO Brušane, MO Budak, MO Bužim, MO Debelo Brdo, MO Donje Pazarište, MO Gospić, MO Kalinovača, MO Kaniža, MO Klanac, MO Lički Novi, MO Lički Osik, MO Lički Ribnik, MO Medak, MO Mušaluk, MO Podoštra, MO Smiljan, MO Široka Kula, MO Trnovac, MO Veliki Žitnik, MO Vrebac i MO Žabica.

Vijeće Mjesnog odbora Mogorić nije konstituirano te će ovlašteni sazivač sazvati novu sjednicu koja se treba održati u roku od 30 dana od dana za kad je bila sazvana prva konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Mogorić.

 

Srpanj u Gospiću 2015.

s1 s2 s3 s4 s5 s6

više

   

Kreće s radom Prometna jedinica mladeži

pjm

U Gradskoj vijećnici Grada Gospića potpisani su Ugovori o djelu između pripadnika Prometne jedinice mladeži i Grada Gospića.
Pripadnici prometne jedinice mladeži osposobljavaju se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu  te sudjelovanju u prometno–preventivnim i odgojnim aktivnostima.
Program osposobljavanja jedinica, nadzor te način i vrijeme djelovanja Prometne jedinice mladeži određuje PU Ličko-senjska, PP Gospić.
Grad Gospić osigurao je u Proračunu Grada Gospića za 2015. godinu sredstva za nabavu opreme i isplatu naknade pripadnicima Prometne jedinice mladeži.
Prometnu jedinicu mladeži čini 8 pripadnika, a posao će obavljati tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na području Grada Gospića.

   

Održana Završna konferencija projekta „Nisi sam – pažnju ti dam“

zavrsna k_1

Grad Gospić u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić održao je Završnu konferenciju u sklopu projekta „Nisi sam – pažnju ti dam“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u redovite osnovnoškolske ustanove na području Grada zapošljavanjem 18 pomoćnica i pomoćnika u nastavi, tako je u školskoj godini 2014/15 u OŠ dr. Jure Turića bilo 14 pomoćnica i pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama, a četvero njih u OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik.

Ovim projektom osigurale su se pomoćnice i pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama, a ukupna vrijednost projekta je 1.193.884,40 kn, dok je 1.142.427,98 kn bespovratno financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Na konferenciji su se predstavile aktivnosti i rezultati projekta te je šira javnost upoznata sa značajem osiguranja pomoćnika i pomoćnica učenicima s teškoćama za njihov daljnji razvoj i inkluziju u redovne odgojno-obrazovne procese.

Na konferenciji su osim voditeljice projekta Nikoline Tonković Čorak govorili i ravnatelji škola koje su partneri u projektu, g. Radošević i g. Milinković,  te su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima kao i nadu da će pomoćnice i pomoćnici i slijedeću školsku godinu biti podrška učenicima u nastavnom procesu, jer su rezultati rada s djecom s teškoćama značajni i mjerljivi.

Predsjednica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“, gđa. Željka Šikić je istaknula kako su učenici s teškoćama jako dobro prihvatili pomoćnike, te da je postignut značajan napredak u učenju i socijalizaciji kod djece s teškoćama. 

Zamjenica gradonačelnika gđa. Marta Grgurić se zahvalila partnerima u projektu, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić, Osnovnoj školi dr. Jure Turića i Osnovnoj školi Dr. Franje Tuđmana Lički Osik izražavajući zadovoljstvo cjelokupnom provedbom projekta.  Na kraju je izrazila zabrinutost, budući još uvijek nije raspisan natječaj za narednu školsku godinu, a prema najavi natječaja Grad Gospić neće biti prihvatljiv prijavitelj, nego će to samo biti županije. Najavljena sredstva za pomoćnike u nastavi za Ličko-senjsku županiju iznose nešto manje od 800.000,00 kn, što bi bilo dovoljno za financiranje manje od 35% potreba za pomoćnicima na području Županije. 

zavrsna k_2 zavrsna k_3 zavrsna k_4

   

U Gospiću obilježen Dan državnosti

dan drzavnosti_3

Povodom  25. lipnja - Dana državnosti  Republike Hrvatske,  gospićki župnik   msgr. Mile Čančar služio je svetu misu u Katedrali NBDM, za Domovinu i sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Nakon mise izaslanstva  Grada Gospića, Ličko-senjske županije, Hrvatske vojske i policije, te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položila su vijence i zapalila svijeće podno Spomenika  poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te na spomen-bistu dr. Franje Tuđmana prvog hrvatskog predsjednika.  

dan drzavnosti_1 dan drzavnosti_2

   

Otkriveno Spomen obilježje u Žabici

zabica 1

U petak 19. lipnja  u Žabici je upriličeno svečano otkrivanje Spomen obilježja žrtvama iz II. svjetskog rata, vremena nakon njega i žrtvama Domovinskog rata sa šireg područja naselja Žabica.
Stoga su se ispred Čitaone u Žabici okupili  mnogobrojni  mještani naselja Žabica,  obitelji  poginulih, predstavnici Ličko-senjske  županije, Grada Gospića, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata  i još se jednom poklonili svim žrtvama iz II. svjetskog rata, poraća i četvorici poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata – Boži Tonkoviću, Petru Tonkoviću, Damiru Buneti i Mladenu Buneti.
Nazočnima su se obratili  Anton Buneta, predsjednik Mjesnog odbora Žabica,  Petar Krmpotić, gradonačelnik Grada Gospića,  Milan Kolić, župan i dr. Darko Milinović, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Ličko – senjske županije.
Spomen obilježje je blagoslovio i riječi molitve predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar. 

zabica 2 zabica 3 zabica 4 zabica 6 zabica 5

   

Stranica 79 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting