Utorak, Travanj 24, 2018

Grad Gospić

Amatersko kazalište Gospić - na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

k8

Amatersko kazalište Gospić koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ Gospić, nakon održane Županijske selekcije ostvarilo je pravo sudjelovanja na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

 U Gospiću je 22. ožujka 2015. održana Županijska smotra i selekcija za 55. FHKA. Nastupili su: Amatersko kazalište „Arupium“ – Otočac  sa suvremenom dramom „Dvije“, Tene i Štivičić i Amatersko kazalište Gospić s komedijom Pere Budaka „Klupko“. Izbornik za područje naše županije je bio redatelj Zoran Mužić.

Prema riječima izbornika Mužića osnovna vrijednost gospićke predstave leži u masovnosti ansambla, njegovanju baštine, afirmaciji jezika i običaja naroda Like, a vidjiv je i scenski napor s prostorom za napredak i usavršavanje. Od iznimne je važnosti i  glumačka motiviranost, suigra i entuzijazam, a sve u cilju jačanja kazališnog amaterizma u Gospiću.

AK Gospić djeluje svega dvije godine. U tom su razdoblju uprizorili i uspješno izveli četiri zahtjevne kazališne predstave, uključujući i gostovanja  s istima (Nora danas, Gostioničarka Mirandolina, Škola za žene i Klupko), predstavu za djecu (Božićna bajka) i  nekoliko tematski različitih književnih večeri u svome gradu.

Članice i članovi Amaterskog kazališta Gospić još su jednom pokazali ozbiljnost i predanost u radu, entuzijazam i neizmjernu ljubav prema kazalištu.  Ovim kazališnim uspjehom opet je podignuta ljestvica i možemo biti sigurni da grad Gospić ima skupinu entuzijasta koja  hrabro hrli naprijed i obećava dobru budućnost. Oni će i dalje, još snažnije, jačati tradicijski kazališni amaterizam , razvijati i bogatiti  kulturni duh našega grada i građane uveseljavati svakom novom kazališnom izvedbom – riječi su voditeljice kazališta  prof. Anele Serdar Pašalić.

55.FHKA održat će se od 15.do 17.svibnja u Vodicama, u organizaciji Hrvatskog  sabora kulture. Amaterskom kazalištu Gospić, čestitamo od srca, želimo dobar i uvjerljiv nastup i uspješnu buduću kazališnu produkciju.

 

Obavijest o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Grada Gospića

apz logo

Dana 26. ožujka 2015. godine Grad Gospić dobio je Obavijest o dodjeli zakupa na području Grada Gospića Agencije za poljoprivredno zemljište. Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je 16 Odluka o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvo Republike Hravtske. U privitku objavljujemo Obavijest o dodjeli zakupa. 

   

Akcija "Sat za planet Zemlju"

sat za_planet_zemlju

GRAD GOSPIĆ će se i ove godine pridružiti  najvećoj volonterskoj akciji na svijetu  „SAT ZA PLANET ZEMLJU“ i ugasiti javnu rasvjetu na Trgu Stjepana Radića, u subotu, 28. ožujka, u 20:30 sati! 

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, devetu godinu za redom organizira Sat za planet Zemlju  (Earth Hour), Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 7000 gradova iz više od 160 zemalja!

 I Hrvatska je jedna od njih - lani je ugašeno  svjetlo u 58 gradova, među kojima je bio i Gospić.

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu,  ali i rasvjetu u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

WWF je ovogodišnju akciju Sat za planet Zemlju posvetio klimatskim promjenama. 

U duhu klimatskih promjena, koje su velikim dijelom ubrzane upravo prekomjernim trošenjem fosilnih goriva, WWF Adria pruža podršku akciji #SOSZaJadran, te vas poziva da i Vi učinite isto! 

   

Uklonimo azbestne krovove u Gospiću

azbest1

Opširnije...

   

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

14.gv

10. ožujka 2015. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su usvojeni slijedeći akti:

 1. Zaključak o prihvaćanju Izvješća o stanju u prostoru za razdoblje 2011., 2012., 2013. i 2014. godinu na području Grada Gospića
 2. Odluka o donošenju V Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Gospića
 3. Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku natječaja za prodaju građevinske parcele br. I1-4 u Zoni poslovnih namjena „Smiljansko polje”
 4. Odluka o izmjenama Programa javnih potreba u školstvu za 2015. godinu
 5. Odluka o planu rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja za 2015. godinu
 6. Odluka o planu rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini za 2015. godinu
 7. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu
 8. Odluka o komunalnim djelatnostima na području Grada Gospića
 9. Odluka o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada trgovačkom društvu Komunalac Gospić d.o.o.
 10. Odluka o prihvaćanju Izmjena Troškovnika održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Gospića
 11. Godišnji Plan dodjele koncesija na području Grada Gospića za 2015. godinu
 12. Odluka o stjecanju poslovnog udjela Grada Gospića u trgovačkom društvu Hrvatski radio – radio Gospić d.o.o.
 13. Odluka o prijenosu dugotrajne i kratkotrajne imovine i sitnog inventara proračunskom korisniku Samostalna narodna knjižnica Gospić                                                        
 14. Odluka o ukidanju statusa javnog dobra na nekretnini označenoj kao kat. čest. br. 2603/2 k.o. Gospić
 15. Odluka o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića
 16. Odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Gospića za 2015. godinu
 17. Odluka o broju i vrsti javnih priznanja Grada Gospića u 2015. godini
 18. Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika Grada Gospića za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2014. godine – na znanje -
 19. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 01. do 31. prosinca 2014, od 01. do 31. siječnja i 01 do 28. veljače 2015. godine 
   

Grad Gospić i LAG - LIKA u partnerstvu na projektu

esf

„Znanjem i suradnjom do održivog zaposlenja na području LAG-a - LIKA" naziv je projekta na kojem su Grad Gospić i LAG – LIKA partneri, koji su prijavili na poziv Ministarstva socijalne politike i mladih RH, pod nazivom „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju“. Sredstva za navedeni natječaj se osiguravaju iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta iznosi 831.253,70 kuna.

Cilj projekta „Znanjem i suradnjom do održivog zaposlenja na području LAG-a - LIKA“ je kroz formalnu i neformalnu edukaciju te teorijsko i praktično znanje potaknuti održivo zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju snaženjem njihove konkurentnosti kroz usmjerenu edukaciju i umrežavanje ciljne skupine te stvaranje pozitivnih stavova kod poslodavaca i šire javnosti o zapošljavanju teško zapošljivih skupina. Komplementarnim edukacijama iz poljoprivrede, osnova poduzetništva, pisanja projekata i poslovnih planova osiguravaju se uvjeti za korištenje lokalnih resursa u svrhu (samo)zapošljavanja. EU sredstava omogućuju organizaciju nedostupnih i usmjerenih edukacija za osobe u nepovoljnom položaju, umrežavanje ciljnih skupina, formiranje ekološkog pokaznog vrta, organizaciju strukovnih ekskurzija i volonterske prakse te izradu publikacije sa informacijama o prednostima zapošljavanja osoba u nepovoljnom položaju.

Povećana inkluzija osoba u nepovoljnom položaju na tržište rada je samo jedan segment nastojanja Grada Gospića u stvaranju pozitivnog stava o zapošljavanju osoba u nepovoljnom položaju.

   

Stranica 79 od 117

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting