Petak, Svibanj 25, 2018

Grad Gospić

Energetska obnova obiteljskih kuća

obnova kuca

Fond za zaštitu okoliša objavio je Javni poziv fizičkim osobama (građankama/građanima) za sufinanciranje energetske obnove postojećih kuća.

1. ŠTO FOND SUFINANCIRA?
A. Mjere energetske učinkovitosti
- zamjena vanjske stolarije (koeficijenta prolaska topline ≤1,4 za komplet i ≤1,1 za staklo za kontinentalnu Hrvatsku te ≤1,6 za komplet i ≤1,1 za staklo za primorsku Hrvatsku)
- povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice na koeficijent prolaska topline U(W/m2K): ≤0,20 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,25 za primorsku Hrvatsku) za krov, strop i pod grijanog prostora (Θi>18 ⁰C) prema vanjskom ili negrijanom prostoru (podrumu, garaži); 0,25 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,40 za primorsku Hrvatsku) za vanjski zid grijanog prostora; ≤0,25 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,45 za primorsku Hrvatsku) za pod prema tlu i ukopane dijelove grijanog prostora
- ugradnja novog sustava s plinskim kondenzacijskim kotlom za povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja
Moguće je ostvariti sufinanciranje jedne, dvije ili sve tri mjere energetske učinkovitosti.

B. Korištenje obnovljivih izvora energije
- ugradnja sustava sa sunčanim toplinskim pretvaračima (kolektori) za grijanje potrošne vode ili potrošne vode i prostora stupnja korisnog djelovanja najmanje 70%
- ugradnja sustava s kotlom na drvnu sječku/pelete ili pirolitičkim kotlom na drva stupnja korisnog djelovanja najmanje 85%,
- ugradnja sustava s dizalicom topline za grijanje potrošne vode i/ili prostora ili za grijanje i hlađenje A energetske klase (prema Eurovent Energy Efficiency Classification): zrak-voda (COP≥3,2, EER≥3,1), voda-voda i zemlja-voda (COP≥4,45, EER≥5,05) uz GWP≤ 2150.
- ugradnja sustava s fotonaponskim pretvaračima (modulima) za proizvodnju električne energije stupnja korisnog djelovanja najmanje 15%, u samostalnom ili mrežnom radu

Moguće je ostvariti sufinanciranje jedne mjere obnovljivih izvora energije.
*Izvođači su dužni korisniku odobriti jamstveni rok za radove najmanje 2 godine!

Više informacija možete dobiti na web stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u Gradskom upravnom odjelu za komunalnu djelatnost, stavovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Trg Stjepana Radića 4, tel. 053 572 123.

 

Mjesni izbori - Popis pojedinačnih i zbirnih kandidacijskih lista

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Gospića za mjesne izbore, na temelju pravovaljanih prijedloga, objavljuje kandidacijske liste i zbirne liste svih kandidacijskih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića.

Kandidacijske i zbirne liste

   

Obilježena obljetnica „Senjskih žrtava“

senjske zrtve_1

Povodom 78. obljetnice pogibije mladih Gospićana, mučki ubijenih u Senju od srpskog režima, u povijesti poznatija pod imenom  „Senjske žrtve“ izaslanstva Grada Gospića, Ličko-senjske županije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata  položila su cvijeće i zapalila svijeće za sve nevine žrtve.

Riječi molitve izrekao je gospićki župnik, mons. Mile Čančar. 

senjske zrtve_2

   

Obilježen Europski tjedan i Dan Europe

eu tjedan

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna i Dana Europe danas na Trgu Stjepana Radića upriličena je podjela  promidžbenih materijala te cvjetnih sadnica koje su dijelile zamjenica župana Ivana Tomaš, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić, načelnica Policijske postaje Gospić Višnja Borčić, direktorica TZ Grada Gospića Maja Strilić, djelatnice Županije i Grada Gospića, kao i učiteljice OŠ „Dr. Jure Turića“.

U sklopu navedenog nastupio je i folklorni ansambl „Degenija“ koji je izveo splet ličkih tradicijskih pjesama, plesova i scenski prikaz ličkog prela.

 

 

   

Ponovljeni JAVNI NATJEČAJ za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

Na temelju Zaključka o prodaji rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića, Klasa: 406-09/15-01/01, Urbroj:2125/01-02-15-05, od 16.04.2015.god., pročelnik-tajnik Tajništva, objavljuje ponovljeni

JAVNI NATJEČAJ
za prodaju rabljenih  službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

I PREDMET PRODAJE- 2 rabljena službena vozila

  1. Vrsta vozila : osobni automobili

Marka vozila : Peugeot
Tip vozila:       207
Model vozila: Comfort 1,4E
Boja vozila: plava s efektom
Broj šasije: VF3WCKFUC33484209
Oblik karoserije: zatvoreni , 5 sjedala
Godina proizvodnje: 2006.
Vrsta motora:OTTO-reg-kat-euro IV
Snaga motora : 65 kw
Cijena: 27.229,00 kuna
Početna prodajna  cijena: 21.783,20 kuna   (cijena umanjena za 20%)
Registriran do: 02.09.2015.god.
Prijeđeni km: 130750

  1. Vrsta vozila : osobni automobili

Marka vozila : Škoda
Tip vozila: Octavia     
Model vozila: 1,9 TDI
Boja vozila: plava s efektom
Broj šasije: TMBBP41U732759671
Oblik karoserije: zatvoreni , 5 sjedala
Godina proizvodnje: 2003.
Vrsta motora:  Diesel-Euro III
Snaga motora : 81 kw
Cijena: 34.020,90 kuna
Početna prodajna cijena: 23.814,63 kuna (cijena umanjena za 30%)
Registriran do: nije registriran i nije u voznom stanju
Prijeđeni km: 381650

više...

   

Grad Gospić uključio se u Program „Kreditom do uspjeha 2014." - Mjera 1 „Kreditom do konkurentnosti"

Ličko-senjska županija objavila je Javni natječaj poduzetnicima na podnošenje zahtjeva za kreditiranje iz Programa „Kreditom do uspjeha 2014“ Mjera 1.-„Kreditom do konkurentnosti“, a sve temeljem Programa poticanja razvoja malog gospodarstva Ličko-senjske županije 2014. – 2020. godine.

Grad Gospić uključio se u Program „Kreditom do uspjeha 2014." - Mjera 1 „Kreditom do konkurentnosti" u sklopu kojeg namjerava subvencionirati kamate na poduzetničke kredite u visini od 1 postotnog poena za proizvodne djelatnosti i 1 postotnog poena za uslužne djelatnosti, a u interesu što boljih uvjeta za kreditiranje malog i srednjeg poduzetništva na području Grada.

Grad Gospić je u prethodnih 5 godina za subvencioniranje kamate na poduzetničke kredite već izdvojio 632.053,44 kn, dok su Proračunom za 2015. godinu osigurana sredstva u iznosu od 215.000,00 kn za ovu namjenu.

Ministarstvo poduzetništva i obrta subvencionira kamatu na poduzetničke kredite u visini 2 postotna poena za proizvodne djelatnosti i 1 postotni poen za uslužne djelatnosti, a Ličko-senjska županija 1 postotni poen za proizvodne  i uslužne djelatnosti.

Korisnici kredita i sredstava subvencije kamata na poduzetničke kredite su mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva, obrti te profitne ustanove koji ulažu na područje Županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu, a čiji je poduzetnički projekt u skladu s popisom djelatnosti prema izvatku iz Nacionalne klasifikacije djelatnosti.

Detalje natječaja možete pogledati ovdje.

   

Stranica 80 od 121

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting