Utorak, Veljača 20, 2018

SNK

Knjinica kukianje

POU- ODGOĐENO

Plakat POU_djeja_drutva_ODGOJENO

Grad Gospić

PONOVLJENI JAVNI NATJEČAJ za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

 Na temelju Zaključka o prodaji rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića, Klasa: 406-01/17-01/05, Urbroj:2125/01-02-17-04, od 19.09.2017.god., pročelnik-tajnik Tajništva, objavljuje slijedeći

PONOVLJENI JAVNI NATJEČAJ

za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

Opširnije: PONOVLJENI JAVNI NATJEČAJ za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

 

Lokalni volonterski centar Gospić


Lokalni volonterski centar Gospić projekt je koji je Društvo „Naša djeca“ grada Gospića prijavio na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s Gradom Gospićem i Ambidekster klubom iz Zagreba. Vrijednost projekta je 120.000,00 kn.

Ovim projektom omogućeno je zapošljavanje jedne mlade osobe na mjesto izvoditelja aktivnosti i koordinatora volontera.

Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti.

Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske akcije u lokalnoj zajednci. Isto tako, cilj je unaprijediti znanja i vještine organizatora volontiranja u Gospiću te umrežiti dionike i ojačati umreženost dionika u lokalnoj zajednici za promociju i razvoj volonterskih aktivnosti.

Kroz projekt odrađivat će se različite aktivnosti, poput edukacija za organizatore volontiranja u produčju menadžmenta volonterstva te uvođenju standarda kvalitete za volontiranje, informiranje i motiviranje srednjoškolaca za društveno aktiviranje kroz volonterski angažman. Izradit će se tri programa volontiranja: „Volontiranje u savjetovalištu za malde Boomerang“, „Minute razonode – sadržajno porvođenje slobodnog vremena za djecu i mlade“ te „Mladi ekolozi Like u Akciji“, putem kojih će se volonteri imati priliku educirati za rad s korisnicima a isto tako moći će sudjelovati u različiti aktivnostima u provođenju programa.

volontiraj-LVC-Gospic

   

OBAVIJEST O TESTIRANJU KANDIDATA

Na temelju članka 22. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj( regionalnoj ) samoupravi ( „Narodne novine br: 86/08 i 61/11), Povjerenstvo za provedbu  natječaja za imenovanje  pročelnika/pročelnice Gradskog upravnog odjela za samoupravu i o upravu, ( u daljnjem tekstu: Povjerenstvo),  objavljuje

Opširnije: OBAVIJEST O TESTIRANJU KANDIDATA

   

Budućnost šljive u Lici

U četvrtak, 30. studenog 2017. održan je radni sastanak u Hrvatskom centru za poljoprivredu, hranu i selo u Zagrebu. Na sastanku su sudjelovali ravnatelj HCPHS Krunoslav Dugalić, predstojnik Zavoda za voćarstvo Predrag Vujević, voditelj LAG-a LIKA Tomislav Kovačević, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivica Tomljenović, tajnik Grada Slaven Stilinović i voditelj Odsjeka za gospodarstvo i ruralni razvoj Nikolina Tonković Čorak.

Tema sastanka je bila nastavak i provođenje projekta „Zasnivanje pokusnog nasada i revitalizacija proizvodnje šljiva na području Gospića“. Poljoprivredna gospodarstava proizvode šljivu za vlastite potrebe (rakija, džemovi), u malim količinama. Jedan od razloga, zbog kojih je zanemarena ta voćna vrsta, je virusna bolest šljive pod nazivom „šarka“. Posljednjih godina poharala je mnoge šljivike te stoga Grad Gospić želi problematici pristupiti sa znanstvenog stajališta i sa stručnom pomoći koji HCPHS pruža podupirući projekte sa planskim razvojem.

Za nastavak suradnje izradit će se projekt koji će sadržavati sve relevantne elemente kojima bi se planirala budućnost intenziviranja proizvodnje šljive kroz podizanje plantažnih nasada, te tolerancije šljive bistrice na virus bolesti šarke.

Također je bilo riječi i o podizanju plastenika za uzgoj povrtlarskih kultura koji bi služio u edukacijske svrhe za učenike osnovnih i srednjih škola, te obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Gospića.

HCPHS2HCPHS1


   

Program pripreme lokalnih razvojnih projekta prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova - Projekti grada uspješno prošli administrativnu provjeru

ESIMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u cilju stvaranja zalihe kvalitetnih projekata i jačanja apsorpcijskih kapaciteta regionalne i lokalne razine za korištenje EU sredstava, provodi Program pripreme lokalnih razvojnih projekta prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.Program je osmišljen kao potpora jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pripremi lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za prijavu na natječaje koji će se financirati iz ESI fondova.

Grad Gospić, kao prihvatljiv prijavitelj je na javni poziv regionalnog koordinatora, odnosno Lokalne razvojne agencije Ličko-senjske županije, prijavio dva projekta: Rekonstrukcija stadiona u naselju Lički Osik i Rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC516300 u naselju Žabica i Lički Novi za koje je administrativnom provjerom utvrđeno da zadovoljavaju sve uvjete prihvatljivosti te da se upućuju u daljnju proceduru i bodovanje.

   

Projekt „ Odškrinimo vrata zapošljavanju“ uspješno prošao administrativnu provjeru

ESF

Grad Gospić je uspješno prošao prvu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava - administrativnu provjeru. Cilj projekta je osigurati nova stručna znanja i vještine s ciljem povećanja zapošljivosti marginaliziranih skupina.

Uskoro se očekuju rezultati faze procjene kvalitete prijave u kojoj će se odlučiti o dodjeli bespovratnih sredstava.

   

Stranica 9 od 109

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting