Utorak, Travanj 25, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Blagdan Svih svetih

SS

Povodom blagdana Svih svetih, misu za sve poginule i umrle u kapelici Svih svetih na Gradskom groblju sv. Marije Magdalene predvodio je  gospićki župnik mons. Mile Čančar.

Prije svete mise upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomen križa. U ime Grada Gospića vijenac su položili i svijeće zapalili  gradonačelnik Petar Krmpotić i zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan, a ispred  Ličko-senjske županije, župan Milan Kolić. Potom su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i umrlima odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatske vojske,  te mnogobrojni građani Gospića.

 

Prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

darivanje krvi

Povodom Dana dobrovoljnih  darivatelja krvi gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić i zamjenica gradonačelnika gospođa Marta Grgurić primili su dobrovoljne darivatelje krvi sa područja grada Gospića.

Tim povodom gradonačelnik se zahvalio svim darivateljima koji su svojim humanim činom darivanja krvi spasili nečiji život, ne pitajući pri tome tko je dobio njihovu krv.

Govoreći u ime darivatelja Vlado Brkljačić ravnatelj Gradskog društva CK Gospić je istaknuo nastojanja društva da pomladi populaciju darivatelja. Uz starije darivatelje krvi,  stalno nam se priključuju mlađi ljudi i sa zadovoljstvom moram istaknuti da se prosječna starosna dob naših darivatelja neprestano smanjuje. Na području Gospića sada imamo više od stotinu darivatelja krvi, što je o odnosu na broj stanovnika u granicama hrvatskog prosjeka, odnosno skoro 4 darivatelja na 100 stanovnika, zaključio je Brkljačić. S njim su u društvu, osim mlađih darivatelja krvi, bili gospodin Fabijan Rupčić i Zvonko Kovačić. Fabijan (80 godina) krv je dao 137 puta.

Na području Ličko-senjske županije lani je darovano nešto više od 1 200 doza krvi, dok se ove godine taj broj kani povećati na čak 1500 doza.

   

Javni poziv Grada Gospića za institucionalnu podršku udrugama u 2017. godini

Grad Gospić, u skladu s Uredbom Vlade Republike Hrvatske o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge,člankom 49. Statuta Grada  Gospića (,,Službeni vjesnik Grada Gospića", broj 7/09, 5/10, 7/10, 1/12,  2/13, 3/13-p.t., 7/15)  i  člankom 12. Pravilnika o financiranju javnih potreba Grada Gospića, objavljuje Javni poziv za institucionalnu podršku udrugama u 2017. godini.

Natječajna dokumentacija nalazi se u nastavku, a za sve dodatne upite obratite se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Natječajna dokumentacija:

1. Tekst poziva   
2. Upute za prijavitelje  
3. Obrazac opisa programa ili projekta  
4. Obrazac proračuna programa ili projekta    
5. Izjava o ispunjavanju preuzetih obveza
6. Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja
7. Izjava o financiranim projektima organizacije iz javnih izvora
8. Prijedlog Ugovora o sufinanciranju u 2017. godini  
9. Obrazac opisnog izvještaja programa ili projekta    
10. Obrazac financijskog izvještaja projekta    


   

Održane radionice u sklopu projekta "Unaprijedi jer vrijedi"

Untitled-3

radionice 3

Grad Gospić je u sklopu projekta „Unaprijedi jer vrijedi“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u utorak, 18.10.2016. organizirao dvije radionice pod nazivom „Različiti a jednaki“ u cilju jačanja inkluzije učenika s teškoćama u školski i svakodnevni život. Prva radionica je bila namijenjena učenicima kako bi se potaknulo prosocijalno ponašanje i uvažavanje različitosti, a sve u svrhu formiranja pozitivnih stavova prema njihovim vršnjacima s teškoćama.

radionice 1Na drugoj radionici namijenjenoj učiteljima, stručnim suradnicima, roditeljima i članovima zajednice fokus je bio na sadržajima koji jačaju komunikacijske vještine. Navedene radionice su samo jedna od aktivnosti u sklopu projekta „Unaprijedi jer vrijedi“ kojim je ove godine osigurano 10 pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama s područja Gospića. Projekt je ukupne vrijednosti 463.985,30 kn, dok je iznos bespovratnih sredstava 426.866,47 kn.

   

Obilježena 25. godišnjica stradavanja 40 mještana Široke Kule u Domovinskom ratu

siroka kula_5

Povodom 25. godišnjice stradavanja 40 mještana Široke Kule i okolnih mjesta, od kojih je najmlađa imala samo 13, a najstarija 95 godina, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja.
Vijenac su položili i svijeće zapalili predstavnici sedmog razreda u spomen na trinaestogodišnju djevojčicu Vericu Nikšić. U ime Grada Gospića vijence su položili i žrtvama se poklonili zamjenici gradonačelnika gospođa Marta Grgurić i gospodin Ivan Biljan, tajnik Grada gospodin Slaven Stilinović, a ispred Mjesnog odbora Široka Kula predsjednica gospođica Vesna Nikšić. Ispred Ličko senjske županije vijenac je položila pročelnica gospođa Ana Rukavina Stilinović, a potom su mnogobrojni predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i obitelji stradalih zapalili svijeće. Riječi molitve izrekao je velečasni Luka Blažević.

Potom je u crkvi Sv. Mateja služena sveta misa, koju je predvodio biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.

   

Radionica „Različiti, a jednaki“

unaprijedi jer_vrijedi_Budući inkluzivna praksa predstavlja velik izazov za sve dionike procesa odgoja i obrazovanja djece s teškoćama, Grad Gospić u sklopu projekta „Unaprijedi jer vrijedi!“, kojim se za ovu godinu osiguravaju pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama, organizira radionicu „Različiti, a jednaki“.
Neophodno je da svi dionici budu informirani i educirani o oblicima potpore u radu s učenicima s teškoćama te je zbog toga radionica namijenjena učiteljima, nastavnicima, stručnim službama škole i svim zainteresiranim članovima zajednice kako bi se ojačale njihove komunikacijske vještine u cilju snažnije inkluzije učenika s teškoćama u aktivnosti školskog i svakodnevnog života.

Radionica će se održati u utorak, 18. listopada 2016. godine, u OŠ dr. Jure Turića (zbornica), s početkom u 13:30 sati.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.


   

Stranica 9 od 77

Zadnji članci

20 Travanj 2017
18 Travanj 2017
13 Travanj 2017
11 Travanj 2017

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting