Petak, Siječanj 19, 2018

POU

jezici 2018_Medium

POU

jezici u_turizmu_2018_Large

Grad Gospić

Održan 7. Kolegij Gradonačelnika

svata 006

U Uredu gradonačelnika, održan je 7. Kolegij Gradonačelnika Grada Gospića na kome su razmatrane slijedeće točke dnevnoga reda

 1. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za 2013. godinu
 2. Odluka o pokretanju inicijative za istraživanje prikrivenog grobišta žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja na lokaciji ispred groblja Sv. Marije Magdalene
 3. Odluka o donošenju Ciljanih III Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Gospića
 4. Odluka o određivanju lokacije za postavljanje spomenika Nikoli Tesli
 5. Akcijski plan potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za 2014. i 2015. godinu
 6. Odluka o određivanju imena ulica na području naselja Lički Osik
 7. Program o izmjeni Programa utroška sredstava od prodaje kuća i stanova u državnom vlasništvu na području posebne državne skrbi za Grad Gospić u 2014. godini
 8. Pravilnik o upotrebi i čuvanju pečata Grada Gospića s grbom Republike Hrvatske
 

Međunarodni dan obitelji

crtanje

22. svibnja 2014. godine s početkom u 11:00 sati u ulici Vile Velebita održano je tradicionalno Crtanje na pločniku. Svake godine Grad Gospić u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji upriliči navedeno crtanje za djecu predškolske i školske dobi.

Crtanju su prisustvovala djeca Dječjeg vrtića Pahuljica i djeca iz Osnovne škole dr. Jure Turić iz Gospića. 

crtanje 1 crtanje 2 crtanje 3

   

Prijem MNK „Lika šport“ iz Ličkog Osika

nk lo

U Gradskoj vijećnici Grada Gospića upriličen je prijem članova Malonogometnog kluba „Lika šport“ iz Ličkog Osika povodom sudjelovanja na Malonogometnom prvenstvu Hrvatskog nogometnog saveza koje je održano u  Vinkovcima u svibnju ove godine. Ovom prigodom nazočnima se obratio trener ekipe g. Siniša Troha koji je s osobitim ponosom istaknuo kako je ovo vrhunska generacija nogometaša koja svoj uspjeh temelji na  velikom radu i odricanju, ali prije svega izuzetnoj  ljubavi prema sportu.  Od svojih početničkih udaraca lopte pa do danas ovi mladići postigli su vrhunske rezultate zahvaljujući ne samo svom vlastitom zalaganju već i svojim roditeljima, učiteljima i trenerima koji prate njihov put od samih početaka. Trener je posebno pohvalio njihovu igru na Prvenstvu koja je bila prije svega poštena i na ponos kluba. Uz vrhunski nogomet koji su odigrali u Vinkovcima ovi mladići su pronašli vremena i umjesto na odmor između dvije utakmice u svoje sobe, krenuli su put Vukovara kako bi se poklonili svim nedužnim žrtvama Domovinskog rata. Na samom kraju prijema g. Troha zahvalio je Gradu Gospiću i Ličko-senjskoj županiji na financijskoj pomoći bez koje ne bi bili u mogućnosti sudjelovati na ovom Prvenstvu. Zamjenica gradonačelnika gđa. Marta Grgurić uz čestitku nogometašima na ostvarenim rezultatima  još jednom je istaknula da će Grad Gospić i dalje u skladu sa svojim mogućnostima pratiti rad i napredovanje Kluba.

   

Apel za pomoć poplavljenim područjima u Republici Hrvatskoj

poplava

Crveni križ Gospić od ponedjeljka  19.svibnja 2014. godine, od 10:00 sati provodi akciju prikupljanja pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenim poplavom u Slavoniji.
Pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama možete donijeti u Kulturno Informativni Centar (KIC) u Budačkoj ulici 12

NAJPOTREBNIJI ARTIKLI
HRANA: hrana koja ima dugi rok trajanja (konzerve, suhomesnati artikli s dugim rokom trajanja, voda u bocama, dječja hrana)
HIGIJENSKE POTREPŠTINE: Sapuni za suho pranje, sredstva za dezinfekciju, vlažne maramice, pelene...
ODJEĆA I OBUĆA: dječja odjeća i obuća je najpotrebnija

Donacije se mogu uputiti:

 • uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08 (primjer internet uplate i opće uplatnice)
 • pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)
 • on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.


Za sve ostale informacije možete upitati na telefon 053/572-851

   

Javna rasprava

Na temelju članka 85., 86., 87., 88., 89., i 90., Zakona o prostornom uređenju i gradnji („Narodne novine“ broj 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) i članka 49. Statuta Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” broj 7/9, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 - p.t.) Gradonačelnik Grada Gospića objavljuje

JAVNU RASPRAVU
o Prijedlogu
CILJANIH IV IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA GOSPIĆA

 

 1. Otvara se Javna rasprava o  CILJANIH IV IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA GOSPIĆA, sukladno Zaključku o utvrđivanju Prijedloga Plana za Javnu raspravu, kojeg je Gradonačelnik donio 29. travnja 2014. godine.
 2. Javni uvid u Prijedlog Plana trajat će 8 dana, od 26. svibnja do 04. lipnja 2014. godine.
 3. Uvid u Prijedlog Plana moći će se obaviti svakog dana od 8,00 do 14,00 sati u predprostoru Vijećnice Grada Gospića, Budačka 55, Gospić.
 4. Javno izlaganje o Prijedlogu Plana organizirat će se 29. Svibnja 2014. godine u 12,00 sati, u Vijećnici Grada Gospića, Budačka 55, Gospić.
 5. Prijedlozi, primjedbe i sugestije na Prijedlog Plana mogu se dati na slijedeći način:

-     Nadležna državna tijela i pravne osobe s javnim ovlastima i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, dostavljaju pisana očitovanja, mišljenja, prijedloge i primjedbe na Prijedlog Plana,  Nositelju izrade Plana: Grad Gospić, Budačka 55, 53000 Gospić.

-     Građani i udruge sudjeluju u Javnoj raspravi na način da postavljaju pitanja tijekom Javnog izlaganja, upisuju prijedloge i primjedbe u Knjigu primjedbi, koja se nalazi uz Prijedlog Plana, ili upućuju pisane prijedloge i primjedbe Nositelju izrade Plana: Grad Gospić, Budačka 55, 53000 Gospić.

Pisana očitovanja koja nisu čitko napisana, potpisana punim imenom i prezimenom i s potpunom adresom (poželjan i broj telefona) ili nisu dostavljena u roku određenom u objavi o Javnoj raspravi (tijekom trajanja Javne rasprave), neće se uzeti  u razmatranje niti uzeti u obzir  u pripremi Izvješća o Javnoj raspravi.

Klasa: 350-02/13-01/10
Urbroj: 2125/01-02-14-27
Gospić, 14. svibnja 2014. godine

Gradonačelnik Grada Gospića
Petar Krmpotić, dipl. politolog, v.r.

   

Izaslanstvo Grada Gospića posjetilo Dječji odjel OB Gospić

DSCN3331

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji zamjenica gradonačelnika gđa Marta Grgurić sa svojim suradnicima posjetila je Dječji odjel Opće bolnice Gospić. Ovom prilikom uručila je Odjelu  donaciju Grada Gospića - TV i DVD prijemnik kako bi boravak najmlađih pacijenata tijekom bolničkog liječenja bio što ugodniji. Izaslanstvo Grada je primila voditeljica Odjela pedijatrije dr. Marija Vrkljan-Ilijevski koja je zahvalila na uručenoj donaciji kazavši kako Grad Gospić redovito brine o najmlađim pacijentima i potpomaže rad Odjela kroz ovakve hvalevrijedne donacije.

   

Stranica 82 od 104

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting