Srijeda, Studeni 22, 2017

Grad Gospić

Pretplata za "Službeni vjesnik Grada Gospića" za 2014. godinu

sluzbeni vjesnik

Poštovani pretplatnici, pozivamo Vas da obnovite pretplatu na „Službeni vjesnik Grada Gospića“ za 2014. godinu.
Cijena godišnje pretplate za „Službeni vjesnik Grada Gospića“ iznosi 150,00 kn, a istu molimo da izvršite najkasnije do 15. veljače 2014. godine.

Pretplatu možete izvršiti na žiro-račun Proračuna Grada Gospića broj: HR4323900011813000004 model 68 poziv na broj: 7706 – OIB PRETPLATNIKA, kod Hrvatske poštanske banke d.d. s naznakom „pretplata na Službeni vjesnik Grada Gospića“. 

Popunjenu i ovjerenu narudžbenicu vratiti na adresu:

GRAD GOSPIĆ, Tajništvo, Budačka 55, 53 000 Gospić ili na fax. br: 053/574 – 177. 

Klasa: 032-05/14-01/01
Urbroj: 2125/01-05-14-01

NARUDŽBENICA

 

 

Produžen rok za predlaganje kandidata za izbor članova Savjeta mladih

Produžuje se rok za podnošenje prijedloga kandidata za članove Savjeta mladih Grada Gospića do 3. veljače 2014. godine.

Na temelju članka 5. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/07), Gradsko vijeće Grada Gospića objavljuje

 

J A V N I   P O Z I V

za predlaganje kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Gospića

Opširnije...

   

Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete

Temeljem Odluke o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi zajedničkog sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, Klasa: 024-04/13-03/08, Urbroj: 563-01/06-13-02, od 29.05.2013. godine, i članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10 i 1/12) gradonačelnik Grada Gospića   d o n o s i

 III. ODLUKU
o odabiru korisnika sredstava Grada Gospića za „Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“ 

  1. Pravo na korištenje sredstava Grada Gospića radi sufinanciranja zamjene kotlova sa lož ulja na pelete po objavljenom javnom natječaju „Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“ na području Grada Gospića ostvaruju 2 prijave, odnosno prijavljenih fizičkih osoba što je vidljivo iz Zapisnika o otvaranju i ocjenjivanju pristiglih prijava-3.
     
  2. Korisnici iz točke I. ove Odluke dužni su potpisati Ugovor o sufinanciranju troškova nabave i ugradnje kotlova na pelete s Gradom Gospićem, nakon čega mogu pristupiti zamjeni predmetnih kotlova. Ukoliko korisnik odbije potpisati Ugovor smatrat će se da je odustao od Javnog natječaja.

Opširnije...

   

Uputa za male proizvođače jakih alkoholnih pića za vlastite potrebe

trosarine alkohol

Poštovani, Carinska Uprava Republike Hrvatske, Područni carinski ured Rijeka, Carinski ured Gospić, poziva sve fizičke osobe - “male proizvođače jakih alkoholnih pića“ za vlastite potrebe s područja Grada Gospića da prijave djelatnost i upišu se u registar trošarinskih obveznika.

 - Primjena odredbi Zakona o trošarinama u dijelu oporezivanja alkohola i alkoholnih pića

 - Obrazac GI-MP-JAP

Opširnije...

   

POS - Izmjenjena konačna lista prvenstva

Na temelju  članka 26. Odluke o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po Programu društveno poticane stanogradnje („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br 06/13), Povjerenstvo za provedbu Programa društveno poticane stanogradnje,  objavljuje izmijenjenu:

 KONAČNU  LISTU PRVENSTVA
za kupnju stana iz programa  poticane stanogradnje

   

Druženje s novinarima

tiskovna

Gradonačelnik Petar Krmpotić, zamjenici gradonačelnika Marta Grgurić i Ivan Biljan, te tajnik Slaven Stilinović, upriličili su druženje sa novinarima na kojem su   prezentirane aktivnosti i projekti koji su obilježili 2013., ali i optimistično najavili i uspješniju 2014. godinu.

Gradonačelnik Krmpotić svoje obraćanje je započeo najvažnijim dokumentom vezanim uz nadolazeću godinu - Proračunom  Grada Gospića za 2014. godinu. Proračun iznosi gotovo 75 milijuna kuna i veći je od ovogodišnjeg za  12.3%. Povećanja se uglavnom odnose na realizaciju kapitalnih projekata vezanim uz zaštitu okoliša i sve zahtjevnije EU-standarde. Ovdje valja istaknuti kako je proračun za 2013. godinu  biti okončan bez deficita. Također je važno reći da su obveze Grada Gospića u odnosu na prethodnu godinu smanjene za čak 40% i podmiruju se u zakonskim rokovima.

Jedna od informacija koje su obilježile kraj ove godine je osnivanje novog komunalnog poduzeća, tj.  dijeljenje „Usluge“ na dva poduzeća: „Uslugu“  i „Komunalac“. Na ovaj će se način poboljšati vodo-opskrba, te skrb o otpadu  i kanalizaciji. Kada spominjem otpadne vode valja znati da bi se u 2014. godini  trebao u funkciju staviti kolektor.  Slijedi i završna faza sanacije odlagališta komunalnog otpada Rakitovac. U naselju Lički Osik obnovit će se 7 stambenih zgrada, a izgradit će se i novi kilometri cesta. Tu je i izgradnja novog dječjeg vrtića u Pazariškoj ulici, kao i cijeli niz projekata od vitalne važnosti za Grad Gospić, rekao je između ostaloga gradonačelnik Petar Krmpotić.

Besplatan prijevoz za učenike srednjih škola, izgradnja nove Gradske knjižnice, produljeni boravak za osmoškolce, studentske stipendije i mogućnost besplatnog učenja za polaganje državne mature na području Gospića teme su koje je elaborirala zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić. Povodom Dječjeg tjedna obećali smo jednom razredu OŠ dr. Jure Turić nabavku tableta za modernije učenje i to ćemo obećanje izvršiti rekla je Marta Grgurić.

Prema navodima Ivana Biljana i Slavena Stilinovića za stanove iz sustava POS-a već je zainteresirano 25 mladih obitelji. Jedan od motivirajućih faktora za ovakav oblik rješavanja stambenog pitanja svakako je cijena ovih stanova čiji će četvorni metar biti najjeftiniji u RH i iznosit će svega 800 eura. Grad Gospić u idućoj godini planira uložiti značajna financijska sredstva i u području energetske učinkovitosti kroz tri nacionalna programa energetske obnove i to komercijalnih zgrada, zgrada javne namjene i stambenih zgrada.
Također kontinuirano pratimo natječaje koje raspisuju resorna Ministarstva, u okviru kojih kandidiramo pripremljene gradske projekte, za čije su financiranje osigurana sredstva strukturnih fondova EU, zaključio je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan.

U nadi da će se susretati s novinarima u sljedećoj godini organizirati najmanje jednom mjesečno, kako bi sugrađanima prezentirali novosti iz djelokruga rada gradske uprave , gradonačelnik je uputio čestitku svim građanima Gospića za uspješnu i sretnu 2014.godinu.

   

Stranica 83 od 98

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting