Utorak, Rujan 26, 2017

Grad Gospić

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA /LAG/ dobila prostor za rad u KIC-u

LAG 043

U ponedjeljak 30. rujna 2013. godine gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić uručio je ključeve uredskog prostora potpredsjedniku Lokalne akcijske grupe LIKA gospodinu Danijelu Tušaku, u Kulturno informativnom centru.

Gradonačelnik Krmpotić je istaknuo svoje zadovoljstvo što Grad Gospić ustupa prostor za djelovanja LAG-a i što je upravo gospodin Tušak koji dolazi direktno iz poduzetništva prepoznao važnost LAG-a i volonterski pomaže u njegovu djelovanju.

Gospodin Tušak je zahvalio na prostorijama i istaknuo da LAG predstavlja udruženje predstavnika javnih, civilnih i privatnih društveno ekonomskih skupina kao što su poduzetnici i njihova udruženja, lokalne vlasti, grupe građana i građanska udruženja, a sve u svrhu pripreme projekata koji će se financirati iz fondova EU.

Nakon predaje uredskog prostora, održano je i predavanje na temu: Gospodarski razvojni projekti financirani sredstvima EU fondova – perspektiva i iskustva. Zainteresirani subjekti malog i srednjeg poduzetništva mogli su dobiti informacije o projektima koji će se financirati u budućem razdoblju, informacije o okvirnim datumima objave natječaja, te savjete kako planirati projekte.

LAG 048 LAG 050 LAG 058

 

Ribiči najavili „Jesen u Lici“

ribici 2

Tradicionalni 16. Kup prijatelja u ribolovu na plovak ove godine je okupio 15 natjecatelja iz Gospića, Osijeka, Zagreba, Buja, Gračaca, Perušića, Crikvenice i drugih mjesta koji su se borili za prijelazni pehar i nagrade svojstvene Ličanima od domaće šljivovice do pečenog odojka. Nakon tri sata ribolova na obali Novčice najuspješniji je bio Željko Abramović iz Gračaca, drugo mjesto pripalo je Robertu Špoljariću iz Perušića, a treće Vladimiru Benkoviću iz Zagreba. Ni najlošiji natjecatelj, Davor Rudelić iz Gospića, nije prošao bez tradicionalne vreće ličkog krumpira kao niti natjecateljice kojima su uručene prigodne ribici 1majice Ribolovne udruge Lika. Pehare i medalje te nagrade uručio pobjednicima je uručio zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan dok je Abramoviću prijelazni pehar ustupio prošlogodišnji pobjednik Marijan Panić iz Buja. 

   

Obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi Ličko-senjskoj

dan policije 2013 1

Uoči Dana policija i Blagdana Svetog Mihovila, Policijska uprava Ličko-senjska upriličila je mnogobrojne aktivnosti u gradovima i općinama na području županije.
U Gospiću je obilježavanje Dana policije započelo odavanjem počasti svim poginulim pripadnicima policije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na groblju Sv. Marije Magdalene, a potom je kapelan PU Ličko-senjske vlč. Ivan Blaževac predvodio svetu misu.
Obilježavanje je nastavljeno izložbom policijske tehnike i opreme, pokaznom vježbom Interventne jedinice policije na Trgu Stjepana Radića, te Svečanom akademijom u prostorijama kina „Korzo“.

dan policije 2013

   

3. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

Vijecnica

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t.), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 3. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 02. listopada 2013. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici, Budačka br. 55, Gospić s početkom u 17.00 sati.

Predsjednik Gradskog vijeća
Grada Gospića
                                                                     Petar Radošević, v.r.

Dnevni red

   

Sufinanciranje troškova prijevoza učenika srednjih škola

prijevoz

26. rujna 2013. godine u Uredu gradonačelnika Grda Gospića potpisan je u Ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola s područja Grada Gospića s prijevoznicima Autotrans d.o.o. Rijeka i Autoprijevoz d.d. Otočac. Unatoč smanjenju sufinanciranja od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i športa i ove školske godine učenici srednjih škola s područja grada Gospića imat će besplatan prijevoz do škole budući da je Grad preuzeo obvezu sufinanciranja preostalog iznosa.

   

Održan 2. kolegij Gradonačelnika

25. rujna 2013. godine u Uredu gradonačelnika, održan je 2. Kolegij Gradonačelnika Grada Gospića na kome su razmatrane slijedeće točke dnevnoga reda

 1. Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Izvješća o obavljenoj reviziji Grada Gospića za 2012. godinu
 2. Nacrt prijedloga Odluke o II izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Grada Gospića
 3. Prijedlog Odluke o izradi Ciljanih III izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Gospića
 4. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o financiranju političkih stranaka i nezavisnih vijećnika
 5. Prijedlog Odluke o priključenju na komunalne vodne građevine
 6. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu Gradske uprave Grada Gospića
 7. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Gospića
 8. Prijedlog Odluke o donošenju Izmjenama Plana zaštite od požara i tehnoloških eksplozija za Grad Gospić
 9. Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Grada Gospića za 2012. godinu
 10. Prijedlog Odluke o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po Programu društveno poticane stanogradnje
 11. Prijedlog Odluke o imenovanju Povjerenstva za provedbu Programa društveno poticane stanogradnje
 12. Prijedlog Odluke o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga imena naselja, ulica i trgova na području Grada Gospića
   

Stranica 83 od 91

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting