Petak, Lipanj 22, 2018

Banner

Grad Gospić

Sastanak s voćarima

vocari

Zamjenica gradonačelnika gđa. Marta Grgurić sa suradnicima, i predstavnicom LAG-a – LIKA gđicom. Petrom Aničić, održala je u četvrtak, 21.05.2015. sastanak s voćarima s područja Gospića. Na sastanku se je razgovaralo o trenutnom stanju u kojem se nalazi voćarska proizvodnja kao i poteškoćama s kojima se voćari susreću u svom radu. Navedeni sastanak je održan s ciljem utvrđivanja potreba voćara i poduzimanju mjera za poticanje razvoja voćarske proizvodnje na prostoru Gospića.

Prema riječima proizvođača za proširenje proizvodnje neophodna je hladnjača u koju bi svoje proizvode mogli pohraniti i tako im produžiti rok trajanja, što bi im omogućilo i povoljniji plasman na tržištu kao i upuštanje u proširenje nasada. Voće s našeg područja je visoke kvalitete i postoji potražnja za njim, te se značajnije količine voća mogu plasirati na tržište ukoliko bi se osigurao skladišni prostor.

Predstavnici Grada su izrazili spremnost za pronalaskom rješenja za realizaciju projekta izgradnje hladnjače, čime bi se ostvarili uvjeti za lakši nastup lokalnih voćara na tržištu. Ovo je dugoročni projekt, ali Grad će i kratkoročno pokušati pomoći voćarima kroz mjere Akcijskog plana u poljoprivredi.

 

 

Gospićki maturanti proslavili kraj škole

Onako kako to i priliči, uz mnoštvo smijeha, pjesme i plesa, maturanti srednjih škola Gospić proslavili su završetak školovanja. Kolona sretnih i oduševljenih maturanata krenula je iz škole ulicama grada sve do Trga Stjepana Radića gdje su se zadržali uz pjesmu i ples, a nakon toga proslava se nastavila u KIC-u uz nastup DJ-a. Slavlje se nastavilo do dugo u noć i što je najvažnije, sve je prošlo u odličnom raspoloženju i bez ijednog incidenta.  

   

Međunarodni dan obitelji

dan obitelji_2015_3

19. svibnja 2015. godine s početkom u 11.00 sati u ulici Vile Velebita održano je tradicionalno crtanje kredama po pločniku povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.
Crtanju su prisustvovala djeca Dječjeg vrtića „Pahuljica“  i učenici razredne nastave Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića. 

dan obitelji_2015_1 dan obitelji_2015_2 dan obitelji_2015_4 dan obitelji_2015_5 dan obitelji_2015_6

   

Potencijalni izvori financiranja za Lokalno partnerstvo za zapošljavanje

lokalno partnerstvo

Predstavnik Grada Gospića sudjelovao je 14. svibnja 2015. godine na jednodnevnoj radionici na temu: „Potencijalni izvori financiranja za Lokalno partnerstvo za zapošljavanje“ u sklopu projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije faza II“ sufinanciranog iz sredstava Europske unije u okviru Programa IPA- Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

 Teme koje su se obradile na radionici su:

  • Domaći izvori financiranja na nacionalnoj, regionalnoj/županijskoj i lokalnoj razini;
  • EU izvori financiranja (uglavom ESF, Erasmus +, Obzor 2020 i drugi);
  • Javno privatna partnerstva;
  • Ostali izvori financiranja

Na radionici uz predstavnika Grada Gospića sudjelovali su i ostali članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Ličko-senjske županije i to predstavnici Ličko-senjske županije, HGK ŽK Otočac, L.E.H.-a, Centra za socijalnu skrb Gospić, HZZZ Područnog ureda Gospić, Agrovelebit-a, Obrtničke komore Ličko senjske županije i Strukovne škole Gospić.

   

Energetska obnova obiteljskih kuća

obnova kuca

Fond za zaštitu okoliša objavio je Javni poziv fizičkim osobama (građankama/građanima) za sufinanciranje energetske obnove postojećih kuća.

1. ŠTO FOND SUFINANCIRA?
A. Mjere energetske učinkovitosti
- zamjena vanjske stolarije (koeficijenta prolaska topline ≤1,4 za komplet i ≤1,1 za staklo za kontinentalnu Hrvatsku te ≤1,6 za komplet i ≤1,1 za staklo za primorsku Hrvatsku)
- povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice na koeficijent prolaska topline U(W/m2K): ≤0,20 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,25 za primorsku Hrvatsku) za krov, strop i pod grijanog prostora (Θi>18 ⁰C) prema vanjskom ili negrijanom prostoru (podrumu, garaži); 0,25 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,40 za primorsku Hrvatsku) za vanjski zid grijanog prostora; ≤0,25 za kontinentalnu Hrvatsku (≤0,45 za primorsku Hrvatsku) za pod prema tlu i ukopane dijelove grijanog prostora
- ugradnja novog sustava s plinskim kondenzacijskim kotlom za povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja
Moguće je ostvariti sufinanciranje jedne, dvije ili sve tri mjere energetske učinkovitosti.

B. Korištenje obnovljivih izvora energije
- ugradnja sustava sa sunčanim toplinskim pretvaračima (kolektori) za grijanje potrošne vode ili potrošne vode i prostora stupnja korisnog djelovanja najmanje 70%
- ugradnja sustava s kotlom na drvnu sječku/pelete ili pirolitičkim kotlom na drva stupnja korisnog djelovanja najmanje 85%,
- ugradnja sustava s dizalicom topline za grijanje potrošne vode i/ili prostora ili za grijanje i hlađenje A energetske klase (prema Eurovent Energy Efficiency Classification): zrak-voda (COP≥3,2, EER≥3,1), voda-voda i zemlja-voda (COP≥4,45, EER≥5,05) uz GWP≤ 2150.
- ugradnja sustava s fotonaponskim pretvaračima (modulima) za proizvodnju električne energije stupnja korisnog djelovanja najmanje 15%, u samostalnom ili mrežnom radu

Moguće je ostvariti sufinanciranje jedne mjere obnovljivih izvora energije.
*Izvođači su dužni korisniku odobriti jamstveni rok za radove najmanje 2 godine!

Više informacija možete dobiti na web stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u Gradskom upravnom odjelu za komunalnu djelatnost, stavovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Trg Stjepana Radića 4, tel. 053 572 123.

   

Mjesni izbori - Popis pojedinačnih i zbirnih kandidacijskih lista

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Gospića za mjesne izbore, na temelju pravovaljanih prijedloga, objavljuje kandidacijske liste i zbirne liste svih kandidacijskih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića.

Kandidacijske i zbirne liste

   

Stranica 83 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting