Utorak, Rujan 26, 2017

Grad Gospić

Obilježena 22.obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić

bilaj 2013 1

Svetom misom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Bilaju je obilježena 22. obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić.
Ispred pećine pokraj Župne crkve, koja je u Domovinskom ratu služila kao svetište i sklonište Bilajčanima svetu misu je predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar uz koncelebraciju bilajskog župnika Zlatka Sušića.
Prije svete mise upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Rijeke, a potom kod Spomenika svim poginulim mještanima Bilaja i Barleta od 1941. do 1995.godine.
Na obilježavanju 22. obljetnice uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić nazočili su gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić, zamjenici gradonačelnika gospođa Marta Grgurić i gospodin Ivan Biljan, predsjednik Gradskog vijeća gospodin Petar Radošević, župan gospodin Milan Kolić, načelnik PU Ličko-senjske gospodin Ante Podnar, predstavnici Hrvatske vojske, predstavnici Mjesnog odbora Bilaj, predstavnici Udruga roditelja poginulih branitelja Primorsko – goranske županije, te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Ličko – senjske županije.

bilaj 2013 2 bilaj 2013 3 bilaj 2013

 

 

Obilježen Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima

dan tot 2

Povodom   Dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima gospićki župnih msgr. Mile Čančar služio je svetu misu u Kapelici Svetog Ivana Nepomuka.

Nakon mise podno Spomen križa u Gradskom groblju Sv. Marije Magdalene izaslanstvo Grada Gospića predvođeno gradonačelnikom gospodinom Petrom Krmpotićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće u znak na sve žrtve totalitarnih režima.

dan tot 1

   

Javni natječaj

Na temelju članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10 i 1/12) i Odluke o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi zajedničkog sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, Klasa: 024-04/13-03/08, Urbroj: 563-01/06-13-02, od 29.05.2013. godine, dana 18. kolovoza 2013. godine Grad Gospić raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ

za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje
Grada Gospića u sufinanciranju
„Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“
na području Grada Gospića

 

1. PREDMET NATJEČAJA:

Predmet ovog Natječaja je javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Grada Gospića u sufinanciranju zamjena dotrajalih kotlova na lož ulje sa visokoučinskim kotlovima na pelete, kod fizičkih osoba na području Grada Gospića (dalje u tekstu: Grada). Sufinancirati će se oprema i ugradnja kotlova na pelete za grijanje u 30 kućanstava, odnosno do utrošenih predviđenih sredstava. Predmet ovog Natječaja nisu zajednički kotlovi višestambenih zgrada ili javnih zgrada.

Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinancirati će se s nepovratnim sredstvima u visini do 50% (od čega 40% Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 10% Grad), odnosno do maksimalnog iznosa od 10.000,00 kn (od čega 8.000,00 kn Fond, 2.000,00 kn Grad), uključujući PDV, po kućanstvu.

Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati isključivo za troškove nabave i ugradnje nastale nakon obilaska objekta i odobrenja od strane Povjerenstva za provedbu javnog natječaja(dalje u tekstu: Povjerenstvo). Ovim Natječajem nije propisana kvaliteta i proizvođač opreme, kao ni snaga kotla.

Opširnije: Javni natječaj

   

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

dan pobjede 13 2

U ponedjeljak 5. kolovoza izaslanstvo Grada Gospića, Ličko – senjske županije, policije, vojske te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće podno Spomenika u Širokoj Kuli, a potom je u Crkvi Sv. Mateja koncelebriranu svetu misu predvodio dominikanac pater Ivan Tomljenović uz župnika župe Lički Osik vlč. Luku Blaževića. Obilježavanje ovogodišnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završilo je koncertom grupe Teška industrija na Nogometnom igralištu OŠ dr. Franje Tuđmana na Ličkom Osiku.

      dan pobjede 13 1   dan pobjede 13 3

   

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Gospića

dan grada 2013 5

Povodom Dana Grada Gospića u kinu „Korzo“ održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Osim domaćina gradonačelnika Petra Krmpotića i predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića na svečanosti su bili i saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić s najbližim suradnicima, gradonačelnik Rovinja i saborski zastupnik Giovanni Sponza, direktor tvrtke „Italikacink“ Oskar Foda predstavnici talijanskog Veleposlanstva, gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović, gradonačelnik slovačkog grada Ružomberoka Jan Pavlika i predstavnici gradova i općina s područja Ličko-senjske županije.

Opširnije...

   

Srpanj u Gospiću

srpanj u gospicu 13

Opširnije...

   

Stranica 85 od 91

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting