Nedjelja, Travanj 22, 2018

Grad Gospić

 

Izobrazba o sigurnom rukovanju pesticidima

ISKAZ INTERESA

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači s područja Gospića koji su zainteresirani za izobrazbu o sigurnom rukovanju s pesticidima da iskažu interes za sudjelovanjem na izobrazbi.

Cilj izobrazbe:poučiti profesionalne korisnike pesticida njihovoj primjeni, na način da se smanji rizik i štetni učinci uporabe pesticida na zdravlje ljudi i na okoliš te potaknuti integriranu zaštitu bilja i primjenu alternativnih metoda ili postupaka poput nekemijskih alternativa pesticidima.

Trajanje izobrazbe: 20 sati– provedba osnovne izobrazbe, polaganje ispita i izdavanje identifikacijske iskaznice

Mjesto održavanja: Gospić, prostorije Kulturno Informativnog centra Gospić, Budačka 12

Grad Gospić sufinancirat će izobrazbu putem Mjere iz Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića do 50% ukupnih troškova edukacije.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači dodatne informacije i prijave mogu izvršiti u Odsjeku za gospodarstvo i ruralni razvoj Grada Gospićana tel.: 053/658-103 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

do ponedjeljka 26.veljače 2018.g.

GRAD GOSPIĆ

   

Potpisan Ugovor o umjetnom osjemenjivanju goveda

Sukladno Akcijskom planu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević i direktor Veterinarske ambulante Gospić Tomislav Rukavina potpisali su Ugovor o umjetnom osjemenjivanju goveda za 2018. godinu.

Ove godine iznos sredstava koji se izdvaja za tu namjenu povećan je i iznosi 60.000,00 kuna. Poljoprivrednim gospodarstvima na području Gospića potpora za sufinanciranje prvog umjetnog osjemenjivanja iznosi 85,00 kn za one koji posjeduju od 1 do 19 grla krava i junica, te 150,00 kn gospodarstvima sa 20 i više krava i junica.

Mjera se provodi s ciljem poboljšanja genetske kvalitete u stočarstvu, a usluge stručnog zahvata obavljat će Veterinarska ambulatna Gospić kojoj će Grad Gospić i doznačavati sredstva.

DSCN1107DSCN1109


   

POZIV ZA USMENO JAVNO NADMETANJE-LICITACIJU : za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

Na temelju Zaključka o prodaji rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića, Klasa:406-01/17-01/05,Urbroj:2125/01-02-17-04, od19.09.2017.god.,Zaključka o izmjeni zaključka o  prodaji rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića, Klasa:406-01/17-01/05,Urbroj:2125/01-02-18-18, od 13.veljače 2018. god Povjerenstvo za prodaju pokretnina-rabljenih službenih vozila ,objavljuje

POZIV ZA USMENO JAVNO NADMETANJE-LICITACIJU :  za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

Opširnije: POZIV ZA USMENO JAVNO NADMETANJE-LICITACIJU : za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

   

Obavijest o održavanju radionica - Ministarstvo poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike mjera:

Mjera 4

4.1.1.'Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava'

Potencijalni korisnici-Mjere 4-se mogu registrirati za sudjelovanje na radionicama putem-poveznice za M4.

Mjera 6

6.2.1. 'Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti'

Potencijalni korisnici-Mjere 6-se mogu registrirati za sudjelovanje na radionicama putem-poveznice za M6.

   

Javni pozivi za potporu provedbi programa, projekata i manifestacija udruga u 2018. godini

Grad Gospić, u skladu s Uredbom Vlade Republike Hrvatske o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), nakon usvajanja Proračuna Grada Gospića za 2018. godinu od strane Gradskog vijeća, objavljuje sljedeće Javne pozive:

   

Stranica 10 od 117

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting