Petak, Ožujak 24, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Obavijest o prodaji izravnom pogodbom

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 39/2013 i 48/2015) Agencija za poljoprivredno zemljište objavljuje

OBAVIJEST

o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljištau vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Gospića

 

Besplatna školska kuhinja za sve socijalno ugrožene učenike u Gospiću

prehrana eu

prehrana eu1

Danas je u Uredu Gradonačelnika Grada Gospića upriličeno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta „U zagrljaju zdrave prehrane“ s predstavnicima osnovnih škola kojima je Grad osnivač: OŠ dr. Jure Turića, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčević Pazarišta-Klanac.

Radi se o projektu koji je u srpnju ove godine Grad Gospić prijavio se  na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva. 

Gradu su za projekt „U zagrljaju zdrave prehrane“  u školskoj godini 2016./2017. odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 265.101,53 kn iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je pružanjem nefinancijske pomoći za 164 učenika iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Gospića kroz osiguravanje redovite i kvalitetne prehrane doprinijeti povećanju kvalitete života te smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti djece.

Prema kriterijima, broj učenika koji u OŠ dr. Jure Turića ima pravo na besplatnu prehranu je 101, u OŠ dr. Franje Tuđmana  Lički Osik 45 učenika i u OŠ dr. Ante Starčević Pazrište-Klanac 18 učenika. 

   

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

stop nasilju_2016_3

Na spomen 22. rujna 1999. godine, kada su na Općinskom sudu u Zagrebu ubijene tri žene tijekom brakorazvodne parnice, Grad Gospić, Ličko-senjska županija, PU Ličko senjska, Centar za socijalnu skrb Gospić i Podružnica obiteljski centar te Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Ličko-senjske županije organizirali su informativni štand "STOP nasilju nad ženama!".

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se s osnovnim ciljem da se društvo senzibilizira na problematiku nasilja nad ženama, te kako bi se poslala jasna poruka da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku.

stop nasilju_2016_1 stop nasilju_2016_2 stop nasilju_2016_4 stop nasilju_2016_5 stop nasilju_2016_6 stop nasilju_2016_7 stop nasilju_2016_8 stop nasilju_2016_9 stop nasilju_2016_10

   

Dan sjećanja na sve poginule Ribničane

ribnik

I ove godine je  u organizaciji Mjesnog odbora Ribnik obilježen Dan sjećanja na sve poginule u II. svjetskom i Domovinskom ratu  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  kod središnjeg križa u mjesnom groblju. Žrtvama su se poklonili  zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan, ravnatelj županijskog  Zavoda za prostorno uređenje Stipe Mudrovčić,  predsjednik MO  Ribnik Željko Dukovac, kao i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata . Riječi molitve predvodio je bilajski župnik velečasni  Zlatko Sušić. Komemoracija je nastavljena kod mjesne crkve, kod spomenika podignutom  na mjestu gdje su partizani 1942. godine bez suda i dokazane krivnje strijeljali  22 mještana  Ribnika. Tijekom II. svjetskog rata Ribnik je ostao bez više od 150 mještana, civila od 7 do 95 godina. Za sve žrtve služena je sveta misa u crkvi sv. Petra i Pavla u Ribniku.

   

Nastavak suradnje na poticanju uzgoja šljiva

WhatsApp Image_2016-09-15_at_12.39.07

Danas je u posjetu Gospiću bio dr.sc. Krunoslav Dugalić sa suradnicima s Poljoprivrednog instituta Osijek, koji je s predstavnicima Grada Gospića i LAG-a LIKA obišao nekoliko lokaliteta na kojima se planiraju uspostaviti pokazni voćnjaci šljive Bistrice i pokrenuti uzgoj sadnog materijala. 

Naime, Grada Gospić, LAG-a LIKA i Poljoprivredni institut Osijek već ranije su dogovorili suradnju kroz koju se planira intenzivirati uzgoj šljiva na ovom području te potaknuti obnovu sorte šljive Bistrica, koja se zadržala u Lici, gdje ima održivu proizvodnju.

   

Obilježena 23.obljetnica operacije „Medački džep“

Medacki

Povodom 23. obljetnice operacije „Medački džep“, u katedrali Navještenja blažene djevice Marije u Gospiću svetu misu predvodio je vojni ordinarij mons. dr. Jure Bogdan. Počast poginulima odana je paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Alojzija Stepinca. Poginulima su se poklonila izaslanstva Grada Gospića i Ličko-senjske županije koja su predvodili gradonačelnik Krmpotić, župan Milan i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović. Zatim izaslanstvo Policijske uprave ličko-senjska koje je predvodio načelnik Ante Podnar. Uslijedila su izaslanstva Udruge veterana 9. Gardijske brigade „Vukovi“, kao i brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za sve poginule predvodio je vojni ordinarij mons. dr. Jure Bogdan.

Medacki3 Medacki6

   

Stranica 10 od 76

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting