Petak, Prosinac 15, 2017

POU-GOSPIĆ

rasplesani boi_za_web

GRAD GOSPIĆ

Prosinac konani_Medium

Grad Gospić

 

Čestitka Gradonačelnika

zastavarh

8. listopada slavimo jedan od najvažnijih datuma novije hrvatske povijest, prisjećajući se svih onih koji su dali svoj obol u stvaranju Hrvatske države, posebice onih koji su izgubili živote u Domovinskom ratu braneći neovisnost, suverenost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske.

Svima njima iskazujemo duboku i iskrenu zahvalnost, a žiteljima Gospića čestitamo Dan neovisnosti.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa suradnicima

   
   

Najmlađi sugrađani posjetili Gradonačelnika

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u utorak 03. listopada u 10:00 sati u prostorijama gradske vijećnice Grada Gospića upriličen je prijem djece iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ te predsjednika razrednih odjela iz Osnovne škole dr. Jure Turića, Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovne škole dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac u 11:00 sati.Djecu je primio Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša. Ovom prilikom Gradonačelnik Grada Gospića je pozdravio sve prisutne te im je u svoje osobno ime i ime svojih suradnika čestitao Dječji tjedan. Tijekom posjeta djeca su se družila sa Gradonačelnikom i Zamjenicom, te su mu predali prigodne darove.

010024048058

   

Predstavljen projekt Lokalni volonterski centar

U KIC-u, Gospić, Predsjednica Društva „Naša djeca“, Sanja Puškarić Delač predstavila je projekt Lokalni volonterski centar. Cilj projekta je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u RH, organiziranjem i provođenjem aktivnosti lokalnog volonterskog centra Gospić. Na projektu će biti zaposlen jedan zaposlenik kojemu je zadaća upisivati udruge/ustanove i volontere u bazu podataka, obavljati razgovor sa zainteresiranim volonterima i usmjeravati ih na udruge kojima su potrebni volonteri. Projekt ima 15 slobodnih mjesta, pet je mjesta osigurano za partnerske udruge, a deset je slobodno za sve zainteresirane. Prijave se predaju najkasnije do 15. prosinca 2017.godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Sve informacije se mogu dobiti na web stranici : dnd-gospic.hr, facebook stranici: DND GOSPIC, te na mobitel 099/410 4951 – Tamara Lujić, voditeljica projekta.

Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za projekt je osiguralo 120.000,00 kn.

Uz spomenuti projekt predstavljena su još tri projekta i to „Klikni za sigurnost“, „Moj zdravi stil“ i „Sunčana strana ulice“.

Društvo „Naša djeca“ Gospić partner je u projektu „Klikni za sigurnost“. Ciljevi ovog projekta su povećati kompetencije djece i mladih za prepoznavanje nasilja i primjereno reagiranje u slučaju nasilja. Ministarstvo za demografiju , obitelj, mlade i socijalnu politiku za ovaj projekt osiguralo je 125.000,00 kn, a Grad Gospić 11.000,00 kn.

U projektu „ Moj zdravi stil“ Društvo „Naša djeca“ Gospić također je partner projekta, uz OŠ dr. Jure Turić i Centra za socijalnu skrb Gospić. Cilj projekta je doprinijeti prevenciji ovisnosti u mladih te prevenciji rizičnih ponašanja mladih vezanih uz ovisnički životni stil. Davatelj sredstava i za ovaj projekt je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 149.170,00 kn.

Projekt „Sunčana strana ulice“ ima za cilj doprinos u prevenciji izdvajanja djece i mladih s problemima u ponašanju iz obiteljskog okruženja i života lokalne zajednice. Likovna udruga „Lika“ je partner u projektu.

Na predstavljanju ovih vrlo vrijednih projekata nazočila je i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

DSCN9950DSCN9956DSCN9957

   

Postavljanjem zastave Dječjeg tjedna započela događanja vezana za djecu i o djeci

DSCN0033Danas su u centru Gospića zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i članica Društva Naša djeca grada Gospića Tamara Lujić postavile zastavu Dječjeg tjedna. Postavljanjem zastave koju su izradila djeca i tete iz Dječjeg vrtića Pahuljica i simbolično je započeo Dječji tjedan u gradu Gospiću, od 2. do 8. listopada 2017.godine.

U ovom tjednu roditelje, stručne djelatnike, a posebno svu djecu sa područja grada očekuje mnoštvo događanja. Održat će se stručna Tribina o položaju, pravima i potrebama djece i mladih u gradu Gospiću, te edukativne radionice „Upoznajmo svoja prava". Četiri dana za redom prikazivat će se animacijski film „The emoji movie". Djeca će moći sudjelovati u Bajkaonici lutkarske skupine DND Gospić. Upriličit će se i predstavljanje knjige za djecu „Afra", autorice Anđe Marić. Bit će tu izložbi dječjih radova i raznih likovnih radionica. Posebno je zanimljivo za izdvojiti događanje tzv. „Vremenski trezor" – koje upriličuju učenici 4. razreda OŠ dr. Jure Turić. Oni će tako pohraniti pisma koja će za četiri godine kad budu u 8. razredu otvoriti i pročitati.

Ljubav djeci_prije_svega

   

Stranica 10 od 102

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting