Utorak, Travanj 25, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Za uspješniji rad Udruge

romi

Prije nekoliko mjeseci osnovana je Udruga Hrvata romske populacije za područje Ličko-senjske županije sa sjedištem u Gospiću. Predsjednik Udruge je Josip Brajković. Udruga broji 70-tak članova. Danas je na prigodnoj svečanosti gradonačelnik Petar Krmpotić predao Udruzi ured u središtu grada. Tom prilikom gradonačelnik je izjavio da je smisao dodjele ovog prostora prije svega slanje poruke javnosti. Grad Gospić zahvaljuje ovoj udruzi i predsjedniku gospodinu Brajkoviću na odličnoj suradnji. Naša zajednička tendencija je da svi građani RH budu potpuno ravnopravni. Zajednički smo već realizirali cijeni niz aktivnosti koje su bile na tome tragu. Tako ovdje treba istaknuti obrazovanje, zapošljavanje i daljnju afirmaciju u društvu romske populacije. Dio ovoga već smo postigli putem javnih radova koji su realizirani na obostranu korist i zadovoljstvo. Ono što ovdje treba istaknuti jest potreba međusobnog uvažavanja među ljudima, bez podjela i predrasuda. Zato se na određeni način svi mi trebamo mijenjati i više uvažavati jedni druge, rekao je između ostaloga gradonačelnik Krmpotić.
Predsjednik Udruge Hrvata romske populacije gospodin Josip Brajković zahvalio se Gradu Gospiću na dosadašnjoj potpori i razumijevanju, ističući također da se obrazovanje javlja kao temeljni čimbenik stvaranja ravnopravnosti među svim građanima. Časna sestra Karolina iz Hrvatske biskupske konferencije zadužena za pastoral romske populacije, ovom je prigodom udruzi poklonila fotografiju sv. Ceferina Gimenz Malla, španjolskog Roma kojega je katolička crkva proglasila svetim zbog nesebičnog pomaganja ljudima tijekom cijelog njegovog života, a posebno stoga što tijekom velike epidemije tuberkuloze iz prve polovine 20. stoljeća nikada nije činio razliku među ljudima. Novu prostoriju Udruge Hrvata romske populacije blagoslovio je vlč. Josip Štefančić, povjerenik Gospićko-senjske biskupije za pastoralni rad s Romima.

 

Dan neovisnosti

zastava

Republika Hrvatska 8. listopada obilježava Dan neovisnosti, dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza sa bivšom SFRJ, čime je Hrvatska postala neovisna i samostalna država. Sjećamo se s ponosom vremena u kojem je Hrvatska, izvrgnuta agresiji, pokazala odlučnost, zajedništvo, hrabrost i solidarnost, sjećamo se sa zahvalnošću naših branitelja koji su najzaslužniji za izborenu slobodu i neovisnost Lijepe naše. Svim građankama i građanima Grada Gospića i Republike Hrvatske čestitamo Dan neovisnosti. 

Gradonačelnik
Petar Krmpotić 

   

Odavanje počasti poginulima povodom Dana neovisnosti

dn

Povodom Dana neovisnosti izaslanstva Grada Gospića, Ličko-senjske županije, Policijske uprave ličko-senjske i udruga proisteklih iz Domovinskog rata kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata odala su počast, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Riječi molitve za sve nedužne žrtve pale za hrvatsku slobodu predvodio je mons. Mile Čančar, uz vojno-policijskog kapelana vlč. Ivana Blaževca.
Vijenac je položen i svijeće su zapaljene podno biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

   

Dječji tjedan

dj tjedan_2

Povodom Dječjeg tjedna u četvrtak 06. listopada u 10:00 sati u prostorijama gradske vijećnice Grada Gospića upriličen je prijem djece iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ te predsjednika razrednih odjela od 1-8 razreda iz osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću u 11 sati.
Djecu je primila zamjenica gradonačelnika gospođa Marta Grgurić.
Ovom prilikom zamjenica je pozdravila sve prisutne te im u svoje osobno ime i ime svojih suradnika čestitala Dječji tjedan. Tijekom posjeta djeca su se družila sa zamjenicom te su joj predala prigodne darove. U prigodnom obraćanju zamjenica je istaknula što je sve Grad Gospić do sada učinio po pitanju podizanja standarda djece kako u predškolskom odgoju tako i u osnovnom te visokom školstvu. Napomenula je da su djeca naše bogatstvo i da se o njima treba posebno skrbiti svih 365 dana u godini.

dj tjedan_1 dj tjedan_3 dj tjedan_4 dj tjedan_5 dj tjedan_6 dj tjedan_7 dj tjedan_8 dj tjedan_9 dj tjedan_10

   

Dječji tjedan

djecji tjedan

Raspored događanja

   

Održana 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

23.s.v28. rujna 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti

 D n e v n i   r e d

  1. Zaključak o primanju na znanje Izvješća Mandatnog povjerenstva;
  2. Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za 2016. godinu;
  3. Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Gospića;
  4. Odluka o izmjenama Odluke o planu rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini za 2016. godinu;
  5. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Gospića za 2015. godinu;
  6. Zaključak o utvrđivanju prijedloga za imenovanje sudaca porotnika Županijskog suda u Karlovcu, Stalne službe u Gospiću;
  7. Zaključak  o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdolje od 01. do 31. srpnja i Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 01. do 31. kolovoza 2016. godine.
   

Stranica 10 od 77

Zadnji članci

20 Travanj 2017
18 Travanj 2017
13 Travanj 2017
11 Travanj 2017

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting