Nedjelja, Kolovoz 20, 2017

Grad Gospić

JAVNI NATJEČAJ o prodaji građevinskih parcela u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje

Temeljem Zaključka o raspisivanju natječaja o prodaji građevinskih parcela br. 10 i 11 u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje (KLASA: 940-02/17-01/1; URBROJ: 2125/01-02-17-02), od 3. ožujka 2017. godine, gradonačelnik Grada Gospića raspisuje

J A V N I   N A T J E Č A J
o prodaji građevinskih parcela u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje


I

Predmet prodaje su građevinske parcele u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje, označene kao br. 10 i 11, koje prema podacima iz katastarskog operata odgovaraju kat.č.br. 2509/35, upisane u posjedovni list br. 1407, k.o. Smiljan, površine 4.154 m2.

Građevinske parcele namijenjene su za poslovnu djelatnost slijedećih namjena:
- industrijsko-proizvodni sadržaji
- trgovačko-uslužni sadržaji.

Opširnije: JAVNI NATJEČAJ o prodaji građevinskih parcela u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje

 

LIČKI NOVI - Mještani u suradnji sa Gradom Gospićem obnovili prostorije Mjesnog odbora

l.novi

Mještani Ličkog Novog uredili su i obnovili prostorije Mjesnog odbora koje se nalaze u školi Lički Novi. Nakon višetjednih radova u subotu 25.02.2017. su u društvu gradonačelnika Petra Krmpotića, zamjenice gradonačelnika Marte Grgurić, i predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića otvorili prostorije u kojima svakodnevno boravi veliki broj mještana, a najviše mladih. Lički Novi je jedno od naselja u kojem je veliki broj mlađih obitelji, te se u područnoj školi čuju veseli dječji glasovi.

Grad Gospić je financijski pomogao uređenje dok su se mještani uložili svoj rad i vrijeme kako bi prostor bio stavljen u funkciju.

Predsjednik Zoran Starčević tom prilikom izložio je planove za budućnost u kojima će Grad Gospić ponovno biti glavni partner u radu Mjesnog odbora i podržati provedbu.

   

U Gospiću će se održati Međunarodni dvoranski hokejaški festival

hokej

Od 24. do 26. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću po prvi puta će se održati Međunarodni dvoranski hokejaški festival. Tim povodom održana je i tiskovna konferenciji  u Uredu gradonačelnika. Govoreći o važnosti ovoga festivala gradonačelnik Petar Krmpotić istaknuo je njegovu međunarodnu dimenziju, te  naglasio njegovu važnost za afirmaciju ovoga sporta i animiranje budućih mladih hokejaša. Zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić iznijela  je detalje festivala u kojemu je Grad Gospić partner. Sama činjenica da će se u Gospiću okupiti hokejaši iz pet država ima značenje i u turističkom smislu. Treba naglasiti da je namjera  organizatora ovo natjecanje učiniti tradicionalnim. U ime International Hokey Festivala govorila je Ines Ivić koja je istaknula važnost ove sportske priredbe koja će okupiti 120 ponajboljih igrača hokeja na travi. Gospić smo odabrali zbog susretljivosti Gradske uprave i zbog odličnih uvjeta koje imate za ovaj sport. Bit će ovo način upoznati građane Gospića s ovim atraktivnim sportom koji u Hrvatskoj ima sve više poklonika. Jedan od ciljeva nam je pokrenuti hokej na travi ovdje u Gospiću. Dolaze dvije ekipe iz Madžarske, po jedna iz Poljske, Bugarske, a dolazak je potvrdila i ekipa iz Katra, rekla je Ines Ivić. Razvoj ovoga sporta u Gospiću mogao bi biti važan i u kontekstu dodatnog međunarodnog otvaranja Gospića u kojemu su do sada sportske priredbe održavale u hrvanju i powerliftingu.

   

Nastavlja se suradnja Bihaća i Gospića

bihac

U cilju očuvanja, unapređenja i poboljšanja dobre suradnje između dvaju gradova, pokreće se postupak donošenja odluke o potpisivanju Povelje prijateljstva. Na taj bi se način u budućnosti nastavila suradnja kod realizacije zajedničkih interesa kako na kulturnom, sportskom i gospodarskom planu, tako i kod   kandidiranja projekata iz EU fondova.

Grad Bihać  kao sjedište Unsko – sanskog kantona u mnogim segmentima svakodnevnog života povezan je sa  Ličko-senjskom županijom i Gradom Gospićem  kao sjedištem županije.   

   

Održana prezentacija o potporama poljoprivredi

ruralni 4

Dana 09. veljače 2017. održana je prezentacija Mjere 6.3.1 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava iz Programa ruralnog razvoja. Rok za prijavu je 27. ožujka, potpora iznosi 15.000 eura , te se na navedenu Mjeru mogu javiti svi kojima je ekonomska veličina gospodarstva od 2000 do 7999 eura.

Također je predstavljen Javni poziv iz Akcijskog plana poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za 2017.godinu koji je otvoren do iskorištenja sredstava.

Za dodatne informacije o navedenim potporama zainteresirani mogu kontaktirati Odsjek za gospodarstvo i ruralni razvoj Grada Gospić tel: 053/658-103.

ruralni 1 ruralni 2 ruralni 3 ruralni 5

   

Razvijanje projektne aplikacije za izletište Jasikovac

jasikovac

Promicanje održivog razvoja prirode baštine je naziv javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na koji će Grad Gospić sa partnerima prijaviti uređenje šume Jasikovac sa ciljem revitalizacije poznatog izletišta u turističke i rekreativne svrhe. U formiranje partnerstva uključili su se Udruga LEA, Gorska služba spašavanja Stanica Gospić te ostali relevantni dionici. Vrijednost projekta iznositi će oko 2.500.000,00 kuna.

Ovaj javni poziv namijenjen je ulaganjima povezanim sa zaštićenim područjima među kojima Jasikovac pripada području ekološke mreže Natura 2000.

   

Stranica 10 od 84

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting