Utorak, Veljača 20, 2018

SNK

Knjinica kukianje

POU- ODGOĐENO

Plakat POU_djeja_drutva_ODGOJENO

Grad Gospić

Predstavljen Prosinac u Gospiću

U Uredu gradonačelnika održana je konferencija za medije s kako bi naše sugrađane informirali i upoznali sa sadržajima u mjesecu prosincu koje je Grad Gospić organizirao u suradnji sa svojim ustanovama: POU dr. Ante Starčevića, Muzejom Like, KIC-om, i Samostalnom narodnom knjižnicom Gospić. Grad Gospić je ove godine pripremio bogat program u kojem nudi za svakoga po nešto.

Tako već 5. prosinca imamo Jazzy Sent Nikolas koncert Zvonimir Kos na harmonici i Roko Jagar na udaraljkama uz gosta maestra Dinka Mujanovića.

Idućeg dana, 6. prosinca na sv. Nikolu u kinu Korzo bit će prikazana prigodna kazališna predstava za djecu „Iznenađenje sv. Nikole“. U popodnevnim satima u SNK Gospić bit će prigodna radionica za djecu: Izrada božićnih ukrasa od mase za modeliranje, a navečer u POU slijedi glazbeno-scenski program „Ususret Božiću“.

8. prosinca, već tradicionalno 22. godinu za redom održat će se glazbeno natjecanje Prvi pljesak u kojem sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola s područja Grada Gospića.

12. prosinca učenici Osnovne glazbene škole upriličit će koncert gdje će predstaviti usvojena znanja kroz prigodan blagdanski program.

13. prosinca na blagdan sv. Lucije bit će organizirana radionica za djecu: Sijanje pšenice, kićenje bora i kreativno uređivanje dječjeg odjela u SNK Gopić na temu „Zimska idila“, a nakon toga će u POU uslijediti Plesna večer prigodnog naziva „Rasplesani Božić“.

15. prosinca Gradski zbor Vila Velebita poklonit će svojim sugrađanima blagdanski koncert.

20. prosinca u OŠ dr. Franje Tuđmana L.Osik bit će prikazana dječja predstava Iznenađenje Djeda Mraza, a u popodnevnim satima u SNK bit će organizirana radionica za djecu: Pečenje božićnih keksa. U večernjim satima uslijedit će već tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Grada Gospića.

21. prosinca u SNK se organizira Bajkaonica na temu Božića.

22. i 23. Prosinca u popodnevnim satima sugrađani će moći posjetiti i obići Zimski sajam koji se održava u Parku pokraj POU. Zimski sajam započet će proglašenjem pobjednika natječaja najbolji literarni rad na temu Moje novogodišnje želje koje će se održati u POU, a nakon toga slijedi defile Puhačkog orkestra ulicama Gospića uz prigodne božićne pjesme sve do parka gdje će nastaviti svoj nastup, nakon čega će nastupiti i grupa Christmas trio. Idućeg dana u Muzeju Like održat će se prezentacija božićnih običaja u Lici uz nastup Katedralnog zbora Sveta Cecilija iz Gospića. Kasnije u Parku sugrađane će zabavljati Tamburaški sastav FA dr. A. Starčević, a na radost naših najmlađih očekuje se dolazak Djeda Mraza, modelatora balona, podjela poklona i puštanje lanterni sa Trga Stjepana Radića čime će i završiti Zimski sajam.

27. prosinca u SNK bit će prikazivanje crtanih filmova sa božićnom tematikom.

28. prosinca U KiC-u će se održati dodjela nagrada za najbolji crtež, a u večernjim satima u POU nas očekuje Godišnji koncert HKUD „Široka Kula“.

Prosinac u Gospiću završava ispraćajem Stare i dočekom Nove Godine. Po prvi puta bit će organiziran doček dječje Nove Godine od 11 sati u KIC-u uz nastup Dine Jelića, Ivane Rukavine i animatorice Eni Šafar.

Navečer od 22 sata u POU bit će organiziran doček Nove Godine za sve naše sugrađane, a zabavljat će nas grupe Gelato Sisters i Spice grills.

Ovim putem pozivamo naše građane da nam se pridruže i uživaju u sadržajima koje je Grad Gospić u suradnji sa svojim ustanovama pripremio za njih. Sadržaja je mnogo, svatko može pronaći nešto za sebe kako bi ovi blagdani bili što veseliji i ispunjeniji.

DSCN0937

 

JAVNI POZIV Zimski sajam u Gospiću

JAVNI POZIV

za sudjelovanje na manifestaciji „Zimski sajam u Gospiću“

s posebnim zadovoljstvom Grad Gospić najavljuje organizaciju javne manifestacije „Zimski sajam u Gospiću“ koja će se održati 22. i 23. prosinca 2017. godine na lokaciji: Park pokraj Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“u Gospiću (križanje ulica Dr. Franje Tuđmana i 30. svibnja 1990.).

Cilj manifestacije je obogatiti turističku ponudu Gospića u zimsko vrijeme te osigurati raznovrsnu ugostiteljsku ponudu jela i pića, te prigodnu prodaju na štandovima. Pozivamo sve zainteresirane tvrtke, obrte, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i zadruge da podnesu svoje ponude za sudjelovanjem na ovoj manifestaciji.

Obvezno radno vrijeme u petak 22.12.2017 je od 18,00 sati do 21,00 sat, subota od 17,00 do 21,00 sat, a ponuditelji mogu po vlastitoj odluci i duže raditi.

Organizator besplatno osigurava štandove i njihove lokacije, te priključenje na mjesto električne energije.

Ugostitelj osigurava pokretnu ugostiteljsku opremu. Dozvoljava se postavljanje setova za konzumaciju hrane i pića (stolovi, klupe i slično), i druge odgovarajuće pokretne opreme.

Ponude za prijavu trebaju sadržavati:

-Naziv ponuđača sa kontakt podacima;

-Dokaz o upisu djelatnosti koja je predmet ponude;

-Opis ponude

Pisane ponude sa svim prilozima se podnose poštom na adresu Grad Gospić, Budačka 55, 53000 Gospić ili osobno na istu adresu radnim danom od 7:00 do 15:00 sati, s naznakom za «Javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji „Zimski sajam u Gospiću“

Rok za podnošenje ponuda je 04. prosinca 2017. godine.

Postupak otvaranja ponuda provodi se bez javnog otvaranja pristiglih ponuda, a dodatne informacije mogu se dobiti elektronskim putem na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Odabrani ponuđači dužni su prije početka obavljanja djelatnosti ishodovati posebna odobrenja nadležnih tijela.

GRADONAČELNIK

Karlo Starčević

PRIJAVNICU PREZETI OVDJE

   

46 radnika potpisalo Ugovore o radu na javnim radovima zaštite od požara i bujičnih poplava

U Gradskoj vijećnici potpisani su ugovori između gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i radnika na javnim radovima zaštite od požara i bujičnih poplava. Ovo je za Grad Gospić vrlo važan program iz razloga što će poslove dobiti ukupno 46 nezaposlenih osoba, njih 35 u JVP Gospić i njih 11 u DVD Pazarište na vrijeme od 6 mjeseci. Programom su obuhvaćeni poslovi prevencije od požara i sanacije posljedica bujičnih poplava te zaštita okoliša. Nakon što su potpisani svi ugovori gradonačelnik je radnicima poželio uspješan rad na novim poslovima.

DSCN0918

   

Grad Gospić ostaje na čelu provedbe projekta izgradnje spomen-obilježja na Ljubovu

23. studenoga 2017. godine u Kabinetu župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića održan je sastanak na temu izgradnje  spomen-obilježja na Ljubovu poginulim pripadnicima hrvatske vojske i policije u operaciji „Oluja“ gdje je župan apsolutno neutemeljeno i neosnovano inicirao da ovaj projekt preuzme Ličko-senjska županija.

Stoga ovim putem želimo javnost informirati o čemu se zapravo radi.

Opširnije: Grad Gospić ostaje na čelu provedbe projekta izgradnje spomen-obilježja na Ljubovu

   

Stvarni razlog razrješenja zapovjednika JVP Gospić

Uslijed neprimjerenih glasina koje kruže gradom vezano za razrješenje zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena, želimo izvijestiti javnost o stvarnim razlozima razrješenja s ciljem da se prekine manipulirati javnim mnijenjem iznoseći laži i neistine.

Naime, Grad Gospić je  dobio dopis od inspekcije za Javno vatrogastvo u kojem je naloženo gradonačelniku Grada Gospića da mora smijeniti tadašnjeg zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena iz razloga što je na to mjesto nezakonito imenovan.

U obrazloženju dopisa je navedeno da g. Došen nije imao potrebnu stručnu spremu da bi postao zapovjednikom,  niti je udovoljeno uvjetima iz natječaja koji je objavljen u skladu sa Zakonom o vatrogastvu. Bivša tijela Grada su g. Željka Došena nezakonito imenovala, te se sadašnjem gradonačelniku nalaže da u roku od 60 dana raspiše natječaj, te imenuje novog zapovjednika i zamjenika zapovjednika JVP Gospić.

Stoga, još jednom naglašavamo, gradonačelnik nije samovoljno razriješio g. Došena, već po nalogu inspekcijske službe, a sve  u skladu sa Zakonom o vatrogastvu što se jasno iščitava iz dokumenta kojeg dostavljamo u privitku.

 

PREUZMITE DOKUMENT

   

Grad Gospić potiče zapošljivost nezaposlenih građana

ESF

„Odškrinimo vrata zapošljavanju“ naziv je projekta kojim se Grad Gospić prijavio na javni poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih osoba“ kojeg je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt traje 24 mjeseca unutar kojih će se za 30 nezaposlenih osoba, pripadnika marginaliziranih skupina, kroz verificirane programe obrazovanja odraslih osigurati nova stručna znanja i vještine s ciljem povećanja njihove zapošljivosti.

Vrijednost projekta iznosi 478.758,40 kn i financiran je 100 % iz Europskog socijalnog fonda.

Nezaposleni pripadnici ciljnih skupina birat će edukaciju između 4 verificirana programa obrazovanja koji je najpovoljniji njihovim interesima i sposobnostima. Plan je da programi obrazovanja budu organizirani za biciklističke vodiče, dadilje, proizvođače i prerađivače ljekovitog i aromatičnog bilja, voditelje poljoprivredno-turističkih imanja i slične programe sukladno potrebama i zahtjevima tržišta rada na području Gospića.

Partner na provedbi projekta je Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ koje će osiguravat stručno-iskustvenu pomoć u provedbi obrazovanja odraslih.

   

Stranica 10 od 109

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting