Srijeda, Lipanj 20, 2018

Grad Gospić

Održana 2. sjednica Savjeta mladih

savjet mladih_2sj

U Gradskoj vijećnici Grada Gospića, pod predsjedanjem predsjednika Ivice Perišića, održana je 2. redovna sjednica Savjeta mladih Grada Gospića, a uz članove sjednici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika

g. Ivan Biljan. Na održanoj sjednici članovi Savjeta su donijeli Program rada za 2015. godinu te Financijski plan izvršenja Programa rada. Glavne odrednice odnosno Aktivnosti sadržane u Programu su: predlaganje i sudjelovanje u izradi Gradskog programa djelovanja za mlade; pokretanje edukacije učenika četvrtih razreda srednjih škola o „perspektivnim zanimanjima“; suradnja s organizacijama mladih i za mlade; suradnja s tijelima Grada Gospića u kreiranju politike prema mladima; organiziranje, poticanje i sudjelovanje u ostalim aktivnostima važnim za rad Savjeta mladih i poboljšanje položaja mladih u Gradu Gospiću. Doneseni Program rada Savjet mladih će sukladno zakonskim i podzakonskim propisima proslijediti na odobrenje Gradskom vijeću Grada Gospića.

Članovi Savjeta donijeli su i Odluku kojom se Ivica Perišić i Karmela Baburić imenuju za predstavnike Savjeta koji će prisustvovati sjednicama Gradskog vijeća prilikom donošenja odluka, mjera, programa i drugih akata od osobitog značenja za unaprjeđivanje položaja mladih na području Grada Gospića, te davati mišljenja, prijedloga i preporuke o pitanjima i temama od interesa za mlade.

 

Obilježen blagdan Svih Svetih

svi sveti_2014_2

Povodom blagdana Svih Svetih kod Spomen križa u gradskom groblju Svete Marije Magdalne u Gospiću upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i za sve mrtve.

U ime Grada Gospića vijenac je položio gradonačelnik Petar Krmpotić, u pratnji zamjenika Marte Grgurić i Ivana Biljana, te predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića. Vijence su položila i izaslanstva Ličko-senjske županije kao i brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Riječi molitve podno Spomen križa, a nakon toga na svetoj misi održanoj u kapelici Svih Svetih, predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

Predstavnici Grada Gospića predvođeni gradonačelnikom Petrom Krmpotićem odali su potom počast prvom gradonačelniku Grada Gospića u suvremenoj Hrvatskoj Ivanu Blaževiću-Marki.

svi sveti_2014_1 svi sveti_2014_3

   

Održan sastanak s članovima Savjeta mladih

savjet mladih

Zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan održao je sastanak s članovima Savjeta mladih Grada Gospića. Tema sastanka bila je donošenje osnovnih smjernica za izradu programa rada Savjeta mladih za iduću godinu. Razgovarali su o mnogim pitanjima koji su predmet zanimanja mladih ljudi u gradu, također su iznijeli svoje prijedloge i sugestije za dodatne sadržaje koje bi željeli uvrstiti u svom daljnjem radu. Zamjenik Ivan Biljan podržao je i uvažio  njihove prijedloge i pružio im punu podršku Grada u ostvarenju istih.  

   

LAG Lika i Grad Gospić u akciji "NERETVI ZA DAR"

LAG LIKA i Grad Gospić pridružili su se akciji „NERETVI ZA DAR“ kako bi se malim proizvođačima iz neretvanske doline olakšala prodaja mandarina.
Poznate neretvanske mandarine, po promotivnoj cijeni od tri kune, moći ćete kupiti u petak 31. listopada na središnjem gradskom trgu u Gospiću.


   

Prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

crveni kriz

U povodu obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi  gradonačelnik Petar Krmpotić u svom uredu primio je izaslanstvo Gradskog društva Crvenog križa i dobrovoljnih darivatelja krvi. Uz pozdravne riječi zahvalio je svim dobrovoljnim darivateljima na humanosti i plemenitosti sa željom da ovakav vid volonterskog djelovanja još više zaživi u društvu.  Također je naglasio kako Grad u skladu sa svojim mogućnostima redovito podupire rad Crvenog križa i sličnih organizacija koje kroz svoj volonterski rad doprinose kvaliteti i boljitku našeg društva.

Nazočnima su se obratili predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Gospić Katica Prpić i ravnatelj Vlado Brkljačić. Istaknuli su kako su zadovoljni trenutnim stanjem dobrovoljnih darivatelja čiji broj se iz godine u godinu povećava kao i činjenicom da se akcijama pridružuje sve veći broj mladih, što je za svaku pohvalu. Svako darivanje krvi dobrovoljnog darivatelja iznimno je humano i ljudsko djelo. U redovitim godišnjim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, ali i u izvanrednim situacijama  prikupi se od 400 do 500 doza krvi i u takvim situacijama Gradsko društvo Crvenog križa može računati na najmanje 150 dobrovoljnih darivatelja.

Zahvalili su gradonačelniku i suradnicima na odličnoj suradnji i partnerskom odnosu. Nagrada  Grada Gospića koju su primili ove godine za Dana Grada velika im je čast ali i poticaj za daljnji rad. 

   

Otkrivanje spomen-obilježja mjesta masovne grobnice "Golubnjača I"

golubnjaca 3

U mjestu Svračkovo Selo u Općini Udbina na području Ličko-senjske županije otkriveno je spomen-obilježje u sjećanje na četiri civilne žrtve ekshumirane iz masovne grobnice "Golubnjača I". Riječ je o stradanju cijele obitelji Rakić. Otac i troje djece zatočeni su 19. listopada 1991. godine i ubijeni nekoliko dana kasnije te bačeni u jamu Golubnjaču iz koje su 2001. godine i ekshumirani. Majka Lucija ubijena je i zapaljena u vikendici u zaseoku Sedlari, njezini posmrtni ostaci nisu pronađeni ni identificirani.

Prema službenim podacima Uprave za zatočene i nestale, na području Ličko-senjske županije otkriveno je 8 mjesta masovnih grobnica od ukupno 148 mjesta masovnih grobnica na području Republike Hrvatske. Postavljanjem ovog, 67. spomen-obilježja, obilježava se 113. mjesto masovne grobnice u Hrvatskoj.

Svečanosti otkrivanja nazočio je gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić, načelnik Udbine Ivan Pešut, zamjenica župana Ivana Tomaš, ministar branitelja Predrag Matić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Franko Vidović i izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Vlado Marić.

Spomen-obilježje su otkrili gospodin Nikola Dimić, nećak pok. Mane Rakića, ekshumiranog iz Golubnjače i ministar branitelja Predrag Matić.

Molitvu za ubijene članove obitelji Rakić predvodili su paroh korenički Nikola Malobabić i župnik župe Lički Osik Luka Blažević.

golubnjaca 1 golubnjaca 2

   

Stranica 94 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting