Ponedjeljak, Svibanj 21, 2018

Grad Gospić

Volonterski tim godine na prijemu kod Gradonačelnika

U sklopu smotre Hrvatskog Crvenog križa održane u Zagrebu Interventni tim za djelovanje u katastrofama Gradskog društva Crvenog križa Gospić dobio je godišnje volontersko priznanje u kategoriji „Volonterski tim godine”. Ovim povodom gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević u svom uredu primio je članove tima, čestitao im na ovom uspjehu i zahvalio na uloženom vremenu i trudu koji nesebično daju u svim situacijama. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić također se obratio, zahvalivši gradonačelniku na prijemu. Samo u prošloj godini ovaj tim ostvario je 1 992 sata volonterskog rada, bilo da se radilo o poplavama, požarima ili drugim situacijama koje su zahtijevale njihov angažman, što je uistinu vrijedno svake pohvale. Pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija za njih je najveća nagrada, ali i poticaj za daljnji rad.

DSCN1301DSCN1303

 

Grad Gospić povodom 73. godišnjice Bleiburške tragedije organizira odlazak u Bleiburg

15.svibnja obilježava se dan sjećanja na Bleiburške žrtve koje su stradale u zločinu kojeg je počinila Jugoslavenska armija. Središnja komemoracija u povodu 73. godišnjice Bleiburške tragedije i Križnog puta održat će se u subotu, 12. svibnja 2018.godine, na Bleiburškom polju u Austriji. Grad Gospić i ove godine organizira odlazak u Bleiburg. Voditelj puta je predsjednik Mjesnog odbora Donje Pazarište Ante Ćaćić kojemu se svi zainteresirani mogu javiti na kontakt broj 098/489 – 080.Polazak je organiziran s autobusnog kolodvora u Gospiću u subotu u 2 sata ujutro,a povratak je planiran u večernjim satima. Put je besplatan.

   

Obilježena 81. obljetnica „Senjskih žrtava“

Povodom 81. obljetnice pogibije mladih Gospićana, mučki ubijenih u Senju od žandarmerije srpskog režima, počast nevinim žrtvama odana je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobnicu „Senjskim žrtvama“ u Gradskom groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću.Vijence su položili i svijeće zapalili gradonačelnik Karlo Starčević, predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević, župan Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović sa suradnicima, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.Molitvu je predvodio gospićki župnik Mario Vazgeč.

 DSCN1266DSCN1268DSCN1269DSCN1273

   
   

Održan sastanak gradonačelnika Gospića, Petrinje i Delnica

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević u svom uredu održao je sastanak s gradonačelnikom Grada Delnica Ivicom Kneževićem i gradonačelnikom Grada Petrinje Darinkom Dumbovićem. Tema ovog sastanka bila je strateški položaj i pozicija brdsko- planinskih prostora, kao i održivost življenja na ovim prostorima. Dogovoreno je kako će zajedničkim nastupom prema Vladi RH ishoditi prihvaćanje jednog strateškog programa za prostore Gorskog Kotara, Like, Banovine i Dalmatinske Zagore, pošto su na tim prostorima otežani uvjeti življenja i nismo u jednakoj ili sličnoj poziciji kao što je mogućnost življenja i napretka oko većih hrvatskih gradova ili prostora Hrvatskog zagorja i Podravine. Dogovoreno je stoga da će sastaviti promemoriju zajedničkih viđenja i predložiti Vladi RH da što skorije proglasi navedene prostore od strateškog interesa RH, osim toga trebali bi razviti i strateški program upravljanja i kontrole brdsko-planinskim prostorom kao i kontrole iskorištavanja prirodnih bogatstava koja se nalaze u navedenim područjima.

DSCN1261

   

KAKO OTVORITI OPG? - SNK GOSPIĆ

31961572 634623060231580_7520167579843821568_n

   

Stranica 2 od 120

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting