Srijeda, Rujan 20, 2017

Grad Gospić

Obilježavanje Dana sjećanja na sve poginule Ribničane tijekom II. svjetskog i Domovinskog rata

Poštovani,

Mjesni odbor Ribnik

Vas poziva na obilježavanje Dana sjećanja na sve poginule Ribničane tijekom II. svjetskog i Domovinskog rata prema protokolu kako slijedi:

19. rujna 2017.godine (utorak )

  • 16.00 sati:polaganje vijenca, paljenje svijeća i molitva kod Centralnog križa na groblju u Ribniku
  • 16.15 sati: polaganje vijenca i paljenje svijeća kod Spomenika žrtvama iz II. svjetskog rata kraj Crkve u Ribniku
  • 16.30 sati: Sveta misa u Crkvi Sv. Petra i Pavla u Ribniku
S poštovanjem,

MJESNI ODBOR RIBNIK

Predsjednik

Željko Dukovac

 

TEATAR '' SCENA'' '' PARALELE''

Paralele web

   

MAŽORETKINJE GRADA GOSPIĆA

Maoretkinje Medium

   

Porez na nekretnine se briše iz Zakona

Na danas održanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je odluka o brisanju odredbe o porezu na nekretnine iz Zakona o lokalnim porezima, koji je trebao stupiti na snagu 1. siječnja 2018. godine.

Obrazlažući Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o lokalnim porezima, ministar financija Zdravko Marić je rekao da predstavljanje toga zakona „nije najsjajnije provedeno“.Navedeni porez će se regulirati drugim zakonom, Zakonom o komunalnom gospodarstvu koji će proći kroz izmjene.

Iz tog razloga obavještavamo građane Grada Gospića da ne moraju dostavljati obrasce o svojim nekretninama u Gradsku Upravu.

   

Gospić predstavljen na 15. Međunarodnom sajmu ekologije EKOBIS

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša u sklopu 15. Međunarodnog sajma ekologije EKOBIS u Bihaću održala je prezentaciju o Gradu Gospiću i njegovim privrednim potencijalima. Predstavnicima Unsko – sanskog kantona, Grada Bihaća i drugih gradova prijatelja predstavila je pozitivne i do sada realizirane projekte; „Pomoćnici u nastavi“, „Korak prema jednakosti“, „U zagrljaju zdrave prehrane“ „Tradicijski obrti u turizmu“ te predstavila i one projekte koji su u fazi pripreme i provedbe. Trenutno su prijavljeni projekti - Projekt revitalizacije i povećanja privlačnosti šume Jasikovac i projekt opremanja Kulturno – informativnog centra Lički Osik i projekt uređenja prilazne ceste do odlagališta Rakitovac. U fazi pripreme, istaknula je zamjenica Prša, su i projekt osiguravanja besplatne prehrane u školi, te ulaganja i izgradnje šumarske infrastrukture i plan razvoja širokopojasne infrastrukture.

Grad Gospić partner je i Ličko – senjskoj županiji i LIRI na projektu Razvojni centar Ličko – senjske županije.

Konferencija je bila podijeljena na dva panela: Poslovni forum gradova prijatelja i partnera Grada Bihaća na kojemu su predstavnici gradova prezentirali svoje privredne potencijale i aktualne projekte, s naglaskom na proširenje suradnje. Drugi panel nosio je naziv „Voda – unaprjeđenje vodosnabdijevanja, tretmana i odvodnje otpadnih voda“ na kojemu su se prezentirali međusobni primjeri dobre prakse, projekti i stručni radovi na ovu temu.

Zamjenica gospićkog gradonačelnika zahvalila se domaćinu na pozivu za sudjelovanjem na Međunarodnom sajmu ekologije, u nadi i želji za ostvarenjem dobre poslovne suradnje. Grad Gospić predstavila je u najboljem svjetlu s naglaskom na gospodarstvo i njegove privredne potencijale. Osvrnula se i na do sada dobre odnose, te kazala kako će te odnose potvrditi i donesena Odluka o potpisivanju Povelje prijateljstva između Grada Bihaća i Grada Gospića. Sama Povelja prijateljstva bit će uskoro i svečano potpisana.

Osim prezentacije Grad Gospić predstavljen je i na štandu gradske Turističke zajednice koja je također sudjelovala na 15. Međunarodnom sajmu ekologije EKOBIS.

image-0-02-05-12c6dc034545f3e068f897b73f293d6de0c93e540ee63ea46a90e0df4fb18c16-Vimage-0-02-05-60f6091ca53e79de1ead9f79bdb86faf194422666474b76a6161fa7310dc4cbf-Vimage-0-02-05-ccab54f1ec6be6fb162a3f965f786607eab1a7731626c11354d2e543c4bc7b3e-V

   

Dječje Gradsko vijeće Grada Gospića sudjelovalo na 13. susretu Dječjih vijeća Hrvatske

IMAG07848. i 9. rujna 2017. godine u Vinkovcima je održan 13. susret Dječjih vijeća Hrvatske. Domaćini ovogodišnjeg Susreta su Društvo „Naša djeca“ Vinkovci, Dječje gradsko vijeće Grada Vinkovci i Grad Vinkovci uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Vinkovci. Na Susretu su predstavljeni Naj-projekti Dječjih vijeća za 2017. godinu na temu 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj kampanje UN-a, koju u Hrvatskoj provodi Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s gradovima i općinama, a u okviru akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“. U sklopu 13. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske održane su radionice za djecu i odrasle na niz tema, o partnerstvu i komunikaciji Dječjih vijeća i lokalnih zajednica, dječjoj participaciji, održivim zajednicama te kreativne radionice za djecu. Na susretu su sudjelovale Paula i Iva, članica i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Grada Gospića.

IMAG0774IMAG0777

   

Stranica 2 od 90

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting