Utorak, Svibanj 22, 2018

Grad Gospić

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Poštovani građani,

pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića.

Radna skupina Grada Gospića za izradu Nacrta izradila je Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića, koji se stavlja na savjetovanje s javnošću. Ovom se Odlukom uređuju minimalni uvjeti i način držanja domaćih životinja koje im njihovi posjednici moraju osigurati te područja grada Gospića na kojima je zabranjeno, odnosno dozvoljeno njihovo držanje. Tekst Nacrta prijedloga Odluke nalazi se u prilogu.

Pozivamo predstavnike zainteresirane javnosti da najkasnije do 18.03.2018. godine u 15.00 sati dostave svoje komentare na Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića putem OBRASCA za savjetovanje na adresu: Grad Gospić, Budačka 55, 53000 Gospić, putem elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili osobno u pisarnicu Grada Gospića, Budačka 55, 53 000 Gospić.

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi, komentari i primjedbe biti će javno dostupni na mrežnoj stranici Grada Gospića. Ukoliko ne želite da Vaš prijedlog, komentar ili primjedba bude javno objavljen, molimo Vas da to jasno istaknete pri dostavi obrasca.

Zahvaljujemo na doprinosu u izradi što kvalitetnijeg prijedloga Odluke o uvjetima i načinu držanja domaćih životinja na području Grada Gospića.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

Nacrt prijedloga Odluke

OBRAZAC za savjetovanje

Karta grada Gospića s označenim područjem zabrane držanja domaćih životinja

IZVJEŠĆE O PROVEDENOM SAVJETOVANJU SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU

PRILOG 1. Pregled zaprimljenih mišljenja/primjedbi/prijedloga s razlozima njihova prihvaćanja/neprihvaćanja

 

Grad Gospić i Grad Bihać potpisali povelju o prijateljstvu i suradnji

Grad Gospić i Grad Bihać i službeno su postali gradovi prijatelji potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji koju su potpisali gradonačelnik Grada Bihaća gospodin Šuhret Fazlić i gradonačelnik Grada Gospića gospodin Karlo Starčević. Ova Povelja samo je potvrda dosadašnjih dobrosusjedskih odnosa koje njeguju i baštine ova dva grada, dok će se njenim potpisivanjem omogućiti još bolja suradnja i zajedničko apliciranje i kandidiranje projekata EU.

Bihaćki gradonačelnik i suradnici izrazili su iznimnu dobrodošlicu izaslanstvu Grada Gospića, a gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je kako je posebno sretan što prvu povelju u svom mandatu potpisuje s prijateljskim Gospićem.

Riječi gospićkog gradonačelnika upućene u Bihaću također su bile usmjerene na zajedničko kandidiranje za sredstva iz EU fondova te je tom svečanom prigodom istaknuo kako je suradnja između Gospića i Bihaća potpuno prirodna jer su ta dva grada povijesno i zemljopisnim položajem upućeni na međusobnu suradnju, kako u turističkom i gospodarskom, tako i u kulturnom i obrazovnom kontekstu.

Povelja o prijateljstvu simbolično je potpisana upravo 26. veljače kada Grad Bihać slavi 758 godina svog postojanja.U pisanim dokumentima Bihać se prvi put spominje 26. veljače 1260. godine u povelji ugarskog kralja Bele IV. U okviru obilježavanja ovog važnog datuma, Bišćani i njihovi gosti, među kojima i izaslanstvo Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša te pročelnici Slaven Stilinović i Ivana Kaleb Asić, imali su priliku nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bihaća i kulturnom programu te dodjeli priznanja i nagrada Grada Bihaća.

Image-1 1Image-1 2Image-1 3Image-1Image-1 4

   

Tečaj - Izrada Sunčane čipke

verzija 2

   

Gradonačelnik Grada Gospića odao počast Ocu Domovine

Povodom obilježavanja 122. obljetnice smrti Oca domovine dr. Ante Starčevića, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa svojim suradnicima položio je vijenac kod spomenika Ocu Domovine u Velikom Žitniku. Uz poznatu misao dr. Ante Starčevića - "Ako narod ne razazna bolje od gorih, bit će mu kao i do sada" gradonačelnik je naglasio kako Starčevićeve misli i dalje žive jer su još aktualnije nego prije 122 godine, što potvrđuje još jedna misao ovo hrvatskog velikana: "Tko nije svoj, taj je tuđi, a tko je tuđi taj je ničiji".

Image-1Image-11

   

Najmlađi uživali u Ledenoj Slikovnici na Trgu Stjepana Radića

Proteklog vikenda na radost naših najmlađih sugrađana na Trgu Stjepana Radića u organizaciji Grada Gospića i gradskih ustanova Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević Gospić, Samostalne narodne knjižnice Gospić i Turističke zajednice Grada Gospića održana je Ledena Slikovnica- manifestacija prepuna dječjih aktivnosti na snijegu: sanjkanje, pravljenje snjegovića, slikanje bojama na snijegu, skakanje u vreći i pikado s grudama.

Manifestacija je u potpunosti uspjela o čemu su svjedočila vesela i nasmijana lica djece koja su taj dan provela vani u igri, zabavi, smijehu i veselju. Stoga se ovim putem želimo posebno zahvaliti vrijednim zaposlenicima gradskog poduzeća Komunalac d.o.o., zaposlenicima Grada Gospića zaposlenim na javnim radovima, volonterima Volonterskog centra, rukometašima RK Gospić kao i Alumni klubu Veleučilišta Nikola Tesla koji su uvelike doprinjeli organizaciji i realizaciji ove manifestacije.

DSCN1127DSCN1132DSCN1142DSCN1143DSCN1148DSCN1150

   

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

OBAVIJEST

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači_koji su zainteresirani za izobrazbu o sigurnom rukovanju s pesticidima da će se izobrazba održati

06. i 07. ožujka 2018. /utorak i srijeda/ u vremenu od 15,00 do 19,00 sati

u prostorijama KIC-a Gospić, Budačka 12, konferencijska dvorana /kat/

Cijena izobrazbe iznosi 340,00 kuna od čega će Grad Gospić poljoprivrednicima s područja Gospića koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva sufinancirati izobrazbu putem Mjere iz Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića do 50% ukupnih troškova edukacije odnosno 170,00 kn.

Polaznici su dužni priložiti kopiju svjedodžbe/diplome o završenom školovanju i kopiju osobne iskaznice jer su potrebne zbog izdavanja Iskaznice za održivu uporabu pesticida.

Za sufinanciranje izobrazbe temeljem Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju polaznici dostavljaju kopiju Rješenja o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a ostale obrasce za prijavu dobit će prilikom provođenja izobrazbe.

Grad Gospić osigurat će fotokopiranje dokumentacije za polaznike koji nisu sami u mogućnosti.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači dodatne informacije i prijave mogu izvršiti u Odsjeku za gospodarstvo i ruralni razvoj Grada Gospićana tel.: 053/658-103

GRAD GOSPIĆ

   

Stranica 11 od 120

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting