Četvrtak, Ožujak 22, 2018

Grad Gospić

Kreću isplate za štetu nastalu zbog suše

Poštovani građani Grada Gospića obavještavamo vas da će danas, 8. siječnja 2018. godine, krenuti isplate šteta uslijed elementarne nepogode suše.Sredstva se uplaćuju na račune građana.

Sredstva pomoći dodjeljuju se prema dostavljenom rasporedu Državnog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Gradu Gospiću odobrena su sredstva u iznosu od ukupno 895.460,00 kuna.

 

Javna rasprava: Prijedlog Proračuna za 2018. godinu

Grad Gospić ovim putem poziva sve zainteresirane na uključivanje u Javnu raspravu na Prijedlog Proračuna Grada Gospića za 2018. godinu te Projekcija za 2019. i 2020.godinu.

Prijedlog Proračuna za 2018. godinu na javnoj je raspravi 8 dana, odnosno od 3.1.2018. do 10.1.2018. godine. Prijedlozi i mišljenja mogu se poslati ispunjavanjem obrasca OBRAZAC SUDJELOVANJA na e-mail adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ističemo da svi prijedlozi moraju biti sastavljeni na način da se ne mijenja ukupna visina Proračuna, već ako se predlaže povećanje/smanjenje određene stavke (Razdjel, Glava, Program, Aktivnost) istodobno je nužno predložiti stavku na kojoj se prijedlog uravnotežuje.

Prijedlog Proračuna za 2018. - OPĆI DIO 1

Prijedlog proračuna za 2018. - OPĆI DIO 2

Prijedlog proračuna za 2018. - POSEBNI DIO

BILJEŠKE uz Proračun za 2018.

Opširnije: Javna rasprava: Prijedlog Proračuna za 2018. godinu

   

Prva beba rođena u gospićkom rodilištu 2018.godine

DSCN0975 2

Dječak Šimun Rudelić prva je beba rođena u gospićkom rodilištu, u 2018. godini. Porod je protekao u redu, a mama i beba osjećaju se dobro.

Obitelj Rudelić iz Otočca uz malog Šimuna ima još dvije djevojčice.

Gradonačelnik Karlo Starčević i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša posjetili su majku i bebu. Tom prigodom čestitali su majci na rođenju sina i darivali je prigodnim poklonima.


DSCN0981DSCN0983


   

OBAVIJEST POLJOPRIVREDNICIMA – Isplata štete

suaZahvaljujući pravodobnoj reakciji Grada Gospića i vrijednom radu stručnih službi, Gradu Gospiću su odobrena sredstva za isplatu štete nastale uslijed elementarne nepogode suše, u iznosu od 895.460,00 kn.

Vlada RH je na sjednici održanoj 28. prosinca 2017. godine donijela Odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini u Republici Hrvatskoj.

Vlada RH je u svojoj Odluci odredila visinu novčane pomoći te dostavila Gradu popis oštećenika koji ostvaruju pravo na naknadu štete te visinu iznosa naknade koja pripada svakom oštećeniku.

Naime, Grad Gospić je podnio zahtjev za naknadu štete za 631 građanina s područja Grada Gospića, a Vlada RH je odobrila isplatu sredstava za 592 građana.

Nakon što Vlada RH doznači sredstva Gradu Gospiću, Grad će ista uplaćivati na račune građana koji su ostvarili pravo na naknadu štete.
   

Priopćenje Gradonačelnika

Poštovani sugrađani,

slijedom niza netočnih informacija koje su plasirane u javnosti od strane gradskih vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSP AS te pojedinih medija, tijekom i nakon održane prekinute sjednice Gradskog vijeća, na temu rasprave o prijedlogu Proračuna za 2018. godinu želimo istaknuti slijedeće:

Netočni su navodi i konstatacije da su u proračunu smanjena sredstva za umirovljenike, nezaposlene osobe, da su „šikanirani umirovljenici, studenti, maturanti, da je povećana cijena vrtića„ itd..., da nije predviđena sanacija i obnova ceste Bilaj - Barlete jer su u prijedlogu proračuna predviđena sredstva kao što je predviđeno i povećanje određenih proračunskih stavaka.

Za pomoć nezaposlenim osobama osigurano je 160 tisuća kuna, povećana su sredstva za obnovu i izgradnju dječjih igrališta, subvencije poljoprivrednicima, jednokratna pomoć rodiljama sa sadašnjih 1 tisuću na 2 tisuće kuna, povećane su također donacije sportskim klubovima.
Sredstva za kulturu su povećana s 10,5 na 12 milijuna kuna, osigurana su sredstva za sufinanciranje EU projekta među kojima je: energetska obnova OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik, revitalizacija park šume Jasikovac, izgradnja nogostupa do OŠ dr. Jure Turića, izrada studije razvoja širokopojasnog interneta, uvođenje e-računa, p
rojekt “Odškrinimo vrata zapošljavanju“, izrada projektne dokumentacije rekonstrukcije KIC Lički Osik, sanacija krovišta zgrade i JVP Gospić, legalizacija zgrade u Budačkoj 55 te projekti Korak do jednakosti (pomoćnici u nastavi), poticanje izvrsnosti u srednjoškolskom obrazovanju, U zagrljaju zdrave prehrane 2.

U komunalnom programu osigurana su sredstva za rekonstrukciju ceste Vaganac - Kruščica u iznosu od 1,5 milijuna kuna i rekonstrukcija dijela ceste u Barletama vrijedan 3,5 milijuna kuna. Za izradu projektne dokumentacije Tesla digitalni park gradova osigurano je 200 tisuća kuna čime će se omogućiti najveće ulaganje u turizam u povijesti Grada Gospića.

Opširnije: Priopćenje Gradonačelnika

   

Prijedlog novih cijena Vrtića

Cijenjeni građani Grada Gospića,

potaknuti plasiranjem netočnih podataka u javnost, donosimo Vam rezultate detaljne ekonomske analize na čijoj je bazi donesen Prijedlog Odluke o sudjelovanju korisnika usluga Dječjeg vrtića Pahuljica u cijeni redovitog programa.

Cijena za smještaj djeteta u redoviti cjelodnevni 10-satni program Dječjeg vrtića Pahuljica u Gospiću bazirana je na dohodovnom cenzusu.

U tablici su vidljivi podatci izrađeni na temelju detaljne analize te podataka o visini dohotka roditelja čija djeca pohađaju Dječji vrtić Pahuljica.

tablica vrti

Iz tablice je vidljivo da će se za 81% obitelji čije dijete pohađa Vrtić cijene smanjiti, za 10% obitelji cijene će ostati iste, a za 9% obitelji cijene će se povećati.

Dodatne pogodnosti su osigurane novim prijedlogom cijena, što će doprinijeti rasterećenju troškova svim obiteljima, onima manje platežne moći kao i onima veće platežne moći.

Korisnici koji u Vrtiću na smještaju imaju više djece, za drugo i treće dijete plaćati će 50% niže cijene smještaja od punog iznosa, a za četvrto dijete osiguran je besplatan smještaj. To u dosadašnjim proračunima nije bilo osigurano te je predstavljalo veliko opterećenje za višečlane obitelji. Naime, trenutnom odlukom korisnici za prvo i drugo dijete plaćaju punu cijenu, a za treće i četvrto 50% nižu cijenu od punog iznosa.

Kako bi pokazali građanima, ponajprije roditeljima djece u Vrtiću što znači prijedlog novih cijena te koliko je to smanjenje u odnosu na sadašnje stanje, molimo Vas da pogledate grafikone.

VrtiVrti1Vrti2Vrti3


   

Stranica 11 od 113

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting