Utorak, Svibanj 23, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Odavanje počasti poginulima povodom Dana neovisnosti

dn

Povodom Dana neovisnosti izaslanstva Grada Gospića, Ličko-senjske županije, Policijske uprave ličko-senjske i udruga proisteklih iz Domovinskog rata kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata odala su počast, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Riječi molitve za sve nedužne žrtve pale za hrvatsku slobodu predvodio je mons. Mile Čančar, uz vojno-policijskog kapelana vlč. Ivana Blaževca.
Vijenac je položen i svijeće su zapaljene podno biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

 

Dječji tjedan

dj tjedan_2

Povodom Dječjeg tjedna u četvrtak 06. listopada u 10:00 sati u prostorijama gradske vijećnice Grada Gospića upriličen je prijem djece iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ te predsjednika razrednih odjela od 1-8 razreda iz osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću u 11 sati.
Djecu je primila zamjenica gradonačelnika gospođa Marta Grgurić.
Ovom prilikom zamjenica je pozdravila sve prisutne te im u svoje osobno ime i ime svojih suradnika čestitala Dječji tjedan. Tijekom posjeta djeca su se družila sa zamjenicom te su joj predala prigodne darove. U prigodnom obraćanju zamjenica je istaknula što je sve Grad Gospić do sada učinio po pitanju podizanja standarda djece kako u predškolskom odgoju tako i u osnovnom te visokom školstvu. Napomenula je da su djeca naše bogatstvo i da se o njima treba posebno skrbiti svih 365 dana u godini.

dj tjedan_1 dj tjedan_3 dj tjedan_4 dj tjedan_5 dj tjedan_6 dj tjedan_7 dj tjedan_8 dj tjedan_9 dj tjedan_10

   

Dječji tjedan

djecji tjedan

Raspored događanja

   

Održana 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

23.s.v28. rujna 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti

 D n e v n i   r e d

  1. Zaključak o primanju na znanje Izvješća Mandatnog povjerenstva;
  2. Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za 2016. godinu;
  3. Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća Grada Gospića;
  4. Odluka o izmjenama Odluke o planu rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini za 2016. godinu;
  5. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Gospića za 2015. godinu;
  6. Zaključak o utvrđivanju prijedloga za imenovanje sudaca porotnika Županijskog suda u Karlovcu, Stalne službe u Gospiću;
  7. Zaključak  o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdolje od 01. do 31. srpnja i Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 01. do 31. kolovoza 2016. godine.
   

Obavijest o prodaji izravnom pogodbom

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 39/2013 i 48/2015) Agencija za poljoprivredno zemljište objavljuje

OBAVIJEST

o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljištau vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Gospića

   

Besplatna školska kuhinja za sve socijalno ugrožene učenike u Gospiću

prehrana eu

prehrana eu1

Danas je u Uredu Gradonačelnika Grada Gospića upriličeno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta „U zagrljaju zdrave prehrane“ s predstavnicima osnovnih škola kojima je Grad osnivač: OŠ dr. Jure Turića, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčević Pazarišta-Klanac.

Radi se o projektu koji je u srpnju ove godine Grad Gospić prijavio se  na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva. 

Gradu su za projekt „U zagrljaju zdrave prehrane“  u školskoj godini 2016./2017. odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 265.101,53 kn iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je pružanjem nefinancijske pomoći za 164 učenika iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Gospića kroz osiguravanje redovite i kvalitetne prehrane doprinijeti povećanju kvalitete života te smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti djece.

Prema kriterijima, broj učenika koji u OŠ dr. Jure Turića ima pravo na besplatnu prehranu je 101, u OŠ dr. Franje Tuđmana  Lički Osik 45 učenika i u OŠ dr. Ante Starčević Pazrište-Klanac 18 učenika. 

   

Stranica 11 od 78

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting