Ponedjeljak, Srpanj 24, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

advent program

 

Četvrta adventska svijeća donosi ljubav

4.adv

U subotu nakon večernje mise  zamjenik gradonačelnika gospodin Ivan Biljan upalio  je četvrtu adventsku svijeću. Tom prilikom  prigodnu molitvu predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

 

 

 

   

Dnevni red 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Gospića

Vijecnica

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t., 7/15), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 24. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 21. prosinca 2016. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55, s početkom u 15.30 sati.

PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA
GRADA GOSPIĆA
                                                                         Petar Radošević, v.r.

Dnevni red

   

Mjesec borbe protiv ovisnosti

borba protiv_ovisnosti

Obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Zlouporaba droga i posljedično ovisnost o drogama je globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela.

S ciljem podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti organiziran je informativni štand  ispred zgrade FINE.

   

Upaljena treća adventska svijeća – svijeća pastira

3 adv

U subotu nakon večernje mise upaljena je i treća adventska svijeća na  adventskom  vijencu. O njezinoj simbolici govorio je gospićki župnik mons. Mile Čančar rekavši kako je treća adventska svijeća  svijeća pastira. Uz blagdanske molitve i pjesme treću svijeću upalio je župan Milan Kolić, uz malu pomoć djevojčice Marije Došen.

 

   

Darovi za djecu poginulih i umrlih hrvatskih branitelja

djeca pokloni

Kao svake godine povodom nadolazećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana u prostorijama Ličko-senjske županije, Ličko-senjska županija i Grad Gospić, darivali djecu do 15. godina starosti, koja su ostvarila status djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja.

Djecu i obitelji pozdravili su župan Milan Kolić, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan i predstavnik Općine Plitvička Jezera Mile Čančar koji su, između ostalog,  u svom pozdravnom govoru istaknuli da je doprinos njihovih roditelja velik te da se nikada ne smije zaboraviti njihova žrtva.

Darivano je ukupno šestero djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja sa područja gradova Gospića i Otočca, te Općina Udbina i Plitvička jezera.

   

Stranica 11 od 83

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting