Četvrtak, Rujan 21, 2017

Grad Gospić

Potpisivanjem Ugovora krenula u rad Prometna jedinica mladeži

vj 29062017U Vijećnici Grada Gospića upriličeno  je  potpisivanje  Ugovora o djelu između pripadnika Prometne jedinice mladeži i Grada Gospića. Na samom početku gradonačelnik Karlo Starčević pozdravio je  nazočne pripadnike i njihove roditelje i ujedno im zaželio uspješan rad tijekom iduća dva mjeseca. Isto tako, pozdravne riječi uputila je i načelnica  PP Gospić Višnja Borčić koja je pritom naglasila kako je cilj provedbe ovoga programa prije svega pomoć svim sudionicima u prometu, posebice rizičnim skupinama.
Pripadnici prometne jedinice mladeži osposobljavaju se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu te sudjelovanja u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima.
Program osposobljavanja, nadzor te način i vrijeme djelovanja Prometne jedinice mladeži određuje PU Ličko-senjska, PP Gospić, a Grad Gospić osigurava  financijska sredstva za nabavu opreme i isplatu naknade. Prometnu jedinicu mladeži čini 8 pripadnika, a posao će obavljati tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na području Grada Gospića.

 

Pomoć za nabavu školskih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola za 2017. godinu

Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ 08/13, 01/14, 08/15, 06/16) i Odluke o visini iznosa Pomoći za nabavu školskih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola za 2017. godinu, Grad Gospić osigurava financijsku pomoć za nabavu školskih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola u iznosu 50℅ od ukupnog iznosa cijene obveznih udžbenika.

Navedeno pravo ostvaruju učenici koji imaju prebivalište na području Grada Gospića najmanje 6 mjeseci prije dana podnošenja zahtjeva, a čiji članovi zajedničkog kućanstva ispunjavaju uvjet prihoda naveden u Odluci o  socijalnoj skrbi Grada Gospića, ako isto ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi.

Uvjet prihoda (ukupni mjesečni prihod obitelji) temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Gospića iznosi:

 • za dvočlanu obitelj do 2.000,00 kn,
 • za tročlanu obitelj do 2.700,00 kn,
 • za četveročlanu obitelj do 3.400,00 kn,
 • peteročlana obitelj do 4.100,00 kn.

Ako obitelj ima više od 5 članova, cenzus prihoda za svakog daljnjeg člana povećava se za 300,00 kn (6.-člana do 4.400,00, 7.-člana do 4.700,00 kn, ….).

Zahtjev za novčanu pomoć za nabavu školskih udžbenika može se podignuti u Gradu Gospiću (soba broj 34), Budačka 55, Gospić ili preuzeti ZAHTJEV - PREUZETI

Uzzahtjev je potrebno priložiti:

 • Preslike osobnih iskaznica podnositelja zahtjeva i članova kućanstva;
 • Uvjerenje o prebivalištu za sve maloljetne članove kućanstva (ako nemaju osobnu iskaznicu) - može i preslika;
 • Potvrda poslodavca o plaći ostvarenoj i isplaćenoj u zadnja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva (za sve članove kućanstva koji su u radnom odnosu) – može i preslika;
 • Potvrda za ostala primanja u kućanstvu (rodiljna naknada, prihod od imovine…) za zadnja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva – može i preslika;
 • Potvrda o isplati mirovinskih primanja od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (za sve članove kućanstva) – može i preslika;
 • Uvjerenje od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (za radno sposobne nezaposlene članove kućanstva) – može i preslika;
 • Uvjerenje od škole da su/je djeca/te upisan/i u tekuću školsku godinu i da redovno pohađaju nastavu (za sve učenike u obitelji) – može i preslika;
 • Potvrdu o visini dohotka od Porezne uprave za zadnja tri mjeseca od dana podnošenja zahtjeva (za sve članove kućanstva) – može i preslika;
 • Po potrebi i drugi dokazi.
 • Preslika računa podnositelja zahtjeva (IBAN račun)

 

Rok za podnošenje zahtjeva za pomoć za nabavu školskih udžbenika je do 11. rujna 2017. godine.

Odluka o visini iznosa Pomoći za nabavu školskih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola za 2017. godinu – ODLUKA - PREUZETI

   

Gradonačelnikov stav na pamflete Internet sekte

Grad Gospić dužan je reagirati na članak objavljen na tzv. Lika online „oglasnoj ploči“ Darka Milinovića vezano za premještanje Ureda predsjednice RH Kolinde  Grabar Kitarović u Gospić.

Najprije želimo naglasiti kako je gradonačelnik Karlo Starčević već dva tjedna u kontaktu s Uredom predsjednice i jako je dobro upoznat s preseljenjem njenog Ureda u  Gospić, te se posebno raduje njenom dolasku što je i u nedjelju potvrdio svojom nazočnošću na proslavi Dana državnosti, pa ga stoga župan Darko Milinović ne treba posebno upoznavati s detaljima dolaska ili što  bi to značilo za promociju Grada Gospića. Gradonačelnik to jako dobro zna.

Iako kako je bilo planirano da se  sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima LSŽ vezano za ovu temu održi u petak 23. lipnja, gradonačelnik Starčević  se  imao namjeru odazvati pozivu, no s obzirom da je taj isti sastanak naprasno odgođen za ponedjeljak 26. lipnja bez ikakvog objašnjenja ili dogovora oko novog termina, gradonačelnici Starčević i Kostelac zbog svojih obaveza nisu mogli nazočiti sastanku.

Stoga smatramo da je pisanje razno raznih pamfleta po nalogu župana Milinovića odraz njegovog osobnog bezobrazluka i želje za opstrukcijom novoizabrane vlasti. Krajnje je  licemjerno i njegovo pojavljivanje u javnosti zadnjih dana i propagiranje lažnog zajedništva, a ustvari svojim napisima po medijima nastoji rušiti legitimno izabranu upravu Grada Gospića. Koliko god se trudio to mu neće uspjeti, jer narod je svoje  rekao. 

Stoga poručujemo županu Milinoviću da se uhvati svoga posla, a gradonačelnik i njegov tim već ionako imaju i previše posla oko  izvlačenja Grada Gospića iz dugova u kojima ga je ostavila prethodna vlast na čelu s Petrom Krmpotićem koja je bila pod njegovom izravnom kontrolom, pa jednostavno nemaju vremena baviti se Milinovićem i njegovim  igricama.

                                                                              

Ured Gradonačelnika

   

P O Z I V - za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Gospića

Coat of_arms_of_Croatia.svg

REPUBLIKA HRVATSKA

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

GRAD GOSPIĆ

GRADSKO VIJEĆE

Povjerenstvo za utvrđivanje konačnog  prijedloga za dodjelu javnih priznanja

 

o b j a v lj u j e

 

P O Z I V

za dostavu  prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Gospića

Opširnije: P O Z I V - za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Gospića

   

Mnoštvom sadržaja svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

GLAVNAGradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa svojim zamjenicima Kristinom Pršom i Ivicom Tomljenovićem sudjelovao je u protokolu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske. Tim povodom upriličeno je niz sadržaja. U Kulturno informativnom centru u organizaciji Udruge Ličana Vila Velebita predstavljena je knjiga Lički jezikoslovni trolist Šime Starčević-Ante Starčević-Fran Kurelac. U ime Udruge prisutne je pozdravio predsjednik Nikola Kostelac, a osvrt na knjigu u svojim izlaganjima dali su prof.dr.sc Ante Bežen, profesor Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, te dr.sc. Vesna Grahovac Pražić, profesorica Sveučilišta u Zadru, Odsjeka za učiteljski studij u Gospiću.

Nakon predstavljanja ove hvalevrijedne knjige u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije  služena je sveta misa. Nakon mise kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te podno biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu uz blagoslov i riječi molitve položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve one koji su položili svoje živote na oltar domovine i koji su time dali nemjerljiv doprinos u stvaranju slobodne i neovisne domovine Hrvatske.

Potom je uslijedilo  otkrivanje spomen obilježja hrvatskim jezikoslovcima Šimi i Anti Starčeviću te Franu Kurelcu. Idejni začetnik i autor vizure ovog spomenika koji predstavlja okosnicu borbe za hrvatski jezik je Ante Pađen, a u djelo ga  je pretočio akademski kipar Petar Dolić.

Ovom prigodom nazočnima su se obratili Nikola Kostelac predsjednik Udruge Ličana Vila Velebita, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Dubravko Jelić, zatim ravnatelj Instituta za jezik i jezikoslovlje dr.sc. Željko Jozić, sam autor spomenika Ante Pađen, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i župan Ličko-senjski dr. Darko Milinović.

U svom obraćanju gradonačelnik je istaknuo nemjerljiv povijesni značaj ovih triju velikana u očuvanju i opstojnosti hrvatskog jezika i jezikoslovlja naglašavajući pritom važnost  odnosa grada i njegovih građana prema značajnim osobama koje su potekle iz njega, te je ovom prigodom najavio i skori povratak Kršinićeva spomenika Nikoli Tesli.  Na samom kraju svog obraćanja uputio je  svim žiteljima grada Gospića ali i Republike Hrvatske iskrene čestitke u povodu obilježavanja Dana državnosti. 

Opširnije: Mnoštvom sadržaja svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

   

cestitka

   

Stranica 11 od 90

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting