Petak, Svibanj 25, 2018

Grad Gospić

Održana dodjela priznanja za najbolje sportske rezultate u 2013. god. u gradu Gospiću

sportasi 2013

29. siječnja 2014. god.  u Gradskoj vijećnici održana je svečanost proglašenja najboljih sportskih rezultata u gradu Gospiću u 2013. godini po izboru Gospićkog sportskog saveza.
Priznanja nagrađenima uručili su zamjenica gradonačelnika gđa Marta Grgurić i predsjednik Gospićkog sportskog saveza g. Anton Buneta.
Najvećom nadom u sportu u ženskoj konkurenciji proglašena je Ana Bunčić -ŽKK Gospić, a u muškoj konkurenciji Josip Sokolić- HK Gospić.
Najboljom sportašicom u 2013. godini proglašena je Gordana Devčić -ŽKK  Gospić, a najboljim sportašem Ivan Karić- HK Gospić.
Trenerom godine u Gradu Gospiću proglašen je Mile Rukavina -MNK Lika šport.
Najboljim sportskim klubom u ženskoj konkurenciji proglašen je ŽKK Gospić, a u muškoj konkurenciji Kadeti MNK Lika šport.
Priznanja za poticaj i razvoj sporta primili su:
Vlado Brkljačić- ŽKK Gospić, Zoran Mrkonjić- NK Gospić  ´91, Ivica Ćaćić- NK Gospić  ´91, Damir Vujnović-  MKK Gospić, Marijan Bunčić- ŽKK Gospić, Šimun Matijević i Ivan Mraović.
Nagrada za životno djelo pripala je Milanu Devčiću- NK Gospić ´91.

sportasi 2013_1 sportasi 2013_2 sportasi 2013_3

 

Promocija akcije Hrvatska bez mina

ice fever

U organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje i  Zaklade Hrvatska bez mina, a u cilju promoviranja problema minskosumnjivih područja, učenici i učitelji  O.Š. dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac predvođeni zamjenicom gradonačelnika Grada Gospića gđom. Martom Grgurić i zamjenicom župana Ličko – senjske županije gđom. Ivanom Tomaš prisustvovali su jubilarnoj 50. utakmici HKL  između Medvešćaka i Sjeverstalja u Areni Zagreb.

   

Potpisan ugovor o subvencioniranju umjetnog osjemenjivanja plotkinja za 2014. godinu

umjetno osjemenjivanje

U petak, 24. siječnja 2014. god. u Uredu gradonačelnika potpisan je Ugovor o subvencioniranju umjetnog osjemenjivanja plotkinja za 2014. godinu.
Ugovor je ispred Grada Gospića potpisao gradonačelnik Petar Krmpotić, a ispred Veterinarske ambulante Gospić d.o.o. direktor Tomislav  Rukavina.
Ovaj ugovor jedna je od mjera kojom se doprinosi unapređenju stočarstva te održivosti poljoprivrede i ruralnog područja Grada Gospića.
Umjetno osjemenjivanje goveda priznata je i značajna uzgojno-selekcijska mjera, kojom se uz stručni nadzor postižu bolja reproduktivna svojstva goveda, učinkovito širenje poželjnih genetskih svojstava kod proizvodnih pasmina, a od značaja je i za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina.
Grad Gospić je za provedbu ovog projekta  u ovogodišnjem proračunu osigurao 50.000, 00 kuna, te će korisnici ovu financijsku potporu moći ostvariti u trenutku obavljanja stručnog zahvata i to na način da će veterinarska ambulanta prilikom izdavanja računa poljoprivrednim gospodarstvima umanjiti ekonomsku cijenu usluge za iznos subvencije Grada i o tome izdati priznanicu.
Inače, puna cijena jednog zahvata oplodnje iznosi 360 kuna, a ovim Ugovorom Grad Gospić se obvezuje subvencionirati zahvat sa 120 kuna, dakle u konačnici ovu uslugu korisnici će plaćati 240 kuna.  
Cilj ovog vida subvencioniranja je održavanje i poticanje stočarske proizvodnje kao tradicionalne i najznačajnije grane poljoprivrede na ovom području. Namjera Grada Gospića je kroz predviđena sredstva potpore doprinijeti revitalizaciji ruralnog područja i potaknuti gospodarski i socijalni razvoj.

   

Pretplata za "Službeni vjesnik Grada Gospića" za 2014. godinu

sluzbeni vjesnik

Poštovani pretplatnici, pozivamo Vas da obnovite pretplatu na „Službeni vjesnik Grada Gospića“ za 2014. godinu.
Cijena godišnje pretplate za „Službeni vjesnik Grada Gospića“ iznosi 150,00 kn, a istu molimo da izvršite najkasnije do 15. veljače 2014. godine.

Pretplatu možete izvršiti na žiro-račun Proračuna Grada Gospića broj: HR4323900011813000004 model 68 poziv na broj: 7706 – OIB PRETPLATNIKA, kod Hrvatske poštanske banke d.d. s naznakom „pretplata na Službeni vjesnik Grada Gospića“. 

Popunjenu i ovjerenu narudžbenicu vratiti na adresu:

GRAD GOSPIĆ, Tajništvo, Budačka 55, 53 000 Gospić ili na fax. br: 053/574 – 177. 

Klasa: 032-05/14-01/01
Urbroj: 2125/01-05-14-01

NARUDŽBENICA

 

   

Produžen rok za predlaganje kandidata za izbor članova Savjeta mladih

Produžuje se rok za podnošenje prijedloga kandidata za članove Savjeta mladih Grada Gospića do 3. veljače 2014. godine.

Na temelju članka 5. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/07), Gradsko vijeće Grada Gospića objavljuje

 

J A V N I   P O Z I V

za predlaganje kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Gospića

Opširnije...

   

Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete

Temeljem Odluke o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi zajedničkog sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, Klasa: 024-04/13-03/08, Urbroj: 563-01/06-13-02, od 29.05.2013. godine, i članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10 i 1/12) gradonačelnik Grada Gospića   d o n o s i

 III. ODLUKU
o odabiru korisnika sredstava Grada Gospića za „Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“ 

  1. Pravo na korištenje sredstava Grada Gospića radi sufinanciranja zamjene kotlova sa lož ulja na pelete po objavljenom javnom natječaju „Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“ na području Grada Gospića ostvaruju 2 prijave, odnosno prijavljenih fizičkih osoba što je vidljivo iz Zapisnika o otvaranju i ocjenjivanju pristiglih prijava-3.
     
  2. Korisnici iz točke I. ove Odluke dužni su potpisati Ugovor o sufinanciranju troškova nabave i ugradnje kotlova na pelete s Gradom Gospićem, nakon čega mogu pristupiti zamjeni predmetnih kotlova. Ukoliko korisnik odbije potpisati Ugovor smatrat će se da je odustao od Javnog natječaja.

Opširnije...

   

Stranica 105 od 121

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting