Nedjelja, Veljača 18, 2018

SNK

Knjinica kukianje

POU

Plakat POU_djeja_drutva

Grad Gospić

Održana 1. (konstituirajuća) sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

1.sj.gv

20. lipnja 2013. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 1. (konstituirajuća) sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su usvojeni slijedeći akti

  1. Odluka o izboru članova Mandatnog povjerenstva
  2. Zaključak o primanju na znanje Izvješća Mandatnog povjerenstva
  3. Odluka o početku mirovanja mandata člana Gradskog vijeća – Petar Krmpotić
  4. Odluka o početku mirovanja mandata člana Gradskog vijeća – Milan Mataija
  5. Odluka o početku obnašanja mandata člana Gradskog vijeća – Ivica Marić
  6. Odluka o početku obnašanja mandata člana Gradskog vijeća – Marijan Rogić
  7. Odluka o početku mandata članova Gradskog vijeća
  8. Odluka o izboru predsjednika Gradskog vijeća
  9. Odluka o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća
  10. Odluka o izboru članova Odbora za proračun i financije

1.sj.gv 1 1.sj.gv 2

 
   

Svečano otvoreno 14. Gospićko glazbeno ljeto

gglj 2013_1

Zamjenik gradonačelnika gospodin Ivan Biljan u srijedu 5. lipnja, otvorio je 14. Gospićko glazbeno ljeto.

U svom obraćanju istaknuo je da će gospićka publika u idućih mjesec dana imati priliku uživati u vrhunskoj glazbi i društvu vrhunskih glazbenika. U proteklih 13 godina održano je preko stotinu koncerata, na kojima su nastupila brojna ugledna izvođačka imena, ansambli i orkestri iz Hrvatske i inozemstva, uz preko 14 000 posjetitelja. Po svom značenju Gospićko glazbeno ljeto odavno je nadišlo okvire glazbenog i koncertnog događanja i danas ono predstavlja važan dio kulturnog identiteta Gospića, a po kvaliteti programa i izvođača svrstava se u kalendar istaknutih godišnjih glazbenih događanja u Hrvatskoj.

Na kraju svog obraćanja gospodin Ivan Biljan zahvalio je i predsjedniku Udruge Gospićki glazbeni festival gospodinu Tvrtku Sariću idejnom začetniku Gospićkog glazbenog ljeta, koji se također obratio nazočnima.

Na otvorenju 14. Gospićkog glazbenog ljeta nastupio je gudački komorni orkestar Splitski virtuozi.

gglj 2013_2 gglj 2013_3

   

Akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Gospiću

U petak, 07. lipnja, od 10:00 do 13:00 sati, u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić (KIC) u Gospiću, Budačka 12, održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju upisa organizira Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Gospić.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju (postupak kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti).

Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Time Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo spašavati živote jer upisom u Registar postajemo potencijalnim spasiteljem života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Rezultati Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji 39 381  dobrovljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je tipizirano 33 275 uzoraka krvi. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja KMS izdano je 29 transplantata i time dana nada za spas 29 života.


Kontakt osoba:
Mirta Vrančić
Zaklada Ana Rukavina
voditeljica ureda
091 4873 563
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

   

Lijepom našom na biciklima

biciklisti

Umirovljeni invalidi Domovinskog rata iz Rijeke i veterani IX. gardijske brigade, biciklisti Boris Vukelić i Željko Berić biciklima po Hrvatskoj obilaze mjesta stradanja i spomen-obilježja palim braniteljima i svim civilima koji su stradali u Domovinskom ratu. Danas su nakon već pređenih 2500 km posjetili Gospić gdje su zajedno sa županom Milanom Kolićem i zamjenikom gradonačelnika Ivanom Biljanom odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomenika poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

   

Podignuta zlatna zelena zastava

zastava6 170513

Danas je gospićki gradonačelnik Milan Kolić, koji je inače kum Eko-škole Osnovne škole dr. Jure Turića zajedno s Ivicom Radoševićem, ravnateljem Škole, u dvorištu škole podigao novu zlatnu, trajnu, zelenu zastavu.
Naime, kako smo već pisali, prošlog tjedna je gospićka osnovna škola prva u Ličko-senjskoj županiji zavrijedila zlatni status u sustavu međunarodnih eko-škola.
Prigodan kulturno-umjetnički program izveli su članovi Folklornog ansambla Degenija. U sklopu proslave Kolić i Radošević su u atriju škole zasadili nove dvije sadnice zaštićene ljekovite biljke božikovine koje su poklon gospićko - smiljanskog pčelara i rasadničara Mirka Milkovića.
Izvor: Ličke novine

zastava1 170513 zastava5 170513

   

Stranica 106 od 108

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting