Utorak, Svibanj 22, 2018

Grad Gospić

Ekološka akcija

jasikovac

Poštovani sugrađani,

 Grad Gospić i Ekološka udruga „LEA“ nastavljaju zajedničke akcije uređenja okoliša na području grada Gospića.

Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u subotu 21. rujna 2013.godine, u 10.00 sati na

„EKOLOŠKOJ AKCIJI UREĐENJA PARK ŠUME JASIKOVAC“

Okupljanje je na glavnom ulazu u park šumu Jasikovac.

Čist okoliš je naše pravo, ali i naša obveza
čuvajmo ga već danas za bolje sutra!

 

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

stop nasilju 2013

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama  koji se obilježava 22. rujna, u Gospiću će se organizirati informativni štand "STOP nasilju nad ženama!".
Informativni štand organizira Grad Gospić i Vijeće za prevenciju, dana 20. rujna (petak) 2013. godine na Trgu Stjepana Radića s početkom u 10:00 sati, a s ciljem buđenja kolektivne svijesti kao doprinos borbi za promicanje prava žena i ravnopravnosti spolova.

 

 

 

 

 

Danas sam dobila cvijeće...

   

U Gospiću obilježena 20 obljetnica VRA “Džep – 93”

medacki dep 2013 4

Obilježavanje 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Džep - 93“ započelo je svetom misom za sve poginule hrvatske branitelje koju je u kapelici sv. Ivana Nepomuka  predvodio vojni ordinarij  biskup Juraj Jezerinac. Osim nekadašnjih pripadnika vojnih i policijskih postrojbi na misi su bili članovi obitelji poginulih branitelja, saborski zastupnik dr. Darko Milinović, gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić sa zamjenicima, župan Milan Kolić, generali Mladen Markač i Željko Sačić, kao i brojni zapovjednici domobranske pukovnije Gospić, specijalne policije  i 9. gardijske brigade „Vukovi“.

Nakon mise kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu Alojzija Stepinca izaslanstva predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, ministarstava obrane i branitelja, udruge 9. gardijske brigade i specijalne policije „Tigrovi“, Grada Gospića, Ličko-senjske županije i brojnih udruga proistekle iz Domovinskog rata položila su vijence i zapalila svijeće.

Svijeće su zapaljene i podno Spomen biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Okupljenima su se potom obratili Milan Franić, predsjednik Udruge 9. gardijske brigade „Vukovi“ i  Miroslav Cindrić u ime specijalne  jedinice policije „Tigar“, te župan Ličko-senjski Milan Kolić. U ime ministra obrane i načelnika Glavnog stožera  oružanih snaga nazočne je pozdravio general Mato Ostović, a u ime Minstarstva branitelja, ministar Predrag Matić .

Riječi zahvale hrvatskim braniteljima za uspješno izvedenu akciju u ime Hrvatskog sabora izrekao je saborski zastupnik Franko Vidović, a u ime predsjednika Republike Hrvatske gospodin Vlado Marić.

Foto...

   

Obilježena 22.obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić

bilaj 2013 1

Svetom misom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Bilaju je obilježena 22. obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić.
Ispred pećine pokraj Župne crkve, koja je u Domovinskom ratu služila kao svetište i sklonište Bilajčanima svetu misu je predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar uz koncelebraciju bilajskog župnika Zlatka Sušića.
Prije svete mise upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Rijeke, a potom kod Spomenika svim poginulim mještanima Bilaja i Barleta od 1941. do 1995.godine.
Na obilježavanju 22. obljetnice uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić nazočili su gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić, zamjenici gradonačelnika gospođa Marta Grgurić i gospodin Ivan Biljan, predsjednik Gradskog vijeća gospodin Petar Radošević, župan gospodin Milan Kolić, načelnik PU Ličko-senjske gospodin Ante Podnar, predstavnici Hrvatske vojske, predstavnici Mjesnog odbora Bilaj, predstavnici Udruga roditelja poginulih branitelja Primorsko – goranske županije, te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Ličko – senjske županije.

bilaj 2013 2 bilaj 2013 3 bilaj 2013

 

   

Obilježen Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima

dan tot 2

Povodom   Dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima gospićki župnih msgr. Mile Čančar služio je svetu misu u Kapelici Svetog Ivana Nepomuka.

Nakon mise podno Spomen križa u Gradskom groblju Sv. Marije Magdalene izaslanstvo Grada Gospića predvođeno gradonačelnikom gospodinom Petrom Krmpotićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće u znak na sve žrtve totalitarnih režima.

dan tot 1

   

Javni natječaj

Na temelju članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10 i 1/12) i Odluke o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi zajedničkog sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, Klasa: 024-04/13-03/08, Urbroj: 563-01/06-13-02, od 29.05.2013. godine, dana 18. kolovoza 2013. godine Grad Gospić raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ

za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje
Grada Gospića u sufinanciranju
„Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“
na području Grada Gospića

 

1. PREDMET NATJEČAJA:

Predmet ovog Natječaja je javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Grada Gospića u sufinanciranju zamjena dotrajalih kotlova na lož ulje sa visokoučinskim kotlovima na pelete, kod fizičkih osoba na području Grada Gospića (dalje u tekstu: Grada). Sufinancirati će se oprema i ugradnja kotlova na pelete za grijanje u 30 kućanstava, odnosno do utrošenih predviđenih sredstava. Predmet ovog Natječaja nisu zajednički kotlovi višestambenih zgrada ili javnih zgrada.

Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinancirati će se s nepovratnim sredstvima u visini do 50% (od čega 40% Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 10% Grad), odnosno do maksimalnog iznosa od 10.000,00 kn (od čega 8.000,00 kn Fond, 2.000,00 kn Grad), uključujući PDV, po kućanstvu.

Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati isključivo za troškove nabave i ugradnje nastale nakon obilaska objekta i odobrenja od strane Povjerenstva za provedbu javnog natječaja(dalje u tekstu: Povjerenstvo). Ovim Natječajem nije propisana kvaliteta i proizvođač opreme, kao ni snaga kotla.

Opširnije: Javni natječaj

   

Stranica 114 od 120

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting