Utorak, Svibanj 22, 2018

Grad Gospić

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

dan pobjede 13 2

U ponedjeljak 5. kolovoza izaslanstvo Grada Gospića, Ličko – senjske županije, policije, vojske te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće podno Spomenika u Širokoj Kuli, a potom je u Crkvi Sv. Mateja koncelebriranu svetu misu predvodio dominikanac pater Ivan Tomljenović uz župnika župe Lički Osik vlč. Luku Blaževića. Obilježavanje ovogodišnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završilo je koncertom grupe Teška industrija na Nogometnom igralištu OŠ dr. Franje Tuđmana na Ličkom Osiku.

      dan pobjede 13 1   dan pobjede 13 3

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Gospića

dan grada 2013 5

Povodom Dana Grada Gospića u kinu „Korzo“ održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Osim domaćina gradonačelnika Petra Krmpotića i predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića na svečanosti su bili i saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić s najbližim suradnicima, gradonačelnik Rovinja i saborski zastupnik Giovanni Sponza, direktor tvrtke „Italikacink“ Oskar Foda predstavnici talijanskog Veleposlanstva, gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović, gradonačelnik slovačkog grada Ružomberoka Jan Pavlika i predstavnici gradova i općina s područja Ličko-senjske županije.

Opširnije...

   

Srpanj u Gospiću

srpanj u gospicu 13

Opširnije...

   

Vukovi i Grad Gospić za "Pčelice"

pcelice aukcija

Povodom Dana Grada Gospića, gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić otvorio je izložbu i aukciju likovnih radova nastalih na likovnoj koloniji „Vukovi za pčelice" održanoj u svibnju ove godine. Projekt je realizirao Moto klub Crazy wolfs u suradnji s Gradom Gospićem. Prodajom slika prikupljena je oko 12.000,00 kn za rad Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice". Do utorka 23.srpnja zainteresirani građani još uvijek mogu kupiti likovni rad u KIC-u Gospić i na taj način pomoći Udruzi.

Predsjednica Udruge „Pčelice" Višnja Grgurić izrazila je neizmjerno zadovoljstvo i zahvalu  svima na pruženoj podršci, a posebno onima koji su kupili slike na aukciji i time im pomogli. Istaknula je da Grad Gospić i inače podržava rad Udruge i pomaže da se realiziraju njihovi ciljevi koji se u najvećoj mjeri odnose na poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju. Od osnutka udruge 2010. uspjeli su uz pomoć Grada, Županije i humanitarnih akcija ostvariti kontinuirane  logopedske tretmane za svoje male članove, tretmane defektologa i fizikalne terapije u domovima svojih članova, a odnedavno pohađaju i satove terapijskog jahanja u Gospiću – istaknula je Višnja Grgurić.  Ovaj hvale vrijedan projekt bajkera, likovnjaka i Grada Gospića, potvrda je da ljudi nisu zaboravili jedni na druge i da zapravo nema i ne bi trebalo biti prepreka kada su namjere čiste i iskrene.  

Gradonačelnik Petar Krmpotić je u svom obraćanju istaknuo da će Grad Gospić za vrijeme njegovog mandata imati sluha za potrebe građana, a posebno djece suočene s poteškoćama". Projekt koji je realiziran sa Moto klubom najmanje je što Grad može učiniti za potrebite.

pcelice aukcija 1 pcelice aukcija 2

   

Najmlađi gospićani dobili još dva dječja igrališta

dj igralista 2

Grad Gospić je postavio dva nova dječja igrališta u Karlovačkoj i Pazariškoj ulici /kod zgrade POS-a/ u Gospiću. U obje ulice igralištima gravitira više obiteljskih kuća i stanova sa djecom predškolske dobi, stoga su lokacije za postavljanje uistinu pogođene .

Igrališta i male razigrane korisnike posjetio je i gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić, sa pročelnicima gospodinom Pavelićem i Stilinovićem.

   

Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima

priznanja 2013

17. srpnja 2013. godine s početkom u 11:00 sati u dvorani Kulturno Informativnog Centra Gospić, javnoj ustanovi za kulturu, upriličena je svečana Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima na području grada Gospića. Nagrađeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola te najbolji studenti, pritom uzimajući u obzir postignute rezultate u učenju te sudjelovanja na školskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Ove godine gradonačelnik Grada Gospić dodijelio je pohvalnice 32 učenika/ice i 5 studenta/ice sa područja Grada Gospića. Ukupno 37 pohvaljenih.

   

Stranica 115 od 120

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting