Ponedjeljak, Travanj 23, 2018

Grad Gospić

Međunarodni dan obitelji

dan obitelji 2013 6

14. svibnja 2013. godine s početkom u 11.00 sati u ulici Vile Velebita održano je tradicionalno crtanje kredama po pločniku povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.
Crtanju su prisustvovala djeca Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića.
Osnovne škole s područja Grada Gospića su samostalno obilježile navedeni dan prigodnim programom u prostorijama škola.

 

dan obitelji 2013 dan obitelji 2013 1 dan obitelji 2013 2 dan obitelji 2013 3 dan obitelji 2013 4 dan obitelji 2013 5

 

U Gospiću održana preventivna akcija „Kaciga glavu čuva“

kaciga glavu cuva 2

Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću danas je provedena preventivna akcija „KACIGA U PROMETU“ koju provode policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske. Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda, te propagiranje poželjnog ponašanja u prometu.
Građani su danas imali priliku razgledati policijsku opremu i tehniku koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, te su mogli isprobati vožnju motorom na simulatoru vožnje. Također im je skrenuta pozornost na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, te da budu posebno oprezni prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.
Provedbu ove akcije sigurnosti građana u prometu podržao je i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić.

   

U sklopu akcije „Volim Hrvatsku“ Gospićanima podijeljeno 4 000 sadnica cvijeća

volim hrvatsku

Akcija Hrvatske turističke zajednice „Volim Hrvatsku“ i ove je godine provedena u Gradu Gospiću. Predsjednik TZ Grada Gospića i gradonačelnik Milan Kolić sa svojim suradnicima danas je na Trgu Stjepana Radića građanima podijelio oko 4 000 sadnica cvijeća. Cilj ove akcije je još ljepši i uređeniji Gospić. Da Grad Gospić brine o svojim javnim površinama svjedoče i do sad osvojene nagrade za najljepši trg kontinentalne Hrvatske i prošlogodišnja nagrada Hrvatske turističke zajednice gdje je Grad Gospić proglašen najuređenijim gradom kontinentalne Hrvatske.

   

U Gospiću obilježena 76. obljetnica pogibije „Senjskih žrtava“

senjske zrtve 2013 1

Danas je u Gospiću obilježena 76. obljetnica pogibije „Senjskih žrtava“.
Tim povodom su saborski zastupnik mr.Darko Milinović, gradonačelnik Milan Kolić sa suradnicima, predstavnici Ličko-senjske županije, hrvatske vojske i policije, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijenac i zapalili svijeće na grobnicu „Senjskih žrtava“, u znak sjećanja na mlade Gospićane koji su bez ikakvog povoda mučki ubijeni 9.svibnja 1937.godine od žandarmerije srpskog režima u Senju.
Riječi molitve izrekao je gospićki župnik mons.dr.Mile Čančar.

senjske zrtve 2013 2

   

Održan godišnji susret pjevačkih zborova iz župa s područja Gospićko-senjske biskupije

Susret zborova 3

U Pučkom otvorenom učilištu dr. Ante Starčević danas je održan godišnji susret i duhovna obnova za članove pjevačkih zborova i skupina iz svih župa s područja Gospićko-senjske biskupije. Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislava Šporčića i organizatora ovog susreta gospićkog župnika mons. Mile Čančara, okupljenima se obratio i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić. Gradonačelnik je pozdravio sve nazočne zaželjevši im srdačnu dobrodošlicu u Grad Gospić kao administrativno središte Ličko-senjske županije i sjedište Gospićko-senjske biskupije. Uz molitvu i veličanje Boga kroz pjesmu, današnji gost predavač dr. o. Marijan Steiner, glazbenik i profesor teologije iz Zagreba održao je i prigodno predavanje o važnosti glazbe u liturgiji.

Susret zborova 1 Susret zborova 2

   

Gradonačelnik sa suradnicima obišao MO Trnovac

MO Trnovac 2

Gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić sa svojim suradnicima danas je obišao Mjesni odbor Trnovac, gdje su u tijeku radovi na nekadašnjoj trnovačkoj školi koja slovi za jednu od najstarijih na području Grada Gospića, a danas se preuređuje u Dom u kojem bi se održavale aktivnosti od važnosti za ovo mjesto. Susret je protekao u ugodnom druženju i razgovoru s mještanima.

MO Trnovac 1

   

Stranica 116 od 117

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting