Petak, Lipanj 22, 2018

Banner

Grad Gospić

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

3.sj.gv1

02. listopada 2013. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su usvojeni slijedeći akti

 1. Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2013. godine
 2. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o obavljenoj reviziji Grada Gospića za 2012. godinu
 3. Odluka o izradi Ciljanih III izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Gospića
 4. Odluka o II izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Grada Gospića
 5. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o financiranju političkih stranaka i nezavisnih vijećnika
 6. Odluka o priključenju na komunalne vodne građevine
 7. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Gospića
 8. Odluka o donošenju Izmjena Plana zaštite od požara i tehnoloških eksplozija za Grad Gospić
 9. Zaključak o usvajanju Izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Grada Gospića za 2012. godinu3.sj.gv2
 10. Odluka o imenovanju Komisije za utvrđivanje prijedloga imena naselja, ulica i trgova na području Grada Gospića
 11. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za srpanj, kolovoz i rujan 2013. godine
 

Potpisan Ugovor o sanaciji odlagališta otpada Rakitovac (Etapa II)

rakitovac

U utorak 1. listopada 2013.godine gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić ispred Grada Gospića i direktor tvrtke „Eurco“ d.d. Vinkovci, gospodin Željko Marić ispred izvođača radova, potpisali su Ugovor o sanaciji odlagališta otpada Rakitovac (Etapa II).
Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Krmpotića i direktora Marića, pročelnik Upravnog odjela za komunalnu djelatnost gospodin Pavao Pavelić informirao je nazočne da ETAPA II ili saniranje podrazumijeva oblikovanje tijela odlagališta sa potrebnim prometnicama, izgradnju potrebnih objekata nužnih za rad odlagališta, izvođenje plohe za reciklažno dvorište, hortikulturno uređenje. Grad Gospić proveo je otvoreni postupak javne nabave i kao najpovoljniji ponuditelj odabrana je tvrtka „EURCO“ d. d. Vinkovci, koja je izvodila i radove na Etapi I i kojoj je Rakitovac već trideseto odlagališta u RH koje sanira. Nadzor nad radovima obavlja će tvrtka IPZ Uniprojekt TERRA d.o.o. Zagreb Ugovorena cijena sanacije iznosi 9.050.000,00 kn, a nadzora 132.000,00 kn.
Predviđa se da će odlagalište raditi do kraja 2018. godine, odnosno do otvaranja reciklažnog dvorišta i regionalnog centra. Kada količina otpada dosegne projektirani volumen krenut će se u završnu etapu- zatvaranje odlagališta istaknuo je pročelnik Pavelić .
Kroz desetak dana upriličit će se i otvorenje radova na sanaciji odlagališta Rakitovac (Etapa II).

   

Monografija grada Gospića

monografija

GRAD GOSPIĆ I INSTITUT DRUŠTVENIH ZNANOSTI IVO PILAR – PODRUČNI CENTAR GOSPIĆ
imaju čast i zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje monografije

GOSPIĆ
Grad, ljudi, identitet


koje će se održati u četvrtak, 10. listopada 2013., s početkom u 18 sati, u Kulturno-informativnom centru, Budačka 12, Gospić

Pozdravne riječi:
Petar KRMPOTIĆ, dipl. politolog, gradonačelnik Grada Gospića
Mons. dr. sc. Mile BOGOVIĆ, gospićko-senjski biskup
Prof. dr. sc. Vlado ŠAKIĆ, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar
Milan KOLIĆ, ličko-senjski župan
Mr. sc. Darko MILINOVIĆ, dr. med., saborski zastupnik

O monografiji će govoriti:
Dr. sc. Zlatko MATIJEVIĆ
Prof. dr. sc. Ivan ROGIĆ
Prof. dr. sc. Ante BEŽEN
Prof. dr. sc. Željko HOLJEVAC

   

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA /LAG/ dobila prostor za rad u KIC-u

LAG 043

U ponedjeljak 30. rujna 2013. godine gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić uručio je ključeve uredskog prostora potpredsjedniku Lokalne akcijske grupe LIKA gospodinu Danijelu Tušaku, u Kulturno informativnom centru.

Gradonačelnik Krmpotić je istaknuo svoje zadovoljstvo što Grad Gospić ustupa prostor za djelovanja LAG-a i što je upravo gospodin Tušak koji dolazi direktno iz poduzetništva prepoznao važnost LAG-a i volonterski pomaže u njegovu djelovanju.

Gospodin Tušak je zahvalio na prostorijama i istaknuo da LAG predstavlja udruženje predstavnika javnih, civilnih i privatnih društveno ekonomskih skupina kao što su poduzetnici i njihova udruženja, lokalne vlasti, grupe građana i građanska udruženja, a sve u svrhu pripreme projekata koji će se financirati iz fondova EU.

Nakon predaje uredskog prostora, održano je i predavanje na temu: Gospodarski razvojni projekti financirani sredstvima EU fondova – perspektiva i iskustva. Zainteresirani subjekti malog i srednjeg poduzetništva mogli su dobiti informacije o projektima koji će se financirati u budućem razdoblju, informacije o okvirnim datumima objave natječaja, te savjete kako planirati projekte.

LAG 048 LAG 050 LAG 058

   

Ribiči najavili „Jesen u Lici“

ribici 2

Tradicionalni 16. Kup prijatelja u ribolovu na plovak ove godine je okupio 15 natjecatelja iz Gospića, Osijeka, Zagreba, Buja, Gračaca, Perušića, Crikvenice i drugih mjesta koji su se borili za prijelazni pehar i nagrade svojstvene Ličanima od domaće šljivovice do pečenog odojka. Nakon tri sata ribolova na obali Novčice najuspješniji je bio Željko Abramović iz Gračaca, drugo mjesto pripalo je Robertu Špoljariću iz Perušića, a treće Vladimiru Benkoviću iz Zagreba. Ni najlošiji natjecatelj, Davor Rudelić iz Gospića, nije prošao bez tradicionalne vreće ličkog krumpira kao niti natjecateljice kojima su uručene prigodne ribici 1majice Ribolovne udruge Lika. Pehare i medalje te nagrade uručio pobjednicima je uručio zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan dok je Abramoviću prijelazni pehar ustupio prošlogodišnji pobjednik Marijan Panić iz Buja. 

   

Obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi Ličko-senjskoj

dan policije 2013 1

Uoči Dana policija i Blagdana Svetog Mihovila, Policijska uprava Ličko-senjska upriličila je mnogobrojne aktivnosti u gradovima i općinama na području županije.
U Gospiću je obilježavanje Dana policije započelo odavanjem počasti svim poginulim pripadnicima policije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na groblju Sv. Marije Magdalene, a potom je kapelan PU Ličko-senjske vlč. Ivan Blaževac predvodio svetu misu.
Obilježavanje je nastavljeno izložbom policijske tehnike i opreme, pokaznom vježbom Interventne jedinice policije na Trgu Stjepana Radića, te Svečanom akademijom u prostorijama kina „Korzo“.

dan policije 2013

   

Stranica 116 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting