Utorak, Svibanj 22, 2018

Grad Gospić

Lijepom našom na biciklima

biciklisti

Umirovljeni invalidi Domovinskog rata iz Rijeke i veterani IX. gardijske brigade, biciklisti Boris Vukelić i Željko Berić biciklima po Hrvatskoj obilaze mjesta stradanja i spomen-obilježja palim braniteljima i svim civilima koji su stradali u Domovinskom ratu. Danas su nakon već pređenih 2500 km posjetili Gospić gdje su zajedno sa županom Milanom Kolićem i zamjenikom gradonačelnika Ivanom Biljanom odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomenika poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

 

Podignuta zlatna zelena zastava

zastava6 170513

Danas je gospićki gradonačelnik Milan Kolić, koji je inače kum Eko-škole Osnovne škole dr. Jure Turića zajedno s Ivicom Radoševićem, ravnateljem Škole, u dvorištu škole podigao novu zlatnu, trajnu, zelenu zastavu.
Naime, kako smo već pisali, prošlog tjedna je gospićka osnovna škola prva u Ličko-senjskoj županiji zavrijedila zlatni status u sustavu međunarodnih eko-škola.
Prigodan kulturno-umjetnički program izveli su članovi Folklornog ansambla Degenija. U sklopu proslave Kolić i Radošević su u atriju škole zasadili nove dvije sadnice zaštićene ljekovite biljke božikovine koje su poklon gospićko - smiljanskog pčelara i rasadničara Mirka Milkovića.
Izvor: Ličke novine

zastava1 170513 zastava5 170513

   

Međunarodni dan obitelji

dan obitelji 2013 6

14. svibnja 2013. godine s početkom u 11.00 sati u ulici Vile Velebita održano je tradicionalno crtanje kredama po pločniku povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.
Crtanju su prisustvovala djeca Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića.
Osnovne škole s područja Grada Gospića su samostalno obilježile navedeni dan prigodnim programom u prostorijama škola.

 

dan obitelji 2013 dan obitelji 2013 1 dan obitelji 2013 2 dan obitelji 2013 3 dan obitelji 2013 4 dan obitelji 2013 5

   

U Gospiću održana preventivna akcija „Kaciga glavu čuva“

kaciga glavu cuva 2

Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću danas je provedena preventivna akcija „KACIGA U PROMETU“ koju provode policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske. Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda, te propagiranje poželjnog ponašanja u prometu.
Građani su danas imali priliku razgledati policijsku opremu i tehniku koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, te su mogli isprobati vožnju motorom na simulatoru vožnje. Također im je skrenuta pozornost na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, te da budu posebno oprezni prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.
Provedbu ove akcije sigurnosti građana u prometu podržao je i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić.

   

U sklopu akcije „Volim Hrvatsku“ Gospićanima podijeljeno 4 000 sadnica cvijeća

volim hrvatsku

Akcija Hrvatske turističke zajednice „Volim Hrvatsku“ i ove je godine provedena u Gradu Gospiću. Predsjednik TZ Grada Gospića i gradonačelnik Milan Kolić sa svojim suradnicima danas je na Trgu Stjepana Radića građanima podijelio oko 4 000 sadnica cvijeća. Cilj ove akcije je još ljepši i uređeniji Gospić. Da Grad Gospić brine o svojim javnim površinama svjedoče i do sad osvojene nagrade za najljepši trg kontinentalne Hrvatske i prošlogodišnja nagrada Hrvatske turističke zajednice gdje je Grad Gospić proglašen najuređenijim gradom kontinentalne Hrvatske.

   

U Gospiću obilježena 76. obljetnica pogibije „Senjskih žrtava“

senjske zrtve 2013 1

Danas je u Gospiću obilježena 76. obljetnica pogibije „Senjskih žrtava“.
Tim povodom su saborski zastupnik mr.Darko Milinović, gradonačelnik Milan Kolić sa suradnicima, predstavnici Ličko-senjske županije, hrvatske vojske i policije, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijenac i zapalili svijeće na grobnicu „Senjskih žrtava“, u znak sjećanja na mlade Gospićane koji su bez ikakvog povoda mučki ubijeni 9.svibnja 1937.godine od žandarmerije srpskog režima u Senju.
Riječi molitve izrekao je gospićki župnik mons.dr.Mile Čančar.

senjske zrtve 2013 2

   

Stranica 119 od 120

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting