Ponedjeljak, Lipanj 18, 2018

Grad Gospić

U Gospiću održana preventivna akcija „Kaciga glavu čuva“

kaciga glavu cuva 2

Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću danas je provedena preventivna akcija „KACIGA U PROMETU“ koju provode policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske. Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda, te propagiranje poželjnog ponašanja u prometu.
Građani su danas imali priliku razgledati policijsku opremu i tehniku koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, te su mogli isprobati vožnju motorom na simulatoru vožnje. Također im je skrenuta pozornost na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, te da budu posebno oprezni prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.
Provedbu ove akcije sigurnosti građana u prometu podržao je i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić.

 

U sklopu akcije „Volim Hrvatsku“ Gospićanima podijeljeno 4 000 sadnica cvijeća

volim hrvatsku

Akcija Hrvatske turističke zajednice „Volim Hrvatsku“ i ove je godine provedena u Gradu Gospiću. Predsjednik TZ Grada Gospića i gradonačelnik Milan Kolić sa svojim suradnicima danas je na Trgu Stjepana Radića građanima podijelio oko 4 000 sadnica cvijeća. Cilj ove akcije je još ljepši i uređeniji Gospić. Da Grad Gospić brine o svojim javnim površinama svjedoče i do sad osvojene nagrade za najljepši trg kontinentalne Hrvatske i prošlogodišnja nagrada Hrvatske turističke zajednice gdje je Grad Gospić proglašen najuređenijim gradom kontinentalne Hrvatske.

   

U Gospiću obilježena 76. obljetnica pogibije „Senjskih žrtava“

senjske zrtve 2013 1

Danas je u Gospiću obilježena 76. obljetnica pogibije „Senjskih žrtava“.
Tim povodom su saborski zastupnik mr.Darko Milinović, gradonačelnik Milan Kolić sa suradnicima, predstavnici Ličko-senjske županije, hrvatske vojske i policije, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijenac i zapalili svijeće na grobnicu „Senjskih žrtava“, u znak sjećanja na mlade Gospićane koji su bez ikakvog povoda mučki ubijeni 9.svibnja 1937.godine od žandarmerije srpskog režima u Senju.
Riječi molitve izrekao je gospićki župnik mons.dr.Mile Čančar.

senjske zrtve 2013 2

   

Održan godišnji susret pjevačkih zborova iz župa s područja Gospićko-senjske biskupije

Susret zborova 3

U Pučkom otvorenom učilištu dr. Ante Starčević danas je održan godišnji susret i duhovna obnova za članove pjevačkih zborova i skupina iz svih župa s područja Gospićko-senjske biskupije. Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislava Šporčića i organizatora ovog susreta gospićkog župnika mons. Mile Čančara, okupljenima se obratio i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić. Gradonačelnik je pozdravio sve nazočne zaželjevši im srdačnu dobrodošlicu u Grad Gospić kao administrativno središte Ličko-senjske županije i sjedište Gospićko-senjske biskupije. Uz molitvu i veličanje Boga kroz pjesmu, današnji gost predavač dr. o. Marijan Steiner, glazbenik i profesor teologije iz Zagreba održao je i prigodno predavanje o važnosti glazbe u liturgiji.

Susret zborova 1 Susret zborova 2

   

Gradonačelnik sa suradnicima obišao MO Trnovac

MO Trnovac 2

Gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić sa svojim suradnicima danas je obišao Mjesni odbor Trnovac, gdje su u tijeku radovi na nekadašnjoj trnovačkoj školi koja slovi za jednu od najstarijih na području Grada Gospića, a danas se preuređuje u Dom u kojem bi se održavale aktivnosti od važnosti za ovo mjesto. Susret je protekao u ugodnom druženju i razgovoru s mještanima.

MO Trnovac 1

   

Obilježen Dan OŠ dr. Jure Turića

Dan skole 2

U povodu obilježavanja Dana OŠ dr. Jure Turića u organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Gospića u osnovnoj školi izvedena je pokazna vježba „Marta 2013.“ gdje je angažiranjem i koordiniranjem svih žurnih službi s područja Grada izvedena simulacija spašavanja i evakuacije učenika u slučaju požara.

Nakon toga u holu škole održan je prigodni program kojem je uz predstavnike institucija s područja grada nazočio i gradonačelnik Grada Gospića g. Milan Kolić. Ovom prigodom ravnatelj g. Ivica Radošević pozdravio je sve prisutne, istaknuvši niz programa koje škola uspješno provodi kao što su produženi boravak učenika, program za djecu s posebnim potrebama i glazbena škola. Do rujna ove godine sve učionice bi trebale biti informatički opremljene, a planira se i uvođenje elektroničkih dnevnika i imenika. Također je zahvalio Gradu Gospiću kao osnivaču škole na financijskoj potpori koju pruža tijekom cijele godine. Sve prisutne svojim programom kroz pjesmu, ples, glumu i recitacije uveselili su vrijedni učenici.

Dan skole 3 Dan skole 4 Dan skole 5 Dan skole 1

   

Stranica 123 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting