Utorak, Svibanj 22, 2018

Prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

darivanje krvi

Povodom Dana dobrovoljnih  darivatelja krvi gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić i zamjenica gradonačelnika gospođa Marta Grgurić primili su dobrovoljne darivatelje krvi sa područja grada Gospića.

Tim povodom gradonačelnik se zahvalio svim darivateljima koji su svojim humanim činom darivanja krvi spasili nečiji život, ne pitajući pri tome tko je dobio njihovu krv.

Govoreći u ime darivatelja Vlado Brkljačić ravnatelj Gradskog društva CK Gospić je istaknuo nastojanja društva da pomladi populaciju darivatelja. Uz starije darivatelje krvi,  stalno nam se priključuju mlađi ljudi i sa zadovoljstvom moram istaknuti da se prosječna starosna dob naših darivatelja neprestano smanjuje. Na području Gospića sada imamo više od stotinu darivatelja krvi, što je o odnosu na broj stanovnika u granicama hrvatskog prosjeka, odnosno skoro 4 darivatelja na 100 stanovnika, zaključio je Brkljačić. S njim su u društvu, osim mlađih darivatelja krvi, bili gospodin Fabijan Rupčić i Zvonko Kovačić. Fabijan (80 godina) krv je dao 137 puta.

Na području Ličko-senjske županije lani je darovano nešto više od 1 200 doza krvi, dok se ove godine taj broj kani povećati na čak 1500 doza.

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting