Petak, Lipanj 22, 2018

Obilježena 26. obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić

Bilaj 1

Obilježavanje ratnih događaja i obrane Bilaja i Gospića započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim pripadnicima HV-a sa riječkog područja, a nakon toga kod Centralnog križa na Groblju u Bilaju. Riječi molitve za poginule branitelje te poginule mještane Bilaja i Barleta od 1941. do 1995. godine izrekao je bilajski župnik Zlatko Sušić.

Nakon što su izaslanstva Grada Gospića predvođena gradonačelnikom gospodinom Karlom Starčevićem i predsjednikom Gradskog vijeća gospodinom Petrom Radoševićem, Ličko-senjske županije predvođena županom dr. Darkom Milinovićem, predstavnici Hrvatske vojske, Udruge roditelja poginulih branitelja Primorsko – goranske županije, ostalih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Ličko-senjske županije te branitelja iz Krapinsko – zagorske županije koji su ovdje ratovali položila vijence i svijeće, služena je i sveta misa kod pećine Svetog Stjepana koja je za vrijeme Domovinskog rata služila kao sklonište i svetište.

Svetu misu predvodio je župnik župa Sv. Antun Padovanski u G. Kosinju i Sv. Ivan Krstitelj u D. Kosinju đakon Pero Jurčević.

Bilaj 2 Bilaj 4 Bilaj 3

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting