Srijeda, Lipanj 20, 2018

Otvorena 19. izložba „Jesen u Lici“

Jesen u_Lici_2017._8

Pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, predsjednik Hrvatskog sabora gospodin Gordan Jandroković otvorio je u Gospiću 19. Izložbu „Jesen u Lici."

Uz predsjednika Hrvatskog sabora, na izložbi su se nazočnima obratili gradonačelnik Grada Gospića gospodin Karlo Starčević i župan gospodin Darko Milinović. Gradonačelnik je u svom obraćanju posebno istaknuo da su u središtu manifestacije najveće ljudske vrijednosti, rad i stvaranje.

„Kao Gradonačelnika, posebno me raduje i ohrabruje kada vidim na jednom mjestu sve bogatstvo našega ličkoga kraja, a i svekolike Hrvatske. Raduje me veliki broj izlagača iz cjelokupne Ličko-senjske županije, cijele Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine. To je veliki znak da nismo zaboravili raditi i stvarati, što je i smisao ljudskog života. Ovi vrijedni plodovi zemlje su rezultat vašeg teškog rada i produkt vašeg uma. Vi ste dokazali i dokazujete da se u Lici može i isplati živjeti. Vaši vrijedni proizvodi su putokaz da je u Lici i Hrvatskoj održiv i poželjan život."

Na ovogodišnjoj izložbi svoje proizvode izložilo je 270 izlagača, najviše do sada. Uz izlagače iz Ličko-senjske županije izlagači dolaze iz svih hrvatskih županija i iz četiri susjedne zemlje. U slijedeća tri dana posjetitelji će moći uz obilazak i kupnju na štandovima, sudjelovati na radionici „Održivi razvoj ruralnog kraja 2017.", posjetiti 8. izložbu ovaca Ličko- senjske županije i 2. Izložbu buša Ličko – senjske županije. Moći će nazočiti dodjeli priznanja najuspješnijim izlagačima, te dodjeli nagrada Turističke zajednice Grada Gospića – „Zeleni cvijet", sve uz mnogobrojne nastupe kulturno - umjetničkih društava iz Ličko-senjske županije i ostalih dijelova Republike Hrvatske. Posebno ovdje treba istaknuti predstavljanje vrlo vrijedne knjige prof.dr.sc. Josipa Fajdića „Posebnosti Like: priroda, povijest, kultura, istaknute osobe".

Jesen u_Lici_2017._2Jesen u_Lici_2017._1Jesen u_Lici_2017._4Jesen u_Lici_2017._6

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting