Ponedjeljak, Svibanj 21, 2018

Zanimljivi gosti na Thompsonovom koncertu u Zadru!

unnamed

Poznato je od davnina kako glazba i ples idu ruku pod ruku što će nam još jednom pokazati svojom suradnjom folklorni ansambl „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića koje će ugostiti M.P.Thompson na svom koncertu u Zadru 9. prosinca.

Ansambl će imati priliku pokazati svoj fenomenalni nastup i to pred mnogobrojnom publikom koju uvijek viđamo na Thompsonovim koncertima. 

Folklorni ansambl « Dr. Ante Starčević « Gospić osnovan je u veljači 1996. godine na inicijativu Pučkog otvorenog učilišta « Dr. Ante Starčević « Gospić u čijem sastavu i danas djeluje pod voditeljstvom gđe. Marije Rukavina Maje – bivše članice ansambla Lado iz Zagreba.


Osnovna zadaća folklornog ansambla je istražiti i prezentirati folklornu baštinu Like i ličkog kraja koja je skoro bila zaboravljena i nedovoljno prezentirana javnosti. Članovi Folklornog ansambla su u svrhu održanja tradicije i njegovanja tradicijskih običaja svojim nesebičnim radom i doprinosom pomogli u prezentaciji narodnih običaja.


Njihov iznimno poseban nastup pratit će glazbena pozadina koja posebno veseli publiku na Thompsonovim koncertima, a riječ je o pjesmi „Geni kameni“.Znamo da su nastupi M.P.Thompsona snažni i emotivni, a gostovanje folklornog ansambl „Dr. Ante Starčević“ dodat će posebnu notu i moć ionako veličanstvenom prizoru na pozornici.


Repertoar folklornog ansambla su uglavnom domaće pjesme i plesovi iz Gospića i okolnih mjesta kao i scenski prikazi « "Ličko prelo" , "Lička prošnja" , "Lička svadba","Pavenka" i "Šibači", a pripremaju se uprizoriti i narodni običaj "Ličke zaruke". Kruna rada je snimanje dokumentarne emisije HRT običaja ličke tradicije "Ličko prelo", "Prošnje" i "Ličke svadbe" Folklorni ansambl pored svojih redovitih nastupa u Gospiću i na području županije, uspješno je i zapaženo nastupao diljem Republike Hrvatske i inozemstva. Zapaženi su nastupi na području Slavonije za koju znamo da gaji narodne običaje. Nastupali su u Vinkovcima, Đakovu i Slavonskom Brodu što govori u prilog kvaliteti Folklornog ansambla «Dr. Ante Starčević» Gospić.

Ako želite biti dio ovog vrhunskog i nezaboravnog koncerta, osigurajte svoje ulaznice na vrijeme i nemojte propustiti još jedan spektakl u produkciji M.P. Thompsona. Ako još niste osigurali svoje ulaznice krajnje je vrijeme da to učinite!

Vidimo se u Zadru!

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting