Ponedjeljak, Travanj 23, 2018

Prijedlog novih cijena Vrtića

Cijenjeni građani Grada Gospića,

potaknuti plasiranjem netočnih podataka u javnost, donosimo Vam rezultate detaljne ekonomske analize na čijoj je bazi donesen Prijedlog Odluke o sudjelovanju korisnika usluga Dječjeg vrtića Pahuljica u cijeni redovitog programa.

Cijena za smještaj djeteta u redoviti cjelodnevni 10-satni program Dječjeg vrtića Pahuljica u Gospiću bazirana je na dohodovnom cenzusu.

U tablici su vidljivi podatci izrađeni na temelju detaljne analize te podataka o visini dohotka roditelja čija djeca pohađaju Dječji vrtić Pahuljica.

tablica vrti

Iz tablice je vidljivo da će se za 81% obitelji čije dijete pohađa Vrtić cijene smanjiti, za 10% obitelji cijene će ostati iste, a za 9% obitelji cijene će se povećati.

Dodatne pogodnosti su osigurane novim prijedlogom cijena, što će doprinijeti rasterećenju troškova svim obiteljima, onima manje platežne moći kao i onima veće platežne moći.

Korisnici koji u Vrtiću na smještaju imaju više djece, za drugo i treće dijete plaćati će 50% niže cijene smještaja od punog iznosa, a za četvrto dijete osiguran je besplatan smještaj. To u dosadašnjim proračunima nije bilo osigurano te je predstavljalo veliko opterećenje za višečlane obitelji. Naime, trenutnom odlukom korisnici za prvo i drugo dijete plaćaju punu cijenu, a za treće i četvrto 50% nižu cijenu od punog iznosa.

Kako bi pokazali građanima, ponajprije roditeljima djece u Vrtiću što znači prijedlog novih cijena te koliko je to smanjenje u odnosu na sadašnje stanje, molimo Vas da pogledate grafikone.

VrtiVrti1Vrti2Vrti3


pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting