Utorak, Svibanj 22, 2018

Priopćenje gradonačelnika Karla Starčevića

Poštovani građani Grada Gospića,

veljača nam je pokazala svoje pravo promjenjivo lice. Na području Grada Gospića palo je više od 95 cm snijega, na mjestima i do 1,5 metara. Ovakav snijeg zadnji put vidjeli smo 2013. godine, ali je puno kraće trajao nego što je to slučaj ove godine, a veći snijeg od ovoga bio je još jedino one famozne i svima poznate 1929. godine.

Grad Gospić velikim sredstvima i snagama radi na rješavanju snježnih problema, ali zbog ekstremnih uvjeta molimo građane da budu strpljivi te naglašavamo da su prioritet u čišćenju glavne prometnice, zdravstvene, obrazovne, državne i javne ustanove. Dakako bude li trebalo možemo i pojačati ljudstvo i mehanizaciju ali za sada za to nema potrebe.

Gradsko poduzeće Komunalac, koncesionar – Lika – ceste sa kooperantima, naši zaposlenici zaposleni na javnim radovima te svi partneri Grada aktivno i neprekidno rade kako bi građanima osigurali prohodne prometnice. Usprkos velikom snijegu sve glavne prometnice su prohodne osim nekoliko seoskih putova čije čišćenje je u tijeku.

S namjerom da nikoga ne izostavimo moramo se zahvaliti svim operativnim snagama koje su neprekidno na terenu, a koristimo priliku i da se zahvalimo i novom zapovjedniku Motorizirane bojne Vukovi pukovniku Tomislavu Kasumoviću i pripadnicima Hrvatske vojske koji su pružili svoju pomoć, iako bismo voljeli da su snage Hrvatske vojske na teren izišle u dogovoru s Upravom Grada Gospića.

Isto tako, svjesni smo da postoje mjesta koja su slabije dostupna uslijed velikih snježnih vijavica i zbog snježnih nanosa i snijega koji ne prestaje padati. Stoga se svima, kojima nismo put do kuća trenutno uspjeli učiniti prohodnim, ispričavamo. Napominjem da i dalje sve operativne snage aktivno rade na tome da sve prometnice na području Grada Gospića budu prohodne, a poštovane sugrađane molimo da u ovim, zaista ekstremnim uvjetima, imaju razumijevanja i strpljenja.

Moram napomenuti da nema mjesta panici i da su svi mehanizmi upravljanja u sigurnim rukama. Mi znamo upravljati Gradom i u ekstremnim situacijama a ove padaline u veljači smatramo normalnim i uobičajenim.

Kao podsjetnik uz priopćenje dajem i ovu fotografiju da nas podsjeti kako su nekada naši stari zajednički i s osmjehom na licu odolijevali vremenskim neprilikama naše oduvijek po snijegu poznate Like.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Gospića

Karlo Starčević

preuzmi

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting