Ponedjeljak, Svibanj 21, 2018

Grad Gospić i Grad Bihać potpisali povelju o prijateljstvu i suradnji

Grad Gospić i Grad Bihać i službeno su postali gradovi prijatelji potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji koju su potpisali gradonačelnik Grada Bihaća gospodin Šuhret Fazlić i gradonačelnik Grada Gospića gospodin Karlo Starčević. Ova Povelja samo je potvrda dosadašnjih dobrosusjedskih odnosa koje njeguju i baštine ova dva grada, dok će se njenim potpisivanjem omogućiti još bolja suradnja i zajedničko apliciranje i kandidiranje projekata EU.

Bihaćki gradonačelnik i suradnici izrazili su iznimnu dobrodošlicu izaslanstvu Grada Gospića, a gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je kako je posebno sretan što prvu povelju u svom mandatu potpisuje s prijateljskim Gospićem.

Riječi gospićkog gradonačelnika upućene u Bihaću također su bile usmjerene na zajedničko kandidiranje za sredstva iz EU fondova te je tom svečanom prigodom istaknuo kako je suradnja između Gospića i Bihaća potpuno prirodna jer su ta dva grada povijesno i zemljopisnim položajem upućeni na međusobnu suradnju, kako u turističkom i gospodarskom, tako i u kulturnom i obrazovnom kontekstu.

Povelja o prijateljstvu simbolično je potpisana upravo 26. veljače kada Grad Bihać slavi 758 godina svog postojanja.U pisanim dokumentima Bihać se prvi put spominje 26. veljače 1260. godine u povelji ugarskog kralja Bele IV. U okviru obilježavanja ovog važnog datuma, Bišćani i njihovi gosti, među kojima i izaslanstvo Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša te pročelnici Slaven Stilinović i Ivana Kaleb Asić, imali su priliku nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bihaća i kulturnom programu te dodjeli priznanja i nagrada Grada Bihaća.

Image-1 1Image-1 2Image-1 3Image-1Image-1 4

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting