Utorak, Svibanj 22, 2018

10. veljače 2011.

RADIO GOSPIC

vjesti_radio_GS

Povodom obilježavanja „Dana 112“ danas je u KIC-u učenicima drugih razreda OŠ „dr. Jure Turića“, Gospić  održano predavanje na temu
„Edukacija djece u sustavu zaštite i spašavanja“. Inače dan jedinstvenog europskog broja 112  ove godine obilježava se po 4. put i to sutra, 11. veljače na datum kada je točno prije šest godina Republika Hrvatska u operativnu funkciju stavila ovaj jedinstveni europski broj 112. Današnjim predavanjem nastavljen je edukativni ciklus u kojemu djelatnici područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić u suradnji s PU ličko-senjskom, Policijskom postajom Gospić, JVP Gospić, ekipom hitne medicinske pomoći Gospić i HGSS Stanica Gospić prezentiraju nastavni sat na temu „Edukacija djece u sustavu zaštite i spašavanja“.

S obzirom na tehničko-tehnološki razvoj, vremenske i druge neprilike koje znatno povećavaju mogućnost da se djeca predškolskog i školskog  uzrasta kao najosjetljiviji dio populacije nađu u situaciji kada moraju pomoći sebi ili osobama oko sebe, edukacija djece u području zaštite i spašavanja sve više postaje obaveza ne samo sustava redovnog odgoja , nego i obaveza drugih tijela državne uprave. Cilj ovog edukativnog predavanja bio je upoznati učenike sa značenjem broja 112 i ostalih žurnih službi , poticati njihov interes za spoznaju i prepoznavanje opasnosti te razvijati svijest o reagiranju u opasnim situacijama. Današnjem edukativnom predavanju osim učenika prisustvovali su i zamjenici gradonačelnika Marta Grgurić i Ivan Biljan, izaslanik ličko-senjske županije  Joso Rukavina te predstavnici svih žurnih službi koje djeluju na području Gospića.

M.F.

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting