Petak, Svibanj 25, 2018

7.ožujka 2011.

RADIO GOSPIC

vjesti_radio_GSSinoć je u Gospiću u 82.godini života preminula   profesorica i doktorica znanosti Mandica Kovačević rođena Frković, odnosno kako je generacijama bila poznata među gospićkim studentima za učitelje i među svim gospićanima Manja. 
Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Gospiću gdje je maturirala 1949. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala hrvatski jezik 1954, teoriju književnosti je doktorirala 1980.godine. 

Radila je  u Gospiću na gimnaziji, u Kutini, Zagrebu, Čakovcu, te ponovno na Učiteljskoj akademiji u Gospiću, kasnije Visokoj Učiteljskoj školi na kojoj je i umirovljena. Sudjelovala je u  znanstvenim državnim projektima, napisala je brojne recenzije knjiga i udžbenika, objavila preko 60 radova u znanstvenim i stručnim časopisima. Državnu nagradu Ivan Filipović dobila je  1982., odličje Red Danice hrvatske s likom Antuna Radića i Javno priznanje Ličko-senjske županije 1998., Priznanje Grada Gospića 2000., Priznanje Sveučilišta u Rijeci, Visoka učiteljska škola u Gospiću, za poseban doprinos Visokoj učiteljskoj školi 2003. Dobitnica je i ostalih brojnih priznanja i zahvalnica. Slušatelji radio Gospića mogli su je  slušati subotom od 13 sati u vjerskoj emisiji Glas crkve u Lici. Draga Manja bit će sahranjena sutra u 15 sati na Gradskom groblju Marije Magdalene u Gospiću. Komemoracija za dr.sc Mandicu Kovačević održat će se sutra u 11 i 30 na Odsjeku Učiteljskog studija u Gospiću.

M.T.

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting