Utorak, Svibanj 22, 2018

Kultura

Kazališna predstava "Dimnjačar"

KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA ODRASLE - KOMEDIJA
"DIMNJAČAR"
LJUBOMIR KEREKEŠ 

ljubomir-kerekes-dimnjacar 

20.11.2012. (utorak)
sati: 19,30 ; ulaz: 40,00 kn

Dvorana Učilišta Gospić

Dimnjačarske priče i dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom jednostavnog čovjeka, gradirane bogatim lokalnim narodnim izričajem  vrlo lako uspostavljaju komunikaciju s auditorijem. Tako i protagonist ove monodrame neprestance mami iz gledateljstva  salve smijeh ne dopuštajući mu da se bar na čas odmori.  A specifičan i prostački humor omogućuje mu i izravan odaziv jer se dotiču eksplicitno i nekih lokalnih frustracija i osoba... 

 

XLVII. Lički likovni anale

lika anale 2012

   

Rock škola “Gospić Groove 2012″

Ako ti je dosta praznog hoda, ispadanja iz takta, lupanja u garaži i deranja pod tušem, vrijeme je da stekneš i usavršiš svoje glazbene vještine pod vodstvom aktivnih profića, vrhunskih profesionalnih instrumentalista i vokalista domaće scene!

Rad  Groove instruktora s grupom, tzv. band coaching,  trajat će tri dana – petak 26., subotu 27., i nedjelju 28. listopada 2012., od 17 do 20 h, a namijenjen je svima, bez obzira na dob, koji imaju najmanje dvogodišnje sviračko i/ili pjevačko iskustvo (a može i manje, uz glazbenu kompetenciju dovoljnu za bendovsku komunikaciju).

Za Band coaching potrebna je prijava najmanje četiriju polaznika koji vladaju različitim instrumentima (ili tri instrumenta + vokal).  Repertoar se dogovara i slaže prije početka probe, između članova banda i instruktora, s obzirom na želje i glazbene afinitete polaznika, te mogućnost postavljanja benda vezano uz instrumente i/ili vokale.

Instruktori koji će zajedno voditi ovu kratku, ali intenzivnu rock školu poznati su glazbenici: Jurica Leikauff - klavijature(Prljavo kazalište), Zvonimir Bučević Buč – bas gitara (Boa, Parni valjak, Vještice, Songkillers, Bastardz...), Franciska Fiss - vokal (Boa, brojne jazz formacije), Davor Doležal - gitara (Igor Geržina Sax Lounge Ensamble).

Mjesto održavanje ove bendovske radionice je KIC, Kulturno-informativni centar Gospić,  Budačka 12. Prijaviti se možete na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na tel. 053/658-975, najkasnije do 26.listopada u 12 sati.

Nagrada najuspješnijem bendu i polaznicima je promotivni nastup na završnoj koncertnoj produkciji GROOVE škole zvuka i glazbe u Zagrebu, koji će se održati u popularnom klubu Sax!, potkraj  siječnja 2013.

Održavanje ove radionice organizacijskom i financijskom potporom omogućili su Grad Gospić, KIC Gospić, Hrvatska glazbena unija (HGU) i Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP).

Više informacija možete naći na: www.gospic.hr i www.kic-gospic.eu, www.hgu.hr i  www. huzip.hr te www.groove.hr

   

Ništa ozbiljno - kazališna predstava

Redatelj: Zoran Babić; scena: Boris Križman;
Ništa ozbiljno jedno je od brojnih djelca moguće najnepoznatijeg američkog autora Richa Orloffa. Niz je to kratkih, duhovitih scenskih minijatura koje imaju za cilj zabaviti publiku pružajući izvođačima mogućnost da se i sami zabave izvedbom.Devet naizgled nepovezanih scena svojim humorom, glumačkom koncentracijom i duhovitim kreacijama stvara zapravo vrlo povezano djelce kroz koje se provlači tematika svakodnevice, muško-ženskih odnosa na našem svijetu, od njegovog nastanka pa do samog trenutka na sceni. Smijeh služi kao lajtmotiv i ljepilo koje čvrsto povezuje ono naizgled nepovezivo. Scene sa samim scenama, a i ono važnije - publiku s glumcima. Mnoštvo likova, toliko različitih karaktera isprepliću se u ovom scenskom uratku koji nije – ništa ozbiljno.
Teatar Gaudeamus (Teatar „G“) djeluje kontinuirano od 1979. godine u Kulturnom centru Peščenica u Zagrebu.  Do danas su odigrali raznolik i zanimljiv repertoar, a neke od predstava su zapamćene kao dio cjelokupne scenske začudnosti kazališno amaterske scene. Od inicijatora i prvog redatelja prof. dr. Stjepana Pepeljnjaka, redatelji/voditelji se često mijenjaju i to je predstavljalo posebnost rada Teatra „G“, jer oni su zaljubljenici kazališne umjetnosti raznih profila. Često su to profesionalni kazališni djelatnici,  studenti Akademije za dramsku umjetnost, studenti Filozofskog i drugih  fakulteta, a u zadnje vrijeme kao redatelji su se nametnuli dugogodišnji glumci ove kazališne skupine Zoran Babić i Rebecca Agić. Članovi Teatra „G“ se mijenjaju i svake se godine skupina obnavlja novim članovima: srednjoškolcima,  studentima i mladim zaposlenim ljubiteljima kazališne umjetnosti, a mnogi od bivših „Geovaca“ danas su profesionalni kazališni djelatnici (Dora Polić, Ana Merlin, Jelena Kovačić, Goran Bogdan…).

Dvorana Učilišta Gospić 

   

Koncertno-kazališna sezona 2012.

program pou jesen-zima 2012

   

Stranica 29 od 35

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting