Ponedjeljak, Travanj 23, 2018

Kultura

Picasso

Picasso

Pučko otvoreno učilište "Dr. Ante Starčević"

09.11.2011. u 19,30 sati
ulaznice u pretprodaji

Režija: Nenni Delmestre  

Prijevod: Belmondo Miliša

Scenografija, kostimografija i glazba: Lina Vengoechea
Igraju: Elvis Bošnjak, Lana Helene Hulenić

Pablo Picasso je zasigurno jedna od najznačajnijih umjetničkih figura 20.-og stoljeća čija intrigantna osobnost provocira našu znatiželju jednako kao i njegov umjetnički genij. U drami Jeffreya Hatchera zatičemo Picassa 1941. godine u okupiranom Parizu. Kao i mnogi drugi represivni režimi, nacisti posebnu pozornost poklanjaju umjetnosti, nastojeći diskreditirati sve ono što se suprotstavlja ili ne veliča njihove ideološke okvire. U tu svrhu organiziraju izložbu Degenerirane umjetnosti na kojoj namjeravaju predstaviti i Picassa. Sva djela izložena u ovom čudnom salonu trebaju nakon izložbe biti spaljena. Hatcherova duodrama započinje kada, u ime nacističkog Ministarstva kulture, Picassu u posjet dolazi gospođica Fischer, sa zadatkom da otkrije koji je od tri rada što ih posjeduje originalni Picasso. Iza sva tri crteža krije se i Picassova osobna priča, tako je veliki umjetnik doveden u poziciju Sofijinog izbora u kojoj sam mora izabrati djelo koje će biti spaljeno. Hatcher razvija napetu igru, podiže snažni emotivni vrtlog u kojem traje strastvena borba za svaki pojedini crtež.

 

Izložba fotografija

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate otvorenje međunarodne natječajne izložbe fotografija, koja će se održati u Kulturno Informativnom Centru u Gospiću u utorak 25.10.2011. u 18,00 sati.

Na natječaj je prijavljeno 893 fotografije iz 39 zemalja svijeta, međunarodni žiri dodijelio je ukupno 38 nagrada i ti nagrađeni radovi, uz 18 radova van konkurencije, dakle ukupno 56 radova, biti će izloženi u respektabilnom formatu 90x60 cm, tako da jedinstveni doživljaj neće izostati.

U sklopu ove izložbe održati će se i projekcija ostalih radova prihvaćenih u postav izložbe.

Fotosalon 16 Jezera-Fotosafari.hr održava se pod visokim pokroviteljstvom Međunarodne Federacije za Fotografsku Umjetnost –FIAP i Hrvatskog Fotosaveza.

   

Zagrljaj - predstava za djecu

Zagrljaj

Pučko otvoreno učilište "Dr. Ante Starčević"

11.10.2011. g.
 
Kino "KORZO"

1. predstava u 10,00 sati
2. predstava u 11,30 sati
cijena ulaznice 20,00 kn

 

Nakon mnogo godina, dvije, nekad najbolje prijateljice, susreću se na ulici. Prepoznavši se, padnu jedna drugoj u ZAGRLJAJ. Prisjećaju se svog prijateljstva od najranijih dječjih dana...

Ples za djecu i mlade jedna je od najpopularnijih formi suvremenog europskog kazališta. U Hrvatskoj, Mala scena prednjači u ovom iznimno zanimljivom i nadasve teatralnom kazališnom žanru. Na žalost, kod nas, ples kao scenska forma još uvijek teškom mukom krči svoj put k priznanju. ZAGRLJAJ je naš prilog afirmaciji suvremenog plesa u Hrvatskoj, ali i odgoju mladih.

   

Pandorina kutijica

Pandorina kutijicaPučko otvoreno učilište "Dr. Ante Starčević"

13.10.2011. u 20,00 sati
ulaznice u pretprodaji

Kako vođenje osobnog dnevnika može ugroziti brak jednog zaposlenika Ministarstva obitelji, u novoj komediji Teatra Gavran.
Nakon dvadeset pet godina sretnog i mirnog braka, simpatični portir Pero, zaposlenik Ministarstva obitelji, po prvi put u životu zaviri u kutijicu u kojoj njegova supruga Buba čuva pisma iz mladosti. Ondje pronađe i njezin intimni dnevnik. Ono što u njemu pročita istinski ga šokira. Njegova žena i njihov brak ukazuju se u neočekivanom svjetlu. U zapisima se spominje i stanoviti Toni, bivši pomorac! Na pomolu je susret i obračun dvojice suparnika…

Sadržaj je to komedije ‘Pandorina kutijica‘ Mire Gavrana kojom njegov obiteljski teatar otvara sezonu 2010./2011., a sve u režji Roberta Raponje.

   

Jesen u Lici 2011.

jesen_u_lici_2011

Jesen u Lici se održava 1. i 2. listopada 2011. godine na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

   

Stranica 34 od 35

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting