Srijeda, Veljača 21, 2018

Gospić Događanja

Obilježena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Medački džep“ i Dan Policijske kapelanije „sv.Hrvatski mučenici“

medacki dzep_2014

Svetom misom služenom u Katedrali NBDM  i polaganjem vijenaca u utorak 9. rujna u Gospiću je obilježena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Medački džep“ i Dan Policijske kapelanije „sv.Hrvatski mučenici“.

Nakon misnog slavlja  podno Spomenika poginulim  braniteljima delegacije Grada Gospića, Ličko-senjske županije, PU Ličko-senjske i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položile su vijence i zapalile svijeće.

 

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

5.8.2014. 2

U utorak 5. kolovoza izaslanstvo Grada Gospića i Ličko – senjske županije, policije te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće podno Spomenika u Širokoj Kuli, a potom je župnik Luka Blažević u Crkvi Sv. Mateja služio svetu misu za sve poginule hrvatske branitelje u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“. Obilježavanje ovogodišnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljeno je Smotrom folklora na Ličkom Osiku, a završilo je koncertom grupe „Tajno ime“.

5.8.2014. 1 5.8.2014. 3 5.8.2014. 4 5.8.2014. 5 5.8.2014. 6
 5.8.2014. 7 5.8.2014. 8 5.8.2014. 9 5.8.2014. 10

   

dan pobjede_2014

   

Lička seljačka tržnica

Lokalna akcija grupa (LAG) Lika  predstavila se  gospodarskom manifestacijom pod nazivom    

” Lička seljačka tržnica”. U dijelu  gradske  tržnice LAG je okupio 30-ak OPG-a s područja Like koji su prezentirali autohtone proizvode, uglavnom stvorene na tradicijski način i uz starinske tehnologije.  Bila je ovo još jedna  prilika za plasman proizvoda lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava  za koji u LG-u s pravom smatraju da je ovo  najbolji način  za uspostavljanje novog prodajnog kanala  koji će u konačnici imati pozitivan utjecaj na gospodarski razvoj Like i revitalizaciju cjelokupnog područja.

    Voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević i njegov stručni tim okupili su na jednom mjestu predstavnike OPG-a iz svih gradova i općina, kako bi još jednom ukazali na  potrebu veće afirmacije  proizvoda i proizvođača sa snažnim lokalnim predznakom Tako su brojni posjetitelji mogli kušati i  kupiti delicije poput suhomesnatih proizvoda,  sireve, vrhunski medi i rakiju, svježe voće i povrće, uvjeriti se u bezvremensku vrijednost  odjevnih  i ukrasnih predmeta stvorenih onako kako se to radilo prije više stotina godina. Kako se moglo čuti od većine izlagača, nije problem proizvesti nešto dobro, kvalitetno i  originalno, već je problem za takav proizvod pronaći kupce. Lička seoska tržnica  upravo je na putu da bi riješila i ovaj problem. Manifestacija je sufinancirana iz EU pred pristupnog programa IPARD, kroz mjeru LEADER. Svojim su je dolaskom podržali predstavnici Ličko-senjske županije, svih ličkih općina, gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić i Grada Gospića Petar Krmpotić sa suradnicima.

Lička seljačka tržnica ubuduće će se održavati jednom mjesečno (petkom).

   

Radno vrijeme Samostalne narodne knjižnice

Poštovani korisnici,

radi preseljenja na novu lokaciju Samostalna narodna knjižnica će imati sljedeće radno vrijeme na postojećoj adresi Dr. Franje Tuđmana 5:

  • 16. srpnja (srijeda) - 09:00 - 15:00 sati
  • 17. srpnja (četvrtak) - 09:00 - 15:00 sati
  • 18. srpnja (petak) - 09:00 - 15:00 sati
  • 19. srpnja (subota) - ne radimo

Od 21. srpnja nalazimo se na adresi Budačka 12, zgrada Kulturno Informativnog Centra u Gospiću s radnim vremenom za korisnike:

  • od ponedjeljka do petka - 09:00 - 20:00 sati
  • subota - 09:00 - 15:00 sati
   

Stranica 25 od 43

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting