Petak, Rujan 22, 2017

Gospić Događanja

Izgradnja spomen obilježja poginulim braniteljima na Ljubovu

grb9gbrObavijest

Prigodom prošlogodišnje proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti 05. kolovoza 2016. najavljena je izgradnja spomen obilježja pripadnicima postrojbi Zbornog područja Gospić koji su poginuli u vojno redarstvenoj operaciji „Oluja“ 1995. godine.

Opširnije: Izgradnja spomen obilježja poginulim braniteljima na Ljubovu

 

Završen je projekt „U zagrljaju zdrave prehrane“

lentaZavršen je projekt  „U zagrljaju zdrave prehrane“ koji je Grad Gospić u srpnju 2016. godine  prijavio na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih za osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva. Partneri na projektu su bili Osnovna škola dr. Jure Turića, Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovna škola dr. Ante Starčević Pazarište Klanac.

Ukupna odobrena vrijednost projekta „U zagrljaju zdrave prehrane“  je iznosila  265.101,53 kn, te je projekt u 100% iznosu financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Cilj projekta je pružanjem nefinancijske pomoći za 164 učenika iz socijalno ugroženih obitelji sa područja Gospića kroz osiguravanje redovite i kvalitetne prehrane doprinijeti povećanju kvalitete života te smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti djece.

Opširnije: Završen je projekt „U zagrljaju zdrave prehrane“

   

Uspješno su završene aktivnosti projekta „Unaprijedi jer vrijedi!“

LentaUspješno su završene aktivnosti projekta„Unaprijedi jer vrijedi!“kojem je cilj doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i integracije u odgojno-obrazovne procese za 10 učenika s teškoćama u razvoju s područja Gospića kroz osiguravanje uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, zapošljavanjem 10 pomoćnika u nastavi. Zaposleni pomoćnici su tijekom ove školske godine pružali pomoć u svakodnevnom radu učenicima s teškoćama.

Opširnije: Uspješno su završene aktivnosti projekta „Unaprijedi jer vrijedi!“

   

Grad Gospić uspješno proslavio svoj dan!

 FM14829Mnoštvom sadržaja  Grad Gospić je proteklog vikenda proslavio svoj dan i dan njegove nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene. U  petak je u kino Korzo održana  Svečana sjednica Gradskog vijeća gdje su dodijeljena javna priznanja  pojedincima i udrugama koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli boljitku grada i njegovih građana. Tako su dobitnici ovogodišnjih priznanja: mr.sc. Mile Došen, dr. medicine, specijalist pedijatar, trener Karlo Tomljenović, Jure Stopić i Gradski zbor Vila Velebita. Ovom prigodom gradonačelnik Karlo Starčević također  je dodijelio pohvalnice najboljim učenicima i studentima za postignute iznimne rezultate u njihovom obrazovanju.

U subotu na sam Dan Grada na groblju sv. Marije Magdalene kod Spomen  križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega se procesija uputila prema katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije gdje je misno slavlje predvodio biskup mons. Zdenko Križić. Nakon mise položeni su vijenci kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te podno biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Opširnije: Grad Gospić uspješno proslavio svoj dan!

   

Čestitka

CESTITKA

   

Stranica 4 od 41

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting