Četvrtak, Ožujak 22, 2018

Gospić Događanja

Obavijest korisnicima vodoopskrbnog sustava

water-glass-theme-water-16490Obaviještavaju se građani Grada Gospića da je zbog novih, iznimno obilnih oborina u kratkom razdoblju, tijekom dopodneva došlo do obnavljanja mutnoće na svim izvorištima te voda nije za piće na području cijelog vodoopskrbnog sustava.

Obavijest o mutnoći vode - Usluga d.o.o

 

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU VI. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA GOSPIĆA

Na temelju članka 96. stavak 3. Zakona o prostornom uređenju (NN 153/13, 65/17), Odluke o izradi VI. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Gospića (Službeni vjesnik br. 03/16) i Zaključka o utvrđivanju Prijedloga VI. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Gospića (KLASA: 350-02/16-01/7, URBROJ: 2125/01-04-17-43), donesenog po Gradonačelniku Grada Gospića, Gradski upravni odjel za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša objavljuje

Opširnije: JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU VI. IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA GOSPIĆA

   

Početak subvencioniranja stambenih kredita!

stambeni kredit

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u javnim glasilima i Narodnim novinama Oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita. Subvencioniranje stambenih kredita za 2017. godinu, sukladno odredbama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, počinje danom objave a zahtjevi se zaprimaju od 4. rujna 2017. godine.

Oglas o početku subvencioniranja

Opširnije: Početak subvencioniranja stambenih kredita!

   

Plan razvoja širokopojasne infrastrukture

MrezaGrad Gospić pokreće aktivnosti koje će omogućiti pristup Internetu sukladno smjernicama Europske komisije da do kraja 2020. godine sva domaćinstva imaju minimalnu dolaznu brzinu (downstream) od 30 Mbps (Megabita u sekundi) te za 50% domaćinstava minimalnu dolaznu brzinu (downstream) od 100 Mbps. Osim za područje grada Gospića pozvane su i ostale jedinice lokalne samouprave unutar Ličko-senjske županije te zaleđa Zadarske županije da zajednički sudjeluju i jedinstveno krenu u ovaj ogroman infrastrukturni projekt pod vodstvom stručnjaka Grada Gospića.

Opširnije: Plan razvoja širokopojasne infrastrukture

   

Obilježena 26. obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić

Bilaj 1

Obilježavanje ratnih događaja i obrane Bilaja i Gospića započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim pripadnicima HV-a sa riječkog područja, a nakon toga kod Centralnog križa na Groblju u Bilaju. Riječi molitve za poginule branitelje te poginule mještane Bilaja i Barleta od 1941. do 1995. godine izrekao je bilajski župnik Zlatko Sušić.

Nakon što su izaslanstva Grada Gospića predvođena gradonačelnikom gospodinom Karlom Starčevićem i predsjednikom Gradskog vijeća gospodinom Petrom Radoševićem, Ličko-senjske županije predvođena županom dr. Darkom Milinovićem, predstavnici Hrvatske vojske, Udruge roditelja poginulih branitelja Primorsko – goranske županije, ostalih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Ličko-senjske županije te branitelja iz Krapinsko – zagorske županije koji su ovdje ratovali položila vijence i svijeće, služena je i sveta misa kod pećine Svetog Stjepana koja je za vrijeme Domovinskog rata služila kao sklonište i svetište.

Svetu misu predvodio je župnik župa Sv. Antun Padovanski u G. Kosinju i Sv. Ivan Krstitelj u D. Kosinju đakon Pero Jurčević.

Opširnije: Obilježena 26. obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić

   

Stranica 4 od 44

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting