Utorak, Svibanj 22, 2018

Gospić Događanja

Postavljanjem zastave Dječjeg tjedna započela događanja vezana za djecu i o djeci

DSCN0033Danas su u centru Gospića zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i članica Društva Naša djeca grada Gospića Tamara Lujić postavile zastavu Dječjeg tjedna. Postavljanjem zastave koju su izradila djeca i tete iz Dječjeg vrtića Pahuljica i simbolično je započeo Dječji tjedan u gradu Gospiću, od 2. do 8. listopada 2017.godine.

U ovom tjednu roditelje, stručne djelatnike, a posebno svu djecu sa područja grada očekuje mnoštvo događanja. Održat će se stručna Tribina o položaju, pravima i potrebama djece i mladih u gradu Gospiću, te edukativne radionice „Upoznajmo svoja prava". Četiri dana za redom prikazivat će se animacijski film „The emoji movie". Djeca će moći sudjelovati u Bajkaonici lutkarske skupine DND Gospić. Upriličit će se i predstavljanje knjige za djecu „Afra", autorice Anđe Marić. Bit će tu izložbi dječjih radova i raznih likovnih radionica. Posebno je zanimljivo za izdvojiti događanje tzv. „Vremenski trezor" – koje upriličuju učenici 4. razreda OŠ dr. Jure Turić. Oni će tako pohraniti pisma koja će za četiri godine kad budu u 8. razredu otvoriti i pročitati.

Ljubav djeci_prije_svega

 

Pozivnica na Tribinu o položaju, pravima i potrebama djece i mladih u gradu Gospiću i okolici

Pozivamo Vas da se uključite u obilježavanje Dječjeg tjedna koji će se ove godine održati od 2. do 8. listopada 2017. godine u organizaciji Društva Naša djeca grada Gospića. U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru organizira tribinu Položaj, prava i potrebe djece i mladih u gradu Gospiću i okolici, 2. listopada 2017. u 17 sati u prostorima Odjela (dr. A. Starčevića 12, 1.kat,predavaonica br.5). Radujemo se Vašem dolasku!

different-nationalities-1743392 _340

   

Otvorena 19. izložba „Jesen u Lici“

Jesen u_Lici_2017._8

Pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, predsjednik Hrvatskog sabora gospodin Gordan Jandroković otvorio je u Gospiću 19. Izložbu „Jesen u Lici."

Uz predsjednika Hrvatskog sabora, na izložbi su se nazočnima obratili gradonačelnik Grada Gospića gospodin Karlo Starčević i župan gospodin Darko Milinović. Gradonačelnik je u svom obraćanju posebno istaknuo da su u središtu manifestacije najveće ljudske vrijednosti, rad i stvaranje.

„Kao Gradonačelnika, posebno me raduje i ohrabruje kada vidim na jednom mjestu sve bogatstvo našega ličkoga kraja, a i svekolike Hrvatske. Raduje me veliki broj izlagača iz cjelokupne Ličko-senjske županije, cijele Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine. To je veliki znak da nismo zaboravili raditi i stvarati, što je i smisao ljudskog života. Ovi vrijedni plodovi zemlje su rezultat vašeg teškog rada i produkt vašeg uma. Vi ste dokazali i dokazujete da se u Lici može i isplati živjeti. Vaši vrijedni proizvodi su putokaz da je u Lici i Hrvatskoj održiv i poželjan život."

Na ovogodišnjoj izložbi svoje proizvode izložilo je 270 izlagača, najviše do sada. Uz izlagače iz Ličko-senjske županije izlagači dolaze iz svih hrvatskih županija i iz četiri susjedne zemlje. U slijedeća tri dana posjetitelji će moći uz obilazak i kupnju na štandovima, sudjelovati na radionici „Održivi razvoj ruralnog kraja 2017.", posjetiti 8. izložbu ovaca Ličko- senjske županije i 2. Izložbu buša Ličko – senjske županije. Moći će nazočiti dodjeli priznanja najuspješnijim izlagačima, te dodjeli nagrada Turističke zajednice Grada Gospića – „Zeleni cvijet", sve uz mnogobrojne nastupe kulturno - umjetničkih društava iz Ličko-senjske županije i ostalih dijelova Republike Hrvatske. Posebno ovdje treba istaknuti predstavljanje vrlo vrijedne knjige prof.dr.sc. Josipa Fajdića „Posebnosti Like: priroda, povijest, kultura, istaknute osobe".

Jesen u_Lici_2017._2Jesen u_Lici_2017._1Jesen u_Lici_2017._4Jesen u_Lici_2017._6

   

Koncertno- kazališna sezona LISTOPAD 2017.

Plakat POU_listopad

   

II. večer folklora u Širokoj Kuli

HRVATSKO KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO „ŠIROKA KULA" IZ ŠIROKE KULE

POZIVA VAS

NA II. VEČER FOLKLORA U ŠIROKOJ KULI

23. rujna 2017. godine – subota 17,00 sati

Široka Kula

Nastupaju:

HKUD „Široka Kula" Široka Kula

KUD „Sloga" Mikleuš

HKUD „Lika" Lički Osik

KUD „Graničar" Cvitović

FA „Dr. Ante Starčević" Gospić

Pozivnica - HKUD "Široka Kula"   

Stranica 5 od 46

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting