Petak, Rujan 22, 2017

Gospić Događanja

Otvorena izložba radova „Perla u tradiciji“

perleU sklopu programa obilježavanja Dana Grada Gospića u  Pučkom otvorenom  učilištu  dr. Ante Starčević održana je izložba radova Perla u tradiciji. Ova izložba nastala je kao rezultat jedne u nizu radionica tradicijske izrade uporabnih i ukrasnih predmeta koje Pučko učilište redovito organizira.  Ovoga puta vrijedne ruke polaznica tečaja predstavile su  svoje radove gdje je vidljiv način slaganja i korištenja perle u tradicijskom nakitu.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša. U svom obraćanju  istaknula je kako je i sama sudionica njegovanja tradicije svoga kraja obzirom da je aktivna članica HKUD Široka Kula.  Nadalje, osvrnula se na važnost očuvanja i njegovanja tradicije i običaja kao osnovnog obilježja  kulture jednog naroda koja nas čini prepoznatljivima, različitima i posebnima zahvalivši pritom organizatoru i polaznicama radionice na doprinosu u očuvanju starih i pomalo zaboravljenih običaja,ali i predmeta koji čine neizostavan dio naše kulture i tradicije.

 

Izložba radova

PLAKAT izloba_radova

   

Gradonačelnik primio polaznike Romske odgojne zajednice

DSCN9265Gospićko-senjska biskupija ove godine domaćin je Romske odgojne zajednice, ljetne škole za romsku djecu iz cijele Hrvatske. Ljetna škola održava se u Pastoralnom centru Baške Oštarije od 4. do 11. 7.,  a voditelj i domaćin je povjerenik za Pastoral Roma naše biskupije vlč. Josip Štefančić. U  sklopu obilaska Gospića, pedesetak polaznika u društvu svojih profesora i mentora posjetili su Biskupiju, Muzej Nikole Tesle, Muzej Like i rodnu kuću dr. Ante Starčevića, a u KIC-u ih je primio gradonačelnik Karlo Starčević sa svojom zamjenicom Kristinom Prša. Gradonačelnik im je poželio srdačnu dobrodošlicu u Gospić, sa željom da se ovdje što ugodnije osjećaju, a ukoliko im bude potrebna ikakva pomoć, naglasio je,  Grad Gospić im uvijek stoji na raspolaganju. Isto tako, prisutnima se obratio ispred Romske odgojne zajednice i prof. Neven Hrvatić ne krijući zadovoljstvo ovako lijepom dobrodošlicom kazavši pritom kako je Lika mjesto gdje Romi ugodno žive, čine dio zajednice i doprinose razvoju. Također je prisutne upoznao sa važnosti i radom Romske odgojne zajednice koja uspješno djeluje već 23 godine, a cilj joj je okupljanje romske djece iz raznih dijelova Hrvatske kako bi  ih se  kroz razna predavanja i radionice dodatno educiralo o njihovoj vjeri, običajima i kulturi. Za kraj posjeta,  u znak zahvale polaznici su gradonačelniku uručili poklon, a druženje je završeno zajedničkim fotografiranjem. 

   

Dan Grada Gospića 2017

grad program

   

U Gospiću održana nacionalna izložba pasa „CAC Gospić 2017. „

1-1Zahvaljujući organizatoru Kinološkoj udruzi Velebit, nakon petogodišnje stanke u Gospiću je ponovno održana izložba pasa. Radi se o specijalnoj  izložbi pasa 6. i 7.  FCI skupine koja nosi obilježje nacionalnog karaktera. Posjetitelji su imali priliku vidjeti autohtone hrvatske pasmine, a u izložbi je sudjelovalo ukupno 39 pasa sa različitih područja Hrvatske.

Uz ostale govornike prisutnim posjetiteljima i izlagačima obratila se i zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša. U svom obraćanju osvrnula se na važnost ove plemenite životinje u čovjekovu životu koju s pravom zauzima od najranije povijesti pa sve do danas. Također je pozdravila i predstavnike Kinološke udruge Velebit koja osim što  okuplja ljubitelje pasa ujedno radi i na promicanju i razvoju kinologije kao stručne i športsko rekreativne djelatnosti s naglaskom na uzgoj, odgoj, obuku i zaštitu rasnih pasa te unaprjeđenja, usavršavanja i podizanja opće i stručne razine uzgajivača, vodiča, vlasnika i ljubitelja rasnih pasa.  Na samom kraju svog obraćanja svim izlagačima i njihovim ljubimcima zaželjela je sreću u natjecanju i ugodan boravak u gradu Gospiću.

Opširnije: U Gospiću održana nacionalna izložba pasa „CAC Gospić 2017. „

   

Stranica 5 od 41

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting