Srijeda, Ožujak 29, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Gospić Događanja

Koncert ozbiljne glazbe

koncert trio

 

Kazališna predstava - Ljuljačka za dvoje

ljuljacka

21. listopad 2015. (srijeda)

Sati: 19.30

Ulaz: 25.00 kn

Dvorana Učilišta Gospić 

   

Dječji tjedan

djecji tjedan

Raspored događanja

   

Jesen u Lici 2015.

jesen u_lici_2015

«Jesen u Lici» je tradicijska manifestacija koja se održava u Gospiću,  prvog vikenda u listopadu. Ovogodišnja 17.-a po redu „Jesen u Lici“ održava se od 2.- 4. listopada od 10:00-19:00 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, a ulaz je slobodan.

U autentičnoj atmosferi brojni posjetitelji će imati prigodu čuti izvornu narodnu pjesmu, ples ličkog kraja i nastupe kulturno-umjetničkih društava županije, ali i vidjeti izradu proizvoda od gline, bukare, tamburice, pletenje košari, predenje vune i sl.

Na „Jeseni u Lici“ se predstavljaju proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava (proizvodi od mlijeka, pekmeza, meda, sokova, vina, kolača, sira i dr.), malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju ličkog kraja.

300-tinjak izlagača izlaže isključivo vlastite proizvode tako da posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme proizvoda, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti. 
Na Izložbi sudjeluju i  izlagači  iz svih dijelova Hrvatske koji izlažu autohtone poljoprivredne, prehrambene, ili ukrasne proizvode karakteristične za podneblje iz kojeg dolaze. Izložba je  prerasla u veliku manifestaciju prepoznatu izvan granica Županije, te od 2004. godine «Jesen u Lici» ima i međunarodni karakter, obzirom na prisustvo izlagača iz BiH, Mađarske, Srbije i Slovenije.

Program događanja

   

Poslovni uzlet Gospić 2015.

poslovni uzlet_gospic

Sudjelujte na besplatnim edukacijama u Gospiću i unaprijedite svoje poslovanje

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-a te svi ostali koji su zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja će u Gospiću u četvrtak, 1. listopada, u Kulturno informativnom centru Gospić (Budačka 12) imati priliku poslušati besplatne edukacije o tome kako plasirati poljoprivredne proizvode na tržište i za to dobiti novac iz EU fondova, kako financirati početak i razvoj poslovanja te na koji način financirati ulaganja u kontinentalni turizam, kako se razvija kontinentalni turizam na razini županije, kako napisati kreditni zahtjev koji će bankama biti neodoljiv, kako osvojiti tržište učinkovitim i povoljnim oglašavanjem na Googleu i Facebooku te koje su prednosti Cloud usluga.

Interakcija predavača s polaznicima, realni primjeri iz poslovnog života, radionice u sklopu edukacija, razmjena iskustava s predavačima i ostalim polaznicima edukacija samo su dio onog što vas očekuje na Poslovnom uzletu. Uz vrsne predavače i stručnjake zagarantirano je da ćete i vi naučiti nešto novo ili produbiti i nadograditi već utvrđena znanja i vještine.

Iako su edukacije besplatne nužno je napraviti prijavu, a popis svih edukacija možete vidjeti ovdje.

Projekt Poslovni uzet pokrenut je na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine, u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom tadašnjeg Predsjednika Republike Hrvatske i u suradnji s partnerima. Osnovna ideja projekta bila je promicanje malog i srednjeg poduzetništva te odabir i nagrađivanje najboljih  malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj. Također cilj je bio omogućiti poduzetnicima alate da postanu još bolji, uspješniji te da ostvaruju rast poslovanja. Nakon što je u 2014. godini uspješno educirano više od 7000 malih i srednjih poduzetnika, projekt nastavlja podupirati malo i srednje poduzetništvo i u 2015.godini s još većim ambicijama i željama.

U 2014.godini Poslovni uzlet je obišao četrnaest hrvatskih gradova te u listopadu prilika za poslovno educiranje, upoznavanje novih potencijalnih poslovnih suradnika i ostvarivanje novih kontakata uz nezaobilazno druženje dolazi u grad Gospić.

Manifestacije su okupile velik broj poduzetnika i obrtnika koji su s događanja otišli s vrijednim znanjima i vještinama koje su naučili na edukacijama i koje će im pomoći u poslovanju. Da su edukacije korisne i kvalitetne najbolje pokazuje podatak koji govori kako su neki od polaznika dolazili i u više gradova u želji da nauče sve novitete zahvaljujući kojima će postati bolji.

Uz edukativni dio, mnogi poduzetnici naglašavaju kako su im manifestacije Poslovnog uzleta bile idealna prilika za predstavljanje njihovog poslovanja kolegama iz branše, budućim poslovnim suradnicima i partnerima te stjecanje novih poznanstava koja će im samo biti dodatni plus u njihovom poslovanju.

   

Stranica 6 od 24

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting