Subota, Studeni 18, 2017

Gospić Događanja

ODRŽANA 2. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA GOSPIĆA

DSC 432118. srpnja 2017. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti

 

Opširnije: ODRŽANA 2. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA GOSPIĆA

 

OBAVIJEST I POZIV OBVEZNICIMA POREZA NA NEKRETNINE

potpisivanje-ugovora

za dostavu podataka o poreznom obvezniku i podataka o nekretninama
prema Zakonu o lokalnim porezima

Opširnije: OBAVIJEST I POZIV OBVEZNICIMA POREZA NA NEKRETNINE

   

Otvorena izložba radova „Perla u tradiciji“

perleU sklopu programa obilježavanja Dana Grada Gospića u  Pučkom otvorenom  učilištu  dr. Ante Starčević održana je izložba radova Perla u tradiciji. Ova izložba nastala je kao rezultat jedne u nizu radionica tradicijske izrade uporabnih i ukrasnih predmeta koje Pučko učilište redovito organizira.  Ovoga puta vrijedne ruke polaznica tečaja predstavile su  svoje radove gdje je vidljiv način slaganja i korištenja perle u tradicijskom nakitu.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša. U svom obraćanju  istaknula je kako je i sama sudionica njegovanja tradicije svoga kraja obzirom da je aktivna članica HKUD Široka Kula.  Nadalje, osvrnula se na važnost očuvanja i njegovanja tradicije i običaja kao osnovnog obilježja  kulture jednog naroda koja nas čini prepoznatljivima, različitima i posebnima zahvalivši pritom organizatoru i polaznicama radionice na doprinosu u očuvanju starih i pomalo zaboravljenih običaja,ali i predmeta koji čine neizostavan dio naše kulture i tradicije.

   

Izložba radova

PLAKAT izloba_radova

   

Gradonačelnik primio polaznike Romske odgojne zajednice

DSCN9265Gospićko-senjska biskupija ove godine domaćin je Romske odgojne zajednice, ljetne škole za romsku djecu iz cijele Hrvatske. Ljetna škola održava se u Pastoralnom centru Baške Oštarije od 4. do 11. 7.,  a voditelj i domaćin je povjerenik za Pastoral Roma naše biskupije vlč. Josip Štefančić. U  sklopu obilaska Gospića, pedesetak polaznika u društvu svojih profesora i mentora posjetili su Biskupiju, Muzej Nikole Tesle, Muzej Like i rodnu kuću dr. Ante Starčevića, a u KIC-u ih je primio gradonačelnik Karlo Starčević sa svojom zamjenicom Kristinom Prša. Gradonačelnik im je poželio srdačnu dobrodošlicu u Gospić, sa željom da se ovdje što ugodnije osjećaju, a ukoliko im bude potrebna ikakva pomoć, naglasio je,  Grad Gospić im uvijek stoji na raspolaganju. Isto tako, prisutnima se obratio ispred Romske odgojne zajednice i prof. Neven Hrvatić ne krijući zadovoljstvo ovako lijepom dobrodošlicom kazavši pritom kako je Lika mjesto gdje Romi ugodno žive, čine dio zajednice i doprinose razvoju. Također je prisutne upoznao sa važnosti i radom Romske odgojne zajednice koja uspješno djeluje već 23 godine, a cilj joj je okupljanje romske djece iz raznih dijelova Hrvatske kako bi  ih se  kroz razna predavanja i radionice dodatno educiralo o njihovoj vjeri, običajima i kulturi. Za kraj posjeta,  u znak zahvale polaznici su gradonačelniku uručili poklon, a druženje je završeno zajedničkim fotografiranjem. 

   

Stranica 6 od 43

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting