Ponedjeljak, Travanj 23, 2018

Gospić Događanja

Dan Grada Gospića 2017

grad program

 

U Gospiću održana nacionalna izložba pasa „CAC Gospić 2017. „

1-1Zahvaljujući organizatoru Kinološkoj udruzi Velebit, nakon petogodišnje stanke u Gospiću je ponovno održana izložba pasa. Radi se o specijalnoj  izložbi pasa 6. i 7.  FCI skupine koja nosi obilježje nacionalnog karaktera. Posjetitelji su imali priliku vidjeti autohtone hrvatske pasmine, a u izložbi je sudjelovalo ukupno 39 pasa sa različitih područja Hrvatske.

Uz ostale govornike prisutnim posjetiteljima i izlagačima obratila se i zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša. U svom obraćanju osvrnula se na važnost ove plemenite životinje u čovjekovu životu koju s pravom zauzima od najranije povijesti pa sve do danas. Također je pozdravila i predstavnike Kinološke udruge Velebit koja osim što  okuplja ljubitelje pasa ujedno radi i na promicanju i razvoju kinologije kao stručne i športsko rekreativne djelatnosti s naglaskom na uzgoj, odgoj, obuku i zaštitu rasnih pasa te unaprjeđenja, usavršavanja i podizanja opće i stručne razine uzgajivača, vodiča, vlasnika i ljubitelja rasnih pasa.  Na samom kraju svog obraćanja svim izlagačima i njihovim ljubimcima zaželjela je sreću u natjecanju i ugodan boravak u gradu Gospiću.

Opširnije: U Gospiću održana nacionalna izložba pasa „CAC Gospić 2017. „

   

Gradonačelnik posjetio Općinu Tomislavgrad

TomislavGrad 2017Na poziv načelnika Općine Tomislavgrad Ivana Vukadina, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević protekli vikend sudjelovao je u svečanom protokolu obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja Brigade Kralj Tomislav.

Program obilježavanja započeo je svetom misom za poginule i nestale hrvatske branitelje, a nakon misnog slavlja uslijedio je svečani mimohod ulicama Tomislavgrada. Sudionici mimohoda položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježje hrvatskim braniteljima, nakon čega je uslijedila smotra povijesnih postrojbi. Na smotri je među ostalim pripadnicima sudjelovala i Gospićka garda Vukovi predvođena Nikolom Grgurićem. Proslava je nastavljena u Hotelu ''Tomislav'', gdje je upriličena svečana akademija u povodu 25. obljetnice osnutka Brigade kralja Tomislava. Po završetku svečane akademije otvorena je izložba ratnih fotografija, a program je okončan revijalnom nogometnom utakmicom.

   

Odluka o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor gradonačelnika Grada Gospića i njegovih zamjenika

Na temelju točke I, II u III Odluke Vlade Republike Hrvatske o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor općinskog načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika i za izbor zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda ( Narodne novine br. 43/17 ), Gradsko izborno povjerenstvo Grada Gospića donosi: 

Opširnije: Odluka o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor gradonačelnika Grada Gospića i njegovih zamjenika

   

JAVNI POZIV Vlasnicima odnosno korisnicima građevina u kojima se nalazi azbest

Pozivaju se svi vlasnici/korisnici građevina u kojima se nalazi azbest na području Grada Gospić, da sukladno odredbi članka 18., stavka 1. Pravilnika o građevinsko otpadu i otpadu koji sadrži azbest („Narodne novine br. 69/2016), dostave podatke o lokacijama na kojima se nalaze takvi objekti (kuće, poljoprivredni objekti, garaže, gospodarski objekti i sl.), procjene količinu, vrstu i statusu materijala za kojeg je izvjesno da će postati azbestni otpad. Podatci će se nakon prikupljanja proslijediti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, radi planiranja sustava gospodarenja građevinskim otpadom koji sadrži azbest (članak 18, stavak 1. pravilnika). Rok za prijavu je zaključno do 10. srpnja 2017. godine, dostavom popunjenog i potpisanog obrasca prijave građevina u kojima se nalazi azbest, osobno u prostorije Grada Gospića, Budačka 55 ili putem mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Opširnije: JAVNI POZIV Vlasnicima odnosno korisnicima građevina u kojima se nalazi azbest

   

Stranica 9 od 45

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting