Ponedjeljak, Travanj 23, 2018

Gospić Događanja

Mnoštvom sadržaja svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

GLAVNAGradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa svojim zamjenicima Kristinom Pršom i Ivicom Tomljenovićem sudjelovao je u protokolu obilježavanja Dana Državnosti Republike Hrvatske. Tim povodom upriličeno je niz sadržaja. U Kulturno informativnom centru u organizaciji Udruge Ličana Vila Velebita predstavljena je knjiga Lički jezikoslovni trolist Šime Starčević-Ante Starčević-Fran Kurelac. U ime Udruge prisutne je pozdravio predsjednik Nikola Kostelac, a osvrt na knjigu u svojim izlaganjima dali su prof.dr.sc Ante Bežen, profesor Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, te dr.sc. Vesna Grahovac Pražić, profesorica Sveučilišta u Zadru, Odsjeka za učiteljski studij u Gospiću.

Nakon predstavljanja ove hvalevrijedne knjige u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije  služena je sveta misa. Nakon mise kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te podno biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu uz blagoslov i riječi molitve položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve one koji su položili svoje živote na oltar domovine i koji su time dali nemjerljiv doprinos u stvaranju slobodne i neovisne domovine Hrvatske.

Potom je uslijedilo  otkrivanje spomen obilježja hrvatskim jezikoslovcima Šimi i Anti Starčeviću te Franu Kurelcu. Idejni začetnik i autor vizure ovog spomenika koji predstavlja okosnicu borbe za hrvatski jezik je Ante Pađen, a u djelo ga  je pretočio akademski kipar Petar Dolić.

Ovom prigodom nazočnima su se obratili Nikola Kostelac predsjednik Udruge Ličana Vila Velebita, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Dubravko Jelić, zatim ravnatelj Instituta za jezik i jezikoslovlje dr.sc. Željko Jozić, sam autor spomenika Ante Pađen, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i župan Ličko-senjski dr. Darko Milinović.

U svom obraćanju gradonačelnik je istaknuo nemjerljiv povijesni značaj ovih triju velikana u očuvanju i opstojnosti hrvatskog jezika i jezikoslovlja naglašavajući pritom važnost  odnosa grada i njegovih građana prema značajnim osobama koje su potekle iz njega, te je ovom prigodom najavio i skori povratak Kršinićeva spomenika Nikoli Tesli.  Na samom kraju svog obraćanja uputio je  svim žiteljima grada Gospića ali i Republike Hrvatske iskrene čestitke u povodu obilježavanja Dana državnosti. 

Opširnije: Mnoštvom sadržaja svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

 

cestitka

   

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

sjednica20 06U Gradskoj vijećnici Grada Gospića 20. lipnja 2017. godine, održana je konstituirajuća sjednica Gradskog Vijeća Grada Gospića. Prema uobičajenom protokolu sjednicu je otvorio predstojnik Državne uprave Ličko-senjske županije Darko Banić.

Nakon lokalnih izbora koji su održani 21. i 28. svibnja ove godine u sastav Gradskog vijeća Grada Gospića ušlo je ukupno 17 vijećnika. Njih 9 sa koalicijske liste HDZ-HSS- HSP AS, 6 sa liste HSP-a, 1 sa liste SDP-a, te 1 sa liste grupe birača.

Za predsjednika novog saziva Gradskog vijeća sa 9 glasova za, 7 protiv i 1 suzdržanim iz redova većine izabran je Petar Radošević (HDZ), a za potpredsjednika Zdravko Župan (HSS).

Novoformirano Gradsko vijeće izabralo je i članove Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanje i Odbora za proračun i financije. Radi se o stalnim radnim tijelima Vijeća koja su propisana Statutom Grada Gospića.

Na samom kraju sjednice vijećnicima su se prigodnim riječima obratili gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević.

U svom obraćanju gradonačelnik Karlo Starčević izrazio je želju za napretkom i boljitkom Grada Gospića na dobrobit svih građana, dok je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević zahvalio svim građanima na ukazanom povjerenju, pritom naglasivši kako se nada konstruktivnoj suradnji s izvršnom vlasti.

   

SAZVANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA DANA 20.06.2017. U 11 SATI

Dana 20. lipnja. 2017. godine, Državna uprava Ličko - senjske županije saziva konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića u 11:00 sati u Gradskoj vijećnici na adresi Gospić, Budačka 55.  

             Utvrđen je sljedeći dnevni red:

               ( utvrđivanje kvoruma )

            1. Izbor mandatnog povjerenstva

            2. Izvješće mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata

    -  utvrđivanje člana Gradskog vijeća koje će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika

    -  svečana prisega članova Gradskog vijeća

3. Izbor Odbora za izbor i imenovanje

4. Izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća

PDF OBRAZAC 

   

PRIMOPREDAJA VLASTI U GOSPIĆU

primopredaja2017aU ponedjeljak 12. lipnja 2017.godine upriličena je primopredaja vlasti između novoizabranog gradonačelnika Karla Starčević i dosadašnjeg gradonačelnika Petra Krmpotića .

Primopredaja je održana na temelju Zakona o postupku primopredaje vlasti u lokalnoj, područnoj (regionalnoj) samoupravi, te je dosadašnji gradonačelnik Petar Krmpotić predao Primopredajno izvješće novoizabranom gradonačelniku Karlu Starčeviću.

Primopredaji su nazočili dosadašnji zamjenici Marta Grgurić i Ivan Biljan i novoizabrani zamjenici Kristina Prša i Ivica Tomljenović.

Medijima se prvi obratio dosadašnji gradonačelnik Petar Krmpotić : „Koristim priliku da još jednom čestitam gospodinu Starčeviću i njegovim zamjenicima. Potpisali smo zapisnik o primopredaji i gospodinu Starčeviću želim sve najbolje u vođenju Grada.

Ponosan sam na sve ono što smo do sada napravili. U sve četiri godine mandata smo imali bezuvjetno mišljenje revizije. Novom vodstvu želim puno uspjeha.“

Novoizabrani gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević zahvalio se Krmpotiću i istaknuo: „Radit ću na dobrobit svih građana ovoga grada. Vjerujem u dobru suradnju sa gospodinom Krmpotićem u Vijeću, jer samo na takav način, bez opstrukcije, možemo usmjeriti Gospić prema prosperitetu i boljitku koji građani zaslužuju.“

   

Stranica 10 od 45

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting