IZDAVANJE PROPUSNICA – Upute građanima

Kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti COVID-19, zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA GOSPIĆA izdaje propusnice samo za one koji prebivalište napuštaju iz vitalnih obiteljskih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane izvan mjesta prebivališta (npr. u Općini Perušić ili Gradu Otočcu).

Ne trebaju vam propusnice za kretanje unutar područja grada Gospića i pripadajućih naselja, no ipak i tu morate ograničiti svoje kretanje samo na nužno.

Od 1. travnja 2020. godine omogućeno je slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) putem sustava e-Propusnice.

Sustav s-Propusnice će provjeravati valjanost podataka, a nadležno će ih tijelo/odgovorna osoba odobriti ili odbiti. Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne MUP-u radi provjera na terenu.

Za pristup sustavu e-Propusnice kliknite   OVDJE

 

U slučaju da pojedine osobe nemaju pristup navedenim uslugama mogu podnijeti zahtjev korištenjem dosadašnjih načina predaje zahtjeva putem e-mail adrese: stozer.civilne.zastite@gospic.hr ili iznimno osobno dolaskom u Gradsku upravu, Budačka 55. Potrebno ih je predati barem 12 sati prije nego je propusnica potrebna.

 

Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb (npr. odlazak na pregled u bolnicu) tu propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, a za ostale razloge poput odlaska na posao, propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi, odnosno poslodavac.

Za više informacija kontaktirajte nas, u razdoblju od 8.00 do 14.00 sati, na sljedeći broj:+385 (0)53 658 141.

ZAHTJEV-ZA-IZDAVANJE-PROPUSNICE

 

e-Propusnice

UPUTA O IZDAVANJU PROPUSNICA ZBOG PRUŽANJA SKRBI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

Back to top