Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine u znak sjećanja na dan kada je 25. studenoga 1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Maribal u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo, obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Kao i svake godine Grad Gospić i Ličko-senjska županija u suradnji s Policijskom upravom Ličko-senjskom, Centrom za socijalnu skrb Gospić te Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Gospić, organizirali su informativni štand kako bi osvijestili cjelokupnu javnost da se nasilje ne smije tolerirati te da je nasilje nad ženama kršenje temeljnih ljudskih prava.

Štand su posjetili župan Ličko-senjske županije Darko Milinović, tajnik Grada Gospića Slaven Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije Valentina Zdunić, Policijska službenica za nadzor i planiranje – za prevenciju Kristina Orešković te djelatnice Centra za socijalnu skrb Gospić kao i mnogi građani.

Župan Ličko-senjske županije Darko Milinović i tajnik Grada Gospića Slaven Stilinović pustili su u zrak crne balone sa natpisom „Stop nasilju“ kao simbol i sjećanje na sve ubijene žene žrtve obiteljskog nasilja.

Back to top