Nastavak aktivnosti prikupljanja sredstava za razminiranje Like

Danas je u Zagrebu u etno-kući Materina priča održana Promocija hrvatske baštine, stvaralaštva i turizma u sklopu daljnjih aktivnosti prikupljanja financijskih sredstava za razminiranje Like. Današnji program održan je uz nazočnost predsjednika RH dr. Ive Josipovića, zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba gđe. Jelene Pavičić-Vukičević, ravnateljice Vladinog ureda za razminiranje gđe. Dijane Pleštine, zamjenika ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje g. Brkljačića, upraviteljice zaklade Hrvatska bez mina gđe. Đurđe Adlešić, voditeljice etno-kuće Materina priča gđe. Mine Petre kao i mnogobrojnih uglednih Ličana.
Ovom prigodom današnji domaćin gradonačelnik Grada Gospića g. Milan Kolić osvrnuo se na problem minski zagađenih područja Like koji su na žalost još uvijek velika opasnost ne samo za ljudske živote, već i za razvoj gospodarstva, poglavito turizma, poljoprivrede i stočarstva. U svom obraćanju gradonačelnik je zahvalio svim dosadašnjim donatorima koji su svojim zalaganjem doprinijeli rješavanju ovog problema, posebice predsjedniku RH dr. Ivi Josipoviću pod čijim visokim pokroviteljstvom se i održavaju sve navedene aktivnosti.
Danas je kako je ranije najavljeno, službeno predstavljena sljedeća aktivnost, naime, Grad Gospić, TZ Grada Gospića i program Materina priča predstavit će u rujnu američkoj publici u Los Angelesu i Sacramentu ljepotu i bogatstvo hrvatske kulturne baštine, stvaralaštva, te povijesne i prirodne vrijednosti ličkog kraja.Ovo predstavljanje odvijat će se kroz niz donatorskih večeri na kojima će se uz prisutnost predstavnika Grada Gospića i predsjednika RH dr. Ive Josipovića uz nastupe ličkih folkloraša prikupljati financijska sredstva neophodna za razminiranje Like.

Materina prica 2 Materina prica 1

Back to top