Poziv izlagačima za sudjelovanje na Sajmu zimnice u Zagrebu

Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb organiziraju manifestaciju „Sajam zimnice i autohtonih proizvoda“ koja će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, od 4. do 6. listopada 2019. godine. Prihvatljivi izlagači, odnosno proizvodi su isključivo proizvodi tradicionalne zimnice i hrvatski autohtoni proizvodi.

Pozivamo proizvođače ličkog krumpira, ličke janjetine, ličkog škripavca ili prerađevina od voća, povrća i orašastih plodova da se prijave na web stranici www.sajamzimnice.com 

Prijave kreću 2. rujna 2019. u 12:00. sati do popunjenja predviđenih mjesta. Prednost pri odabiru imat će prijavitelji koji su ranije podnijeli prijavu.

Organizatori izlagačima osiguravaju besplatno sudjelovanje na manifestaciji.

Za izlaganje primarnih proizvoda (proizvodnja proizvoda životinjskog podrijetla – npr. Lički škripavac ili proizvodnja proizvoda neživotinjskog podrijetla – npr. ajvara, džemova, voćnih sokova i slično) tada sukladno zakonskoj regulativi, morate, ovisno o poslovanju, posjedovati Izvod iz Upisnika registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla ili Rješenje o odobrenju ili odobrenju pod posebnim uvjetima objekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, izdanim od strane Ministarstva poljoprivrede (Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane) odnosno Rješenje ili Izvod iz Upisnika registriranih subjekata i objekata izdanim od strane Ministarstva zdravstva (Uprave za sanitarnu inspekciju).

Ako se radi o autohtonom proizvodu čiji naziv je zaštićen (ZOI / ZOZP), dodatno je potrebno posjedovati valjanu Potvrdu o sukladnosti proizvoda sa specifikacijom proizvoda, izdanu od strane ovlaštenog kontrolnog tijela. Rješenje će biti potrebno priložiti prijavi u aplikaciji.

Poziv Ministarstva poljoprivrede

Back to top