Prva turistička ruta Hrvatske kreće iz Smiljana

Mreža Nikole Tesle (Nikola Tesla network) prva je Turistička ruta koja kreće iz Hrvatske, odnosno Gospića i Smiljana. Kroz Hrvatsku prolazi 9 certificiranih Turističkih ruta međutim niti jedna ne kreće iz Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Gospića g. Karlo Starčević jedan je od inicijatora nove Turističke rute koja bi krenula iz Hrvatske i certificirala se u ovoj godini, uz kojega su inicijativu podržali i predložili idejni okvir rute Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute „TUR KULTUR“, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „KLUB ČLANOVA SELO“ i Turistička zajednica Ličko-senjske županije.

Radno tijelo koje je osnovano u četvrtak 31. siječnja 2019.g. pripremit će do kraja veljače tematski obuhvat kulturne rute „Mreža Nikole Tesla“, koja će biti ujedno i ruta tehnologije i znanosti te kao takva certificirana kod Europskog instituta kulturnih puteva u Luxembourgu.

Podršku projektu dali su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica, Ličko-senjska županija, Karlovačka županija, Šibensko-kninska županija, Grad Zagreb, Grad Karlovac, Grad Šibenik, Grad Skradin, Grad Ozalj, Turističke zajednice: Karlovačke, Šibensko-kninske županije, Grada Zagreba, Gospića, Šibenika, Karlovca, Skradina i Ozlja, Institut za turizam Zagreb, Institut Ruđer Bošković, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Zajednica turističkih vodiča Hrvatske-UTV Like, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću, Muzej Like Gospić i Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu te brojne druge institucije i organizacije.

Back to top