Radionica za djecu „100 ljudi, 100 ćudi“ u Danima otvorenih vrata udruga

Pozivamo Vas na radionicu za djecu u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Društva Naša djeca Gospić  26.05.2017. u 10 i 30 sati u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću u okviru manifestacije Dani otvorenih vrata udruga.

Savez DND i DND Gospić će predstaviti svoj rad i projekt „100 ljudi,100 ćudi“  kroz interaktivnu radionicu za učenike 7. razreda na temu antidiskriminacije, stereotipa, predrasuda i uvažavanja različitosti i nenasilnog rješavanja sukoba. Izvoditeljice radionice su educirane voditeljice Tamara Lujić i Sanja Puškarić Delač, učiteljice razredne nastave te volonterke u Društvu Naša djeca Gospić. Uz radionicu za djecu bit će i predstavljanje rada Društva Naša djeca Gospić te rada Saveza društava Naša djeca Hrvatske i njihovih brojnih aktivnosti za djecu i s djecom.

Radionica „100 ljudi, 100 ćudi“ je namijenjena učenicima 7-ih razreda, ali bit će otvorena za sve zainteresirane građane (roditelje i djecu) i predstavnike medija koji se žele pridružiti radionici te tako razbiti vlastite stereotipe i predrasude prema drugima te biti dio velike manifestacije Dani otvorenih vrata udruga.

“Projekt 100 ljudi, 100 ćudi” zajednički provode Savez DND s partnerima-školama, a OŠ dr. Jure Turića u Gospiću je jedan od partnera. Cilj ovoga projekta je educirati i osnažiti djecu i stručno osoblje u školama za usvajanje metoda za nenasilno rješavanje sukoba, razbijanje stereotipa i predrasuda te prihvaćanja različitosti među djecom i mladima. Odgojem za mir i toleranciju izravno se radi na prevenciji nasilnog ponašanja među djecom i vršnjacima, posebice u školskom okružju.

Radujemo se Vašem dolasku!
Budite s nama!

Back to top