„U Gospiću zapaljeno 1700 svijeća, za 1700 nevinih žrtava Vukovara“

I ove godine Grad Gospić je u povodu 18.studenog – „Dana sjećanja na Vukovar“, organizirao paljenje 1700 svijeća, za 1700 nevinih žrtava grada Heroja, koji su svoje živote utkali u temelje slobodne Hrvatske.
Prije paljenja svijeća, gospićki župnik msgr.Mile Čančar predvodio je svetu misu za Vukovar i sve poginule u Domovinskom ratu u Katedrali NBDM. Na misi su uz mnogobrojne građane Gospića   nazočili gradonačelnik gospodin Milan Kolić, zamjenici gradonačelnika gospođa Marta Grgurić i gospodin Ivan Biljan, predsjednik Gradskog vijeća gospodin Petar Radošević, predsjednik Županijske skupštine gospodin Petar Krmpotić, načelnik PU Ličko-senjske gospodin Ante Podnar, te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

sjecanje na Vukovar 4 sjecanje na Vukovar 3 sjecanje na Vukovar 2

Gospić je 18.studenog posjetilo izaslanstvo Udruge „Kluba veterana Domovinskog rata“ INA Rijeka i tom prilikom položili su vijenac i zapalili svijeće podno Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu Alojzija Stepinca, u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje grada Gospića i Republike Hrvatske.

VUKOVAR 007 VUKOVAR 013

Back to top